Ταινία «The Right to Save Seed». 5 λεπτά για να καταλάβετε την τρελή κατασταση με τους σπόρους

Η ταινία «The Right to Save Seed» είναι μια αστεία ταινία κινουμένων σχεδίων που εξηγεί τις παράλογες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες .στην Ευρώπη που θέλουν να σπείρουν ξανά τους σπόρους που κράτησαν από τις προηγούμενες σοδειές τους. Πρωταγωνιστούν οι Μάγνουμ, Αγκατα,Νταλί και Μόνα Λίζα – τέσσερις ποικιλίες πατάτας (που πραγματικά υπάρχουν). Η ταινία παρουσιάζει τα διάφορα νομικά προβλήματα με τα πνευματικά δικαιώματα των σπόρων με έμπνευση και πολύ χιούμορ !

Ακόμα κι αν οι αγρότες έχουν φυλάξει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τους δικούς τους σπόρους για δεκαετίες δεν έχουν πια το δικαίωμα να τους σπείρουν και είναι υποχρεωμένοι να τους αγοράζουν,επίσης απαγορεύεται να κραοτούν σπόρους από αυτούς που αγοράζουν εκτός αν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις που προβλέπονται από την σύμβαση που υπογράφει με την αγορά σπόρων με την πωλήτρια εταιρία που ….διαθέτει (!!!) τα πνευματικά δικαιώματα των σπόρων.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Ταινία «The Right to Save Seed». 5 λεπτά για να καταλάβετε την τρελή κατασταση με τους σπόρους

  1. Ανώνυμος says:

    ΠΟΙΟ ΤΡΕΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ Η ΠΟΙΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟΣΟ ΓΛΥΨΗΜΟ ΠΟΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΠΝΙΓΩ ΡΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗ ΜΕΛΛΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΡΕ ΑΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΦΗΛΑΚΗ ΚΑ ΕΣΥΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΡΕ ΑΔΙΚΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΡΕ ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *