Πρώτος μίλησε για το Μάτριξ ο Πλάτων

Πρώτος μίλησε για το Μάτριξ ο Πλάτων

Οι περισσότεροι άνθρωποι εσφαλμένα, νομίζουν πως η θεωρία του Μάτριξ, δηλαδή της εικονικής πραγματικότητας που έχει φυλακιστεί η ανθρωπότητα, είναι μια νέα θεωρία, που έγινε γνωστή μέσω της γνωστής χολυγουντιανής ταινίας. Η αλήθεια όμως, είναι πως πρώτος, μίλησε για το Μάτριξ ο Πλάτων, μέσα από μια ιστορία, γνωστή, ως η σπηλιά του Πλάτωνα.

Φανταστείτε, είπε ο μεγάλος φιλόσοφος, κάποιους ανθρώπους, που γεννήθηκαν μέσα σε μια σπηλιά. Μόλις γεννήθηκαν, τους έδεσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να κοιτάνε τον απέναντι από αυτούς, τοίχο της σπηλιάς.Πίσω από αυτούς, υπάρχουν αυτοί που τους έδεσαν και τους παρατηρούν. Μάλιστα, έχουν ανάψει μια φωτιά, και με τα χέρια τους, δημιουργούν σκιές κινούμενες στον τοίχο που βλέπουν οι δεμένοι άνθρωποι. Αυτές οι σκιές, είναι η πραγματικότητα για τους ανθρώπους της σπηλιάς, που νομίζουν πως αυτό ακριβώς είναι η ζωή, γιατί μόνο αυτό τους επιτρέπεται να ζήσουν.Φανταστείτε τώρα, έναν από αυτούς τους ανθρώπους, να καταφέρνει να λυθεί και να βγαίνει έξω από την σπηλιά.

Τα μάτια του, που δεν έχουν συνηθίσει το φώς, θα τον προδώσουν και θα τυφλωθεί, έστω για λίγο. Ο πόνος και το σόκ, θα τον κάνουν να επιστρέψει αμέσως πίσω στην σπηλιά.Φανταστείτε τώρα κάποιον άλλο, που καταφέρνει να βγεί από την σπηλιά, αλλά παρά το σόκ από το φως, καταφέρνει να αντέξει και σε λίγο τα μάτια του προσαρμόζονται με αποτέλεσμα ο αληθινός κόσμος να αποκαλυφθεί εμπρός του. Γυρίζει τότε πίσω στην σπηλιά και το λέει και στους άλλους, μόνο που αυτοί, εγκλωβισμένοι στην δική τους πραγματικότητα, όχι μόνο δεν τον ακούν, αλλά αυτά που τους λέει, τους φαντάζουν τρελά, τον γελοιοποιούν και στο τέλος τον σκοτώνουν σαν αιρετικό. Όπως όμως λέει ο Πλάτων, όσοι βγούν από τη σπηλιά και δουν το φως, είναι υποχρεωμένοι, με κάθε κόστος, να μεταφέρουν το φως και στους άλλους που ακόμα πιστεύουν τις σκιές της σπηλιάς.

Το θέμα λοιπόν, είναι απλό, οι άνθρωποι δέχονται σαν αλήθεια, αυτό που τους προσφέρεται, το συνηθίζουν και δεν θέλουν να βγουν από την βολή τους, ακόμα και αν είναι βασανιστική. Δεν αντέχουν όλοι το φως, την αλήθεια. Φως είναι η πληροφορία, η γνώση για το μυστήριο της ζωής.Το βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, το ακούμε μέσα μας, το νιώθουμε, αλλά αρνούμαστε να ελευθερωθούμε. Κάποιοι έφτιαξαν έναν κόσμο στα μέτρα τους και μας εγκλώβισαν να ζούμε μέσα σε αυτόν. Έναν κόσμο, που όλοι νιώθουμε πως δεν είναι ανθρώπινος, πως είναι σκληρός και απάνθρωπος. Έναν κόσμο που δεν ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους διχάζει, τους οδηγεί κάθε μέρα σε μικρούς πολέμους, που με μαθηματική ακρίβεια φέρνουν και τον μεγάλο πόλεμο. Όλοι εναντίων όλων. Άντρες, γυναίκες, πλούσιοι, φτωχοί, έξυπνοι, χαζοί, δεξιοί, αριστεροί, παναθηναικοί, ολυμπιακοί και πάει λέγοντας.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Όλα γύρω μας, από το να βγάλουμε λεφτά, να πετύχουμε, να νικήσουμε τους άλλους, μέχρι την τηλεόραση και την τέχνη, παράγουν συναισθήματα διχαστικά. Παράγουν πολέμους. Οικονομικούς πολέμους, σαν αυτόν που ζούμε, πολιτικούς πολέμους, σαν αυτόν που ζούμε, ρατσιστικούς πολέμους, σαν αυτόν που ζούμε, ιδεολογικούς πολέμους, σαν αυτόν που ζούμε, ακόμα και κανονικούς πολέμους με όπλα, που ζουν πολλοί άνθρωποι σε πολλά σημεία του πλανήτη και υπάρχει φόβος για γενίκευση. Όλα αυτά, έχουν σαν σκοπό, να παράγουν συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας, αρνητικότητας μέσα στους ανθρώπους και να αντιδράνε ανάλογα. Κάθε φορά λοιπόν, που οι άνθρωποι αντιδράνε και αποφασίζουν με βάση τον φόβο, την βία, την ανασφάλεια, εκτός ότι χειραγωγούνται εύκολα, γιατί αν ήταν ενωμένοι θα ήταν ανίκητοι, χωρίς να το θέλουν, μεγαλώνουν αυτό το Μάτριξ. Τον ψεύτικο δηλαδή κόσμο, που τους λέει πως έτσι είναι η ζωή, πως η βία και ο φόβος, η ανασφάλεια και ο θάνατος, ο πόλεμος και το μίσος, είναι η αλήθεια της ζωής.

Και δυστυχώς, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι στην σπηλιά του Πλάτωνα, το πιστεύουν και δεν βγαίνουν έξω στο φως.Όταν μάλιστα κάποιοι, τους λένε πως δεν είναι αυτή η αλήθεια, πως έχουν παραπλανηθεί και υπηρετούν σκοτεινούς άρχοντες, λαμόγια που τρέφονται από τον φόβο τους, που πλουτίζουν από το αίμα τους, και πως είναι πολύ απλό να τους νικήσουν, αρκεί να σταματήσουν να υπηρετούν τον φόβο, τους λένε τρελούς και στρέφονται εναντίον τους. Με λίγα λόγια, κάθε φορά που ο φόβος, η απληστία, ο ανταγωνισμός που μας τρέφουν, σε επίπεδο ανθρώπων, η κρατών, τρέφει και μεγαλώνει τον αρνητικό κόσμο που βολεύει λιγότερους από το 1% των κατοίκων του πλανήτη και τους κάνει παντοδύναμους. Εμείς τους κάνουμε δυνατούς.

Πόσο δύσκολο είναι να σταματήσουμε να τρέφουμε τους άρχοντες του Μάτριξ με τους φόβους μας, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά, με αγάπη για τους συνανθρώπους μας, να μοιραζόμαστε τα αγαθά, να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ανθρώπινο και φωτεινό?Πόσο δύσκολο είναι να εξαφανίσουμε την κάθε Μέρκελ και τον κάθε άλλο φασίστα, μόνο και μόνο με τη σκέψη μας? Με το να μην τους ακούμε, να αρχίσουμε μόνοι μας να λειτουργούμε με αγάπη και να καταστρέψουμε αυτό το σκοτεινό Μάτριξ;

Τρομερά εύκολο αν αποκτήσουμε συνείδηση, αν παραμείνουμε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δυαδικότητας και μίσους, φόβου και πολέμου, τρομερά δύσκολο. Όμως στο χέρι μας είναι.

Του Κωνσταντίνου Μαρτη

14 thoughts on “Πρώτος μίλησε για το Μάτριξ ο Πλάτων

 1. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ? ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΘΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ?

  • Ανώνυμος says:

   Μέσα από τον οποίο ζούνε και εξουσιάζουν….. και μην ακούσω βλακείες περί "λειτουργικών αναγκών"…… 150€ ζήτησε, (όχι και πολύ "μεγάλο όνομα" όπως η μητρόπολη π.χ.) η εκκλησία στην περιοχή μου, για να τελέσει το μνημόσυνο της μητέρα μου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μια Κυριακή όπου ήδη λειτουργεί. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του ανάλογα με το IQ του!!!!!

  • Ανώνυμος says:

   σαν τι σε πειραξε το san ????
   και φυσικα ειρωνευε ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ και μονιμος ατεκνηριωτες !
   εσυ δε με αποκαλει κομπλεξιμο επειδη ετσι γουσταρεις ????
   Μπας εχεις κανα προβλημα ψυχολογικο ???
   για κοιταξε το !

 2. Ανώνυμος says:

  ρε ξαδερφάκια τι μανούρα είναι αυτή με τον χριστιανισμό..
  εσείς ρε χριστιανοί,τι σοι χριστιανοί είστε και μανουριάζεται περισσότερο απο τους προηγούμενους..
  οσοι εχετε ασχοληθεί ουσιαστικά με την θρησκεία,οφείλεται να γνωρίζετε οτι δεν χρειάζεται πίεση.δεν μπορείς να κάνεις τον αλλον να δεχθεί οτιδήποτε αν δεν θέλει.
  ο καθένας μόνος του και στην ωρα του βρίσκει οτι είναι για να βρεί…
  θα μου πείς τώρα:
  μα βρίζει τα θεία,προσβάλει τον Χριστό..
  και γω σου λέω:
  απαντώντας του στο ιδιο υφος,κερδίζει τίποτα κανείς;; οχι δεν κερδίζει κανείς.
  εσυ απλά χαλιέσαι και χάνεις τον δρόμο σου,αφου γίνεσαι ιδιος με αυτον που θες να
  αλλάξεις.
  στην πραγματικότητα βέβαια δεν μπορείς ποτέ να αλάξεις τον αλλον,ειναι εντελώς προσωπική υπόθεση του καθενός αν θα αλάξει κάτι.
  καταλαβαίνεις φίλε μου πόσο προσβάλεις τον Χριστό ,διατηρώντας αυτόν τον φάυλο κύκλο
  μάταιης σύγκρουσης.κανείς δεν κερδίζει τίποτα και αλλοιώνεται το μήνυμα Του.
  η εγκράτεια απο μέρου σου χριστιανέ μου,και η μη εμπλοκή σου σε αυτόν τον φάυλο κύκλο αυτόματα θα αναδείκνυε την αρετή της υπομονής την εγκράτεια την κατανόηση….
  μην κρίνεις τα αδέλφια σου.κάποιοι απο αυτούς αυριο μπορεί να είναι πιο ενθερμοι
  υποστηρικτές του Χριστού απο σένα.ισως να μην είναι ακόμα η ώρα τους να δεχτούν τον
  Χριστό.ολα για κάποιο λόγο γίνονται στην ζωή του καθενός.

  λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
  δεν μπορείς να είσαι χριστιάνος και να παίζεις το παιχνίδι του διαόλου.
  αν θέλεις να είσαι στην οδό του Χριστού πες το,μοιράσου το και φώναξε το αν θες.
  δεν μπορείς ομως να κρίνεις-κατηγόρεις οποιόν δεν είναι,και ας λέει οτι θέλει..
  ολα αυτά που μπορεί να πεί κάποιος,μπορεί να σου φαίνονται 'χοντρα' και ανεπίτρεπτα.
  δεν εχει σημασία καμία.ισως και να πρέπει να τα πεί για να χει μετά να μετανοιώνει.
  ποτέ δεν ξέρεις. γ'αυτο δώσε το καλό παράδειγμα,μόνο αυτό μπορείς να κάνεις σαν καλός χριστιανός.
  αλλιώς ΔΕΝ είσαι χριστιανός,είσαι οπαδός.

  sketo original

  • Ανώνυμος says:

   ρε οριτζιναλ ξυπνα λιγο
   ΔΕΝ εχει σχεση ο χριστιανισμος με αγαπη
   ΨΑΞΤΟ λιγο γιατι λες μονο οτι σε ταισε σχολειο -παπαδες -χολυγουντ
   αιντε μπραβο

  • Ανώνυμος says:

   μείνε ήσυχος εσύ……. ότι στην πορεία θα μας βρεις να είμαστε -πιθανόν- οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του δόγματός σου……

   ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝΕ ……..

   ΕΙΝΑΙ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ !!!!!!!!!!!

   ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ "ΣΠΗΛΙΑ" ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *