Οι μετεωρίτες γέμισαν τη Γη με χρυσό!

Μια βροχή διαρκείας από μετεωρίτες, ευθύνεται για την ύπαρξη του χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων στη Γη… Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, στις…. πρώτες φάσεις του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος, η επιφάνεια της Γης «στρώθηκε» με χρυσό και λευκόχρυσο, όπως και άλλα πολύτιμα μέταλλα.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Nature”. Οι επιστήμονες ανέλυσαν με νέες τεχνικές μεγάλης ακρίβειας δείγματα από πανάρχαια πετρώματα της Γροιλανδίας ηλικίας σχεδόν 3,8 δισ. ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σημερινά προσβάσιμα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων στη Γη αποτελούν συνέπεια του βομβαρδισμού μετεωριτών περίπου 200 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία της.
Την ώρα που η Γη ήταν στη φάση που διαμορφωνόταν, ο λιωμένος σίδηρος έγινε πυρήνας της, αφού βυθίστηκε στο κέντρο της. Μαζί του, παρέσυρε και την πλειονότητα των


πολύτιμων μετάλλων. Ο ι επιστήμονες εκτιμούν ότι στον γήινο πυρήνα υπάρχουν ακόμα αρκετά πολύτιμα μέταλλα για να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων.
Η αφθονία των πολύτιμων μετάλλων στην επιφάνεια της Γης, οφείλεται σε μια τεράστια βροχή μετεωριτών που έπεσε στη Γη μετά το σχηματισμό του πυρήνα της. Η Γη είχε ήδη στερεοποιηθεί και το γεγονός αυτό ανανέωσε το απόθεμά της σε πολύτιμα μέταλλα. Τα μέταλλα αυτά, αντικατέστησαν τον χρυσό και τον λευκόχρυσο που είχαν βυθιστεί στον πυρήνα της Γης.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Ματίας Γουίλμπολντ, τόνισε σε δηλώσεις του: «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα στα οποία βασίζονται οι οικονομίες μας και πολλές ζωτικές βιομηχανικές διαδικασίες, προστέθηκαν στον πλανήτη μας από τυχερή σύμπτωση, όταν η Γη χτυπήθηκε από περίπου 20 δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων τόνους υλικού αστεροειδών».

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *