Τίτλοι δημοσιευμάτων για την Ελλάδα με τη λέξη «χρεοκοπία» στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης

ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΡΟΛΟ….

Αθήνα

Η λέξη «χρεοκοπία» βρίσκεται πλάι – πλάι με την λέξη «Ελλάδα» στους περισσότερους τίτλους δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης και πρακτορείων – σήμερα, πιο πολύ από ποτέ- αντανακλώντας το κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας μας έχουν φθάσει στο 98%.

Τα Ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, αρχίζοντας να εξετάζουν την επόμενη μέρα για το Δουβλίνο. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η Ιρλανδία θα πρέπει να ακολουθήσει αναγκαστικά το σχέδιο -παραιτηθέντος από την ΕΚΤ- Γερμανού οικονομολόγου Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος έχει ζητήσει από το Δουβλίνο αιματηρές περικοπές στο Δημόσιο Τομέα.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, τίθεται υπό αμφισβήτηση. «Η διάσωση σε κίνδυνο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Οι Los Angeles Times σημειώνουν ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως η χρεοκοπία αποτελεί ένα πραγματικό ενδεχόμενο για την Ελλάδα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Spiegel σημειώνει πως η διαχείριση της γερμανικής εσωτερικής πολιτικής κρίσης  έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Μέρκελ, κάτι που αντανακλά στις δηλώσεις των εταίρων της στον κυβερνητικό συνασπισμό και στο κλίμα που δημιουργείται για την Ελλάδα.

Η Wall Street Journal αναφέρεται στη δήλωση που έκανε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αρκούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Reuters επισημαίνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, δηλαδή το τέλος στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και η περικοπή ενός μισθού σε κάθε αιρετό και μετακλητό, είναι απλά ένα «τραυμαπλάστ και σίγουρα όχι μακροχρόνια θεραπεία στο πρόβλημα», όπως ζητούν οι εταίροι.

Τέλος, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο ενδεχόμενο υποβάθμισης κορυφαίων γαλλικών τραπεζών λόγω της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος, όπως έχει προειδοποιήσει Moody’s.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *