Πωλήθηκε σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ το νησί του Ιονίου, Οξυά!

Ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ έχει αγοράσει σύμφωνα με πληροφορίες το ιδιωτικό ελληνικό νησί της Οξυάς σε τιμή ευκαιρίας, λιγότερο από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατάλληλο για ανάπτυξη, το νησί του Ιονίου και της Οξυάς ήταν προς πώληση για…

€ 6,9 εκατομμύρια, αλλά η έλευση της αύξησης των φόρων ακινήτων οδήγησε σε πολύ μειωμένη τιμή πώλησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η πώληση των ιδιωτικών ελληνικών νησιών έχει μείνει στάσιμη για τρία χρόνια, αλλά η εισαγωγή των υψηλότερων φόρων έχει οδηγήσει σε μια ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τις τιμές για να «γλυτώσουν» από τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.


Σύμφωνα με το Vladi Private Islands, το ακατοίκητο νησάκι της Οξυάς, είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000, πηγές αποκάλυψαν στην εφημερίδα Καθημερινή ότι είναι πιθανό κάποιο μέρος από το νησί να αναπτυχθεί – αξιοποιηθεί.


Δεν έχει αποκαλυφθεί αν ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, αγόρασε προσωπικά το ελληνικό νησί, ή αν ήταν κάποιο μέλος της οικογένειας. Τον Φεβρουάριο Ψηφιακή Εφημερίδα ανέφερε ότι η κόρη

του εμίρη, Sheikha Al Bint MayassaHamad Bin Khalifa Al-Thani, αγόρασε έναν πίνακα ζωγραφικής Σεζάν για την τιμή ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά ειρωνικό τρόπο,ο πωληθέν πίνακας, στο παρελθόν ανήκε στον μεγιστάνα της ελληνική ναυτιλίας Γιώργο Εμπειρίκο.

defencenet.gr

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *