Ρωσία-6 νεκροί από πυρκαγιά σε διυλιστήριο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ρωσία-6 νεκροί από πυρκαγιά σε διυλιστήριο

Η Ρόσνεφτ η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου στο διυλιστήριο Ακχίνσκ στην κεντρική Σιβηρία μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ανέφεραν σήμερα πηγές που σχετίζονται με τον κλάδο του πετρελαϊκής βιομηχανίας. Μια από αυτές τις πηγές δήλωσε δε ότι οι επισκευές στις εγκαταστάσεις πιθανώς να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Η Ρόσνεφτ ανέφερε ότι η φωτιά στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε μια μονάδα η οποία παράγει συνήθως 140.000 βαρέλια την ημέρα, προκαλώντας ταυτόχρονα θανάτους και τραυματισμούς. Ένας εκπρόσωπος της μεγάλης ρωσικής ενεργειακής εταιρείας αρνήθηκε όμως να πει οτιδήποτε σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ή την προφανή επίπτωση στην παραγωγή του διυλιστηρίου.

Ωστόσο αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά τραυματίστηκαν και δύο ακόμη αγνοούνται. Πηγές του πετρελαϊκού τομέα είπαν ότι η μονάδα όπου ξέσπασε η φωτιά υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ και άλλες μονάδες του διυλιστηρίου έχουν επίσης επηρεαστεί. «Χωρίς αυτήν τη μονάδα, η διαδικασία παραγωγής είναι αδύνατη», είπε η πηγή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εργοστάσιο παρήγαγε 2,3 εκατομμύρια εξαγώγιμους τόνους πετρελαίου το 2013, εκ των οποίων οι 1,8 εκατομμύρια τόνοι διοχετεύτηκαν μέσω των λιμανιών Τουάπσε και Ταμάν της Μαύρης Θάλασσας. Περίπου 400.000 τόνοι εξήχθησαν μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού. Επίσης εξήγαγε 220.000 τόνους ντίζελ και 200.000 τόνους βενζίνης από την Άπω Ανατολή το περασμένο έτος.

Το εργοστάσιο είχε κλείσει στις 11 Μαΐου για την τακτική συντήρηση και η προγραμματισμένη επανεκκίνηση της λειτουργίας του έγινε μεταξύ της 12ης και 16ης Ιουνίου αντί για τις 19 Ιουνίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

enikos

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *