13:17 - 08/10/2014

Που ειναι η Κομπάνι και γιατι ειναι σημαντική; ΧΑΡΤΗΣ

Που ειναι η Κομπάνι και γιατι ειναι σημαντική; ΧΑΡΤΗΣ
Η μάχη για να σταματήσει την πολιορκία της Κομπάνι το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους στο κατώφλι της Ευρώπης.


Η πόλη έχει γίνει το επίκεντρο απεγνωσμένων προσπαθειων απο τις κουρδικές δυνάμεις που στηρίζονται απο τον υπο τις ΗΠΑ συνασπισμό να σταματήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Η μαύρη σημαία του ΙΚ που κυματίζει πάνω από την πόλη έχει ενωθεί με το έμβλημα των κουρδικών δυνάμεων αλλά η μάχη ακόμη δεν εχει τελειώσει.

Όμως που ακριβώς βρίσκεται η Κομπάνι και γιατι ειναι τόσο σημαντική;

Η κουρδική πόλη, γνωστή και ως Ayn al-Arab στα αραβικά, βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Ο έλεγχος της πόλης θα έβαζε το Ισλαμικό Κράτος σε απόσταση βολής απο την ίδια την Τουρκία όπου αυτη τη στιγμή η αυξανομενη οργή των Κούρδων προς την αδράνεια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των Ισλαμιστών εχει οδηγήσει οχι μονο σε διαδηλώσεις αλλα και σε νεκρούς.

Χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την Κομπάνι και εκείνοι που παραμένουν φοβούνται το ενδεχόμενο σφαγής αν κερδισει την μάχη το Ισλαμικό Κράτος.
3.000 άμαχοι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι στην Κομπανί, ενώ 160.000 έχουν ήδη φύγει.

Στον παραπάνω χάρτη βλέπουμε το κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται οι κούρδοι μαχητές ενω τα κόκκινα τόξα αντιπροσωπεύουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ποιος κερδίζει την μάχη;

Η Κομπανί πολιορκείται απο το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό και τάνκς και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις Κούρδου εκπροσώπου η πόλη “είναι βέβαιο ότι θα πέσει σύντομα”.

Τέτοια είναι η απόγνωση να υπερασπιστούν την πόλη που κούρδισσα μαχήτρια ανατινάχτηκε σε επιθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών την Κυριακή για να σκοτώσει 10 τζιχαντιστές.

Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ έπληξαν στόχους του Ισλαμικού κράτους και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάσθηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες και φαίνεται να μην ειναι πλέον παρόντες ουτε στην δυτική πλευρά.

Ωστόσο αναλυτές θεωρούν οτι μόνο μια χερσαία επιχείρηση – απο την Τουρκία – θα ηταν αποτελεσματική.

Οι μάχες συνεχίζονται η τύχη της πόλης ακόμη άγνωστη…

Πηγή – Independent

Μετάφραση/Επιμέλεια – Onalert

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Οπως λεμε…….cia and united fruit company

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί