Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:32 - 02/03/2014

Πῶς θά ἦταν ἡ ζωή μας ἐάν σβήναμε τίς τηλεοράσεις;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ἒ καιρὸ εἶχα να μιλήσω…

Ἐχθὲς λοιπὸν εἶδα γιὰ λίγο τὶς εἰδήσεις ἐνὸς μεγάλου καναλιοῦ…

… καὶ σκεφτόμουν ὅτι ὁ φόβος ἐλέγχει τόσο πολὺ τὸν ἄνθρωπο, ποὺυ μπορεῖ νὰ τὸν μετατρέψει σὲ δοῦλο.

Ἕνας σίγουρος τρόπος γιὰ νὰ ὑποδουλώσεις ἕναν λαὸ εἶναι μέσα ἀπὸ τὸν φόβο.
Μπορεῖς νὰ τὸ κανεὶς βάζοντάς του ἕνα ὄπλο στὸν κρόταφο ἢ ἔναν δημοσιογράφο στὸ αὐτί. Ὅλοι αὐτοὶ οἱ «ἅγιοι» δημοσιογράφοι θὰ βαλσαμωθοῦν κάποτε καὶ θὰ μποῦν στὸ Μουσεῖο πολέμου, συμβολίζοντας τὰ σύγχρονα ὅπλα.

Ξεκινοῦν ἀξημέρωτα μὲ ἔναν ὁλόκληρο θησαυρὸ ἀπὸ ῥήσεις σκοπιμότητος (ἕνας τρόπος γιὰ νὰ ἐξοφλήσουν τὰ χρέη τους πρὸς τὴν ἐξουσία), μᾶς τρομοκρατοῦν μὲ τὶς ἀποφθεγματικὲς ἀνοησίες τους καὶ στρέφονται ἐνάντια στὶς ζωές μας, στὴν χαρά μας, στὴν αἰσιοδοξία μας, στὸ μέλλον μας.
Λένε τὴν τρομοκρατία ἐνημέρωση καὶ πρὸς θεοῦ κανεὶς δὲν μιλάει γιὰ λύσεις, παρὰ μόνον γιὰ προβλήματα.

Δὲν ἔχετε καμμιὰ προοπτικί, μᾶς λένε…Εἶστε χαμένοι.
Ναι, λέμε, εἴμαστε χαμένοι καὶ σκύβουμε τὸ κεφάλι…

…ἀλλὰ συνεχίζουμε νὰ τοὺς ἀκοῦμε σὰν ἀποχαυνωμένοι, σὰν τὴ μυΐγα, ποὺ τρυγυρνᾷ γύρω ἀπὸ τὴν λάμπα, ἀλλὰ ξέρει ὅτι θὰ τὴν κάψει, μὰ δὲν ἀλλάζει πορεία.

ἜἘχουμε παραδωθεῖ σὲ αὐτὸ τὸ πεπρωμένο, ἴσως ἐπειδὴ εἴμαστε ἐθισμένοι στὸν ἀρνητικὸ τρόπο σκέψεως καὶ ἀναζητοῦμε τὴν δόση μας.

Τὸ κυριότερο καύσιμό μας εἶναι τὸ στρες, ὁ φόβος καὶ ἡ κατάθλιψη.
Πῶς θά ἤταν ὅμως ἡ ζωή μας ἐάν σβήναμε τίς τηλεοράσεις;

Λέτε νά ἤμασταν λιγότερο χαρούμενοι καί λιγότερο αἰσιόδοξοι καἰ λιγότερο ἐνημερωμένοι; Πῶς θά ἦταν ἐάν ἀρχίζαμε νά σκεφτόμαστε μέ τόν δικό μας τρόπο καὶ ὄχι μέ τόν τρόπο πού μᾶς ὑπαγορεύουν;

Γιῶτα Σούσουλα

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 03/02/2014 @ 8:50 ΜΜ

    Γιώτα Σούσουλα ! Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο "Κατοχικά νέα" που φιλοξενεί την άποψή σου ! (περιέργως βέβαια) ! Τρέφεται με το να σπέρνει τρόμο ,θλίψη και μιζέρια !

  2. Οχτώ χρόνια τώρα που δεν παρακολουθώ τηλεόραση (μπορεί κανείς να βρεί χιλιάδες άλλα ενδιαφέροντα)έχω άριστη ψυχική υγεία

  3. Ανώνυμος 03/02/2014 @ 9:11 ΜΜ

    ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΠΛΑΣΜΑ KAI LCD…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  4. Ανώνυμος 03/02/2014 @ 9:40 ΜΜ

    Μπορείς να επιλέγεις ακόμα και στην τηλεόραση ευχάριστα θέματα, αλλά ακόμα και στο Διαδίκτυο κυβερνάει ο τρόμος και ο πανικός.

  5. Ανώνυμος 03/02/2014 @ 9:46 ΜΜ

    Γιατί γράφεις έτσι ;
    Έχεις κάποιο πρόβλημα ;
    Εξήγησε μου σε παρακαλώ

  6. Ανώνυμος 03/03/2014 @ 9:59 ΠΜ

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ… ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ…

    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑ ΓΛΥΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ… ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΓΛΥΚΌΤΗΤΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΜΕ 2 ΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ" ΣΕ ΜΑΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 3ων Η ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ… ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ… ΝΑ ΤΡΩΕΙ.. ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΛΥΚΑ, ΧΩΡΙΣ "ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΘΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ.

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ"… ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.. ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ! ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ".

    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ… ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΩ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΔΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ… ΕΤΣΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΑΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΑ ΣΕ ΓΕΝΕΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΤΑΝ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ, Η ΣΥΓΚΟΛΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ… ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΤΟ ,ΠΕΔΙΟ… ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ – ΟΔΗΓΟ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ, Η ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Η ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ… ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.

    ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟΝ… ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑΥΤΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*