20:32 - 02/03/2014

Πῶς θά ἦταν ἡ ζωή μας ἐάν σβήναμε τίς τηλεοράσεις;

Ἒ καιρὸ εἶχα να μιλήσω…

Ἐχθὲς λοιπὸν εἶδα γιὰ λίγο τὶς εἰδήσεις ἐνὸς μεγάλου καναλιοῦ…

… καὶ σκεφτόμουν ὅτι ὁ φόβος ἐλέγχει τόσο πολὺ τὸν ἄνθρωπο, ποὺυ μπορεῖ νὰ τὸν μετατρέψει σὲ δοῦλο.

Ἕνας σίγουρος τρόπος γιὰ νὰ ὑποδουλώσεις ἕναν λαὸ εἶναι μέσα ἀπὸ τὸν φόβο.
Μπορεῖς νὰ τὸ κανεὶς βάζοντάς του ἕνα ὄπλο στὸν κρόταφο ἢ ἔναν δημοσιογράφο στὸ αὐτί. Ὅλοι αὐτοὶ οἱ «ἅγιοι» δημοσιογράφοι θὰ βαλσαμωθοῦν κάποτε καὶ θὰ μποῦν στὸ Μουσεῖο πολέμου, συμβολίζοντας τὰ σύγχρονα ὅπλα.

Ξεκινοῦν ἀξημέρωτα μὲ ἔναν ὁλόκληρο θησαυρὸ ἀπὸ ῥήσεις σκοπιμότητος (ἕνας τρόπος γιὰ νὰ ἐξοφλήσουν τὰ χρέη τους πρὸς τὴν ἐξουσία), μᾶς τρομοκρατοῦν μὲ τὶς ἀποφθεγματικὲς ἀνοησίες τους καὶ στρέφονται ἐνάντια στὶς ζωές μας, στὴν χαρά μας, στὴν αἰσιοδοξία μας, στὸ μέλλον μας.
Λένε τὴν τρομοκρατία ἐνημέρωση καὶ πρὸς θεοῦ κανεὶς δὲν μιλάει γιὰ λύσεις, παρὰ μόνον γιὰ προβλήματα.

Δὲν ἔχετε καμμιὰ προοπτικί, μᾶς λένε…Εἶστε χαμένοι.
Ναι, λέμε, εἴμαστε χαμένοι καὶ σκύβουμε τὸ κεφάλι…

…ἀλλὰ συνεχίζουμε νὰ τοὺς ἀκοῦμε σὰν ἀποχαυνωμένοι, σὰν τὴ μυΐγα, ποὺ τρυγυρνᾷ γύρω ἀπὸ τὴν λάμπα, ἀλλὰ ξέρει ὅτι θὰ τὴν κάψει, μὰ δὲν ἀλλάζει πορεία.

ἜἘχουμε παραδωθεῖ σὲ αὐτὸ τὸ πεπρωμένο, ἴσως ἐπειδὴ εἴμαστε ἐθισμένοι στὸν ἀρνητικὸ τρόπο σκέψεως καὶ ἀναζητοῦμε τὴν δόση μας.

Τὸ κυριότερο καύσιμό μας εἶναι τὸ στρες, ὁ φόβος καὶ ἡ κατάθλιψη.
Πῶς θά ἤταν ὅμως ἡ ζωή μας ἐάν σβήναμε τίς τηλεοράσεις;

Λέτε νά ἤμασταν λιγότερο χαρούμενοι καί λιγότερο αἰσιόδοξοι καἰ λιγότερο ἐνημερωμένοι; Πῶς θά ἦταν ἐάν ἀρχίζαμε νά σκεφτόμαστε μέ τόν δικό μας τρόπο καὶ ὄχι μέ τόν τρόπο πού μᾶς ὑπαγορεύουν;

Γιῶτα Σούσουλα

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Γιώτα Σούσουλα ! Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο "Κατοχικά νέα" που φιλοξενεί την άποψή σου ! (περιέργως βέβαια) ! Τρέφεται με το να σπέρνει τρόμο ,θλίψη και μιζέρια !
 2. 0
  0
  Οχτώ χρόνια τώρα που δεν παρακολουθώ τηλεόραση (μπορεί κανείς να βρεί χιλιάδες άλλα ενδιαφέροντα)έχω άριστη ψυχική υγεία
 3. 0
  0
  ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΠΛΑΣΜΑ KAI LCD…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 4. 0
  0
  Μπορείς να επιλέγεις ακόμα και στην τηλεόραση ευχάριστα θέματα, αλλά ακόμα και στο Διαδίκτυο κυβερνάει ο τρόμος και ο πανικός.
 5. 0
  0
  Γιατί γράφεις έτσι ;
  Έχεις κάποιο πρόβλημα ;
  Εξήγησε μου σε παρακαλώ
 6. 0
  0
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ… ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ…

  Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑ ΓΛΥΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ… ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΓΛΥΚΌΤΗΤΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΜΕ 2 ΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ" ΣΕ ΜΑΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 3ων Η ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ… ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ… ΝΑ ΤΡΩΕΙ.. ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΛΥΚΑ, ΧΩΡΙΣ "ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΘΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ.

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ"… ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.. ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ! ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ".

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ… ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΩ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΔΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ… ΕΤΣΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΑΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΧΡΟΝΟ.

  ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΑ ΣΕ ΓΕΝΕΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ, Η ΣΥΓΚΟΛΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ… ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΤΟ ,ΠΕΔΙΟ… ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ – ΟΔΗΓΟ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ, Η ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Η ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ… ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.

  ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟΝ… ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  ΑΥΤΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί