Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:58 - 31/05/2011

ΣΤΟ “ΚΑΤΩΦΛΙ” ΤΟΥ Δ’ ΡΑΪΧ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το ερώτημα που κατευθύνει το συγκεκριμένο άρθρο της Pravda, είναι το κατά πόσο ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο “φασισμός” δεν έχει αγγίξει μόνο την πόρτα μας, αλλά βρίσκεται ήδη μέσα και σε ποιο βαθμό ισχύει αυτή η άποψη. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια επικίνδυνη φάση, για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, αλλά αυτό δεν είναι αναστρέψιμο. Ο Φιντέλ Κάστρο έγραψε…

στον τελευταίο προβληματισμό του ότι «όσο το είδος μας παραμένει ζωντανό, κάθε άτομο έχει ένα ιερό καθήκον, να είμαστε αισιόδοξοι».


Στη Λιβύη, εν μέσω των βαρέων βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ, στην Τρίπολη, και της περιορισμένης σύνδεσης στο Internet, ο αρθρογράφος της Prvda, δημοσιεύει ένα κείμενο της σελίδας lahaine.org, γραμμένο από τον William I. Robinson, με τίτλο


“Ο παγκόσμιος καπιταλισμός και ο φασισμός του 21ου αιώνα”.


Στην επιστολή του, ο συγγραφέας καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα, αναλύοντας κάποιες ιδέες και επιχειρήματα με μερικά καλά παραδείγματα.


Λέει: “Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, επί του παρόντος, το καθεστώς των ΗΠΑ ως φασιστικό, ωστόσο, όλοι οι όροι και οι διαδικασίες είναι παρόντες και αναπαράγοναι”.


Μπορεί, όμως, να εξελιχθεί σε ένα άλλο συμπέρασμα, επίσης, και αυτό είναι, είναι παρεμφερές με την αισιοδοξία που εμπνέεται από τον Φιντέλ Κάστρο, την ίδια στιγμή που φαινομενικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για “επαναστατικές” δυνατότητες στα καπιταλιστικά κέντρα του κόσμου.


Οι μεγάλες διαδηλώσεις στην Ισπανία και την Ελλάδα είναι τα πιο απτά παραδείγματα, στην Ευρώπη.


Στο άρθρο του, ο Robinson ακολουθεί την ιδέα και δίνει τις προϋποθέσεις για την αναβίωση του φασισμού στον κόσμο. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός είναι σε κρίση, και κανένας θεωρητικός απολογητής ή οικονομολόγος δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει λύσεις ή εξόδους του μέσα στην ίδια λογική και τη των κρατών. Αλλά αποφεύγει να καθορίσει, με σαφήνεια, τις σύγχρονες συνθήκες, όπως ο φασιστικός ιμπεριαλισμός. Ενώ ο συγγραφέας είναι μόνο ένα μαθητής του φασισμού και της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, που είναι σημαντικότερο κέντρο του παγκόσμιου κεφαλαίου, το λάθος είναι ότι παρέλειψε να αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό έχει, σαφώς, εκφραστεί εδώ και 60 χρόνια σε αυτό που ονομάζεται Ισραήλ.


Η ιδέα είναι σωστή ότι, δηλαδή, ο καπιταλισμός είναι σε κρίση και γίνεται όλο και πιο βίαιος. Μοιάζει με ένα εγκλωβισμένο και πληγωμένο ζώο, που επιτίθεται, λόγω του φόβου και του ενστίκτου για επιβίωση. Η βία του κεφαλαίου σε κρίση είναι η πράξη της επιβίωσης. Η ιστορία μας θυμίζει ότι η εμφάνιση του φασισμού στην Ιταλία και την Ισπανία, με τις προσωπικότητες του Μουσολίνι και Φράνκο, ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, το 1929.


Φυσικά, δεν υπάρχει, σήμερα, κοινωνική πολιτική, και ύφος κάποιας κυβέρνησης, που να δείχνει ότι προέρχεται από κάποια σχιζοφρενής ιδιοφυΐα, όπως ο Μουσολίνι, ο Φράνκο και ο Χίτλερ.


Αυτοί, ενήργησαν σύμφωνα με τη λογική του συστήματος, για να σώσει τις οικονομίες τους, με πυγμή και αίμα, για να σώσουν το οικονομικό τους μοντέλο.


Οι μέθοδοι, όμως, που χρησιμοποίησαν, σε πολλές περιπτώσεις, μοιάζει με αυτές που τηρούνται σήμερα, στο όνομα κάποιου σκληρού και επίπονου οικονομικού προγράμματος, για να σωθεί το υπάρχον και εκάστοτε οικονομικό μοντέλο.
http://www.liako.gr/news/home/34249-world-facism.html
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*