Στο φως η περίεργη λίστα εργασιών του Λεονάρντο ντα Βίντσι

 

Στο φως της δημοσιότητας θα βγει ένα σημειωματάριο του μεγάλου «homo universalis», το οποίο αποδεικνύει πως ακόμα και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι οργάνωνε τις καθημερινές του εργασίες και υποχρεώσεις. Ωστόσο, η λίστα των εργασιών του διαφέρει κατά πολύ από τις δικές μας..
καθώς δεν περιλαμβάνει τα καθημερινά ψώνια και την επίσκεψη στο καθαριστήριο, αλλά λίγο πιο περίπλοκες υποχρεώσεις.

 
 
Η λίστα χρονολογείται από το 1510 και ο αναγεννησιακός καλλιτέχνης υπενθυμίζει στον εαυτό του να βρει ένα ανθρώπινο κρανίο, να βιβλιοδετήσει τις έρευνες του στην ανατομία, να εξετάσει της ουσίες του εγκεφάλου και να περιγράψει το σαγόνι ενός κροκόδειλου. Για το τέλος αφήνει τα πιο πρακτικά, όπως την αγορά κιμωλίας, χαρτιού και κάρβουνου…


Τη συγκεκριμένη λίστα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της βασιλικής γκαλερί, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μαζί με περισσότερες από 80 σελίδες των προσωπικών εγγράφων του ντα Βίντσι , από τις 4 Μαΐου.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Μάρτιν Κλέιτον, δήλωσε: «Όπως ο καθένας μας προτού πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, έτσι και ο Λεονάρντο οργανώνει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρει μαζί του. Παράλληλα με τα καθημερινά αντικείμενα, όπως ρούχα, παπούτσια και μια πετσέτα, απαριθμεί επιπλέον και τα ανατομικά του εργαλεία, όπως λαβίδες, ένα νυστέρι και ένα πριόνι».

«Ιστορικά, γνωρίζουμε ότι λίγο μετά το 1510, ο ντα Βίντσι ασχολήθηκε με την ανατομία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Παβίας, στο νότιο Μιλάνο, και έτσι υποθέτουμε πως αυτή η λίστα οργανώθηκε για το συγκεκριμένο ταξίδι στη Παβία», καταλήγει.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης και αποδείχθηκε επίσης ένας πρωτοποριακός επιστήμονας.

Τα προσωπικά του έγγραφα είχαν αγοραστεί πιθανότατα από Βασιλιά Κάρολο ΙΙ και φυλάσσονται στη Βασιλική Συλλογή από το 1690.

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *