Οι ιδέες δεν έχουν αυτιά !!!

Θέλεις να ακούσεις φαινομενικά άλλα ζητάς να μάθεις σε τι ,σε ποιον ,που ανήκει ο άλλος !!

Αν ο συνομιλητής σου δεν είναι ταυτόσημος στην ταμπέλα που έχεις επιλέξει και εσύ τότε οι ιδέες του, οι λέξεις του δεν φτάνουν στα αυτιά σου!

Ότι και αν σου πει κάποιος , όσο και να αληθεύουν αυτά που σου πει ,εσύ δεν θα τον ακούσεις αν δεν είναι στο ίδιο στρατόπεδο με σένα!

Ο εννοιολογικός όμως χάρτης δεν έχει μόνο τα σημεία που εσύ επέλεξες ότι βρίσκεται το στρατόπεδο σου ,μπορεί μερικές μοίρες ποιο μακριά από το δικό σου στρατόπεδο έννοιας να υπάρχει ένα άλλο στρατόπεδο που τα λέει καλύτερα αυτά που και εσύ πιστεύεις , πιο αληθινά , ποιο ξεκάθαρα !

Μπορεί και θα έπρεπε να υπάρχει το δικαίωμα της ύπαρξης νέων ιδεών ,νέας πληροφορίας που δεν μπορούν να τα προσδιορίσουμε μέσα στους χάρτες που μέχρι σήμερα έχουμε κατάταξη τις ταμπέλες και τα στρατόπεδα !

Μπορεί και θα πρέπει να κάνουμε μάχη για αυτό το δικαίωμα ελευθερίας κάποιος οι κάποιοι να μην έχουν ακόμα χαρτογραφηθεί στο θέμα γνώσης ,γιατί αν δεν το επιτρέψουμε αυτό να συμβεί τότε θα σταματήσουμε να γεννάμε νέα γνώση !


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σου μιλάω και δεν με ακούς , σου μιλάω και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ..που ανήκει αυτός ; σε τι πιστεύει αυτός; Ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να μπορείς να ακούς όπως μπορώ και εγώ.. άλλα εσύ κλείνεις τα αυτιά σου όταν υποψιάζεσαι ότι μπορεί και να μην είμαι στο δικό σου στρατόπεδο!

Γιατί δεν μου δίνεις το δικαίωμα τα πιστεύω μου να μην ανήκουν πουθενά, να μην έχουν ακόμα χαρτογραφηθεί;Να μην συμφέρει αν θες να τα χαρτογραφήσουν και να τα σβήνουν;

Γιατί δεν θες να προσπαθήσεις να κατανοήσεις κάτι νέο , κάτι που ίσως αν αφεθείς σου δείχνει πολύ καλύτερα τον τρόπο να ζήσεις μέσα στο στρατόπεδο σου;

Ίσως να έχεις αντιληφθεί λάθος για το που φθάνουν τα σύνορα του στρατοπέδου σου ,ίσως να νομίζεις λάθος για το πόσο φωτεινή η σκοτεινή είναι η ταμπέλα σου;

Πως αλλιώς θα μάθεις αν δεν αφεθείς στο να ερευνήσεις ,να ακούσεις μια άλλη πληροφορία ,να δεις από άλλη οπτική γωνία;

Κάποιος που πραγματικά έχει σκάψει σε βάθος τα πιστεύω του είναι αδύνατον να νοιώσει απειλη για όλα όσα έχει ανακαλύψει και βιώσει .ΕΣΥ ,ΕΣΕΙΣ γιατί βγάζετε μια εικόνα ότι όλοι σας βάλουν ,οτι είναι εχθροί σας , ότι θέλουν να σας παρασύρουν ΑΝ ΌΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΒΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ;

Μήπως η μάσκα σας είναι τόσο δυνατή ώστε να σας έχει πείσει ότι γνωρίζετε άλλα δεν γνωρίζετε και όταν κάποιος σας δείξει αυτή την ατέλεια σας εξοργίζει;

Για κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζουμε με συναισθήματα αρνητικά , με φόβο,κακία,μίσος τόσους καθρέφτες του εαυτού μας κάνουμε κομμάτια !

Είμαι ο καθρέφτης του εαυτού που δεν θες να δεις και είσαι ο καθρέφτης του εαυτού που θέλω να κατανοήσω , γιατί δεν με βοηθάς ;

Δεν γνωρίζω αν κατέχω κάποια γνώση η αλήθεια , δεν γνωρίζω αν στο τέλος θα κατέχω κάποια γνώση η αλήθεια άλλα είμαι σίγουρος ότι αν σταματήσω να ακούω το νέο , να ακούω το διαφορετικό δεν θα μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να κρίνω και να αλλάξω όλα όσα λάθη μέχρι σήμερα με έφεραν σε αυτό που είμαι !

Όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στην πραγματικότητα μας , είναι θέμα ευθύνης αν θα συνεχίσουμε να κρυβόμαστε και να δικαιολογούμε τις αδυναμίες μας μέσω μιας πίστης , μιας ιδεολογίας μιας οποιαδήποτε ..κατάστασης που ακολουθεί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τα ίδια λάθη και την ίδια αργή εξέλιξη !

Δώσε μου το δικαίωμα να έχω Ελπίδα για την αλλαγή χωρίς να νιώθεις ότι είμαι εχθρός σου , χωρίς να νιώθεις ότι είμαι εδώ για να σου στερησω την μάσκα που σε βολεύει και απαλύνει τον πόνο σου !

Δεν είναι ο σκοπός μου να διεκδικήσω τα δεδικασμένα σου , ούτε θέλω να μου χαρίσεις στεφάνια για κάτι , θέλω να καθαρίσω μια Λίμνη που έχει βρομίσει , να δώσω το δικαίωμα στην Ζωή μας να προχωρήσει στην αθανασία!

Οι ιδέες δεν έχουν αυτιά , δεν μαλωνονται , δεν φοβούνται ….

Μην τις φοβάσαι τις ιδέες , επεξεργασου , κρίνε , ερεύνησε ,άνοιξε την νόηση σου σε νέα δεδομένα …

Να έχετε όλοι ένα καλό Πάσχα … με μάσκα η χωρίς!

Stranger…

Loading...

25 thoughts on “Οι ιδέες δεν έχουν αυτιά !!!

 1. Ανώνυμος says:

  ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ.ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΕ,ΓΙΑ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΠΕΙΔΕΣ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ,…

 2. Ανώνυμος says:

  Ξένε μην προσπαθείς να πεισεις τη μάζα ο προγραμματισμος ειναι πολυ ισχυρος…ειπαμε φοβουνται να βγουν απο την σπηλιά…
  Andre.

  • Ανώνυμος says:

   Όποιος σταμάτησε να βλέπει σκιές δε σημαίνει αναγκαστικά πως βγήκε από το σπήλαιο,μπορεί να χώθηκε ακόμα πιο βαθιά…
   Προς κάθε ξύπνιο υπνοβάτη :ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

   Υ.Γ.Πριν ασχοληθείς με την αλήθεια ή μη κάποιας θεωρίας έλεγξε τη συνέπειά της.
   Ο STRANGER θα πρέπει να αισθανθεί περήφανος αν κάποτε οι αναγνώστες
   του,του αποδώσουν κάποια ταμπέλα .Τότε ο ασυνάρτητος λόγος του κι οι αντιφατικές του αναρτήσεις θα έχουν αποκτήσει κάποια λογική δομή.

   …….

  • Ανώνυμος says:

   Και εγώ λέω οτι εσύ είσαι ταμπελάκιας!Αποδειξέ μου οτι δεν είσαι!Έχετε βρει μια λέξη και παιζεται.Ξεκολήστε κολημενοι!!!

  • Nikos P says:

   Το "ταμπελάκιας" είναι απο μόνο του ταμπέλα. Είναι άτοπο να την χρησιμοποιήσεις για να πείσεις κάποιον να μην φτιάχνει ταμπέλες!!

 3. Ανώνυμος says:

  Εσυ λες ολη την ωρα για μασκες ταμπελες που βαζουν οι αλλοι δεν κοιτας ομως τον εαυτο σου παντα λες για τους αλλους.
  Αφου λοιπον δεν βαζεις ταμπελες γιατι δεν δεχεσαι τους συνανθρωπους σου οπως ειναι?
  Γιατι δεν δεχεσαι τους χριστιανους ετσι οπως ειναι ετσι οπως νιοθουν ετσι οπως πιστευουν.
  Ναι φυσικα ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε οτι οι χριστιανοι ειναι ελαχιστοι επι το πληστων κι οσοι δηλωνουν χριστιανοι το κανουν χωρις καν να γνωριζουν πως ειναι να εισαι χριστιανος ολοι πιστευουν αλλα κανεις δεν ακολουθει τις εντολες κανεις δε βοηθα το πλησιον του κανεις δε συμπονα το πλησιον του ολοι λενε να τους βοηθησει ο θεος αλλα σκαβουν το λακο του συνανθρωπου τους.
  Κι εγω την εχω πατησει απο κακιες καλων που υποτιθεται πανε εκκλησια και πιστευουν χωρις δισταγμο.

  Ναι υπαρχουν ψευτοχριστιανοι παντου που ειναι χειροτεροι απο τους αθρησκους και πιο κτηνη.

  Αλλα τους δεχομαστε οπως ειναι με την ελπιδα καποια στιγμη ν αλλαξουν να γινουν και παλι ανθρωποι και να μη χρησιμοποιουν το χριστιανισμο προς ωφελος τον κακων και δολιων τους πραξεων.

  Ο χριστιανισμος ειναι κατι παραπανω απο θρησκεια γι αυτον που ξερει και το εχει ψαξει ο χριστιανισμος ειναι καλοσυνη αγαπη φιλοτιμο και βοηθεια σ ολους τους συνανθρωπους μας.

  Αυτα απο εναν αμαρτωλο χριστιανο που δε κανει ποτε σαρακοστη..

  • Ανώνυμος says:

   καλοσυνη αγαπη φιλοτιμο και βοηθεια σ ολους τους συνανθρωπους μας.

   ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΘΟΣ.
   ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΞΙΩΝ.
   ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ
   ΜΕΣΩ ΘΕΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ,ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ;
   ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

  • Ανώνυμος says:

   Ποιος ωφελειται???η θεια μου η Μαρικα που ξεφαβει τους νεκρους καθαριζει τα οστα τους και τα παραδιδει στους συγγενεις τους προς φυλαξη στα οστεοφυλακια η στο χωνευτηρι.

   Σου βρηκα μια….βρες τους υπολοιπους

   Ενας που ολο μιλαει

 4. Ανώνυμος says:

  Stranger…..η Καινη Διαθηκη δεν ειναι ετσι για να ανταλαξουμε ιδεες και να περναει η ωρα

  Ειναι πραξη ζωης……αν αυτο δεν το καταλαβαινεις μια ζωη στασιμος θα εισαι και θα εχεις την εντυπωση οτι προβαλεις νεες ιδεες ενω εσυ απλα αντιστρεφεις τα πραγματα

  και σιγα μην προσπαθω να σου βαλω ταμπελα……να σου ανοιξω μια χαραμαδα προσπαθω μπας και δεις κατι λιγο πιο καθαρα

  Αντε καλη Ανασταση

  Ενας απ'τα ιδια

 5. Ανώνυμος says:

  Ενα μονο θα πω νικο μπορει ολοι μασ να λεμε το τδιο πραγμα τελικα ενασ απο τουσ λογους του χρηστου μια απο τισ πιο μεγαλες ιαχες ηταν και γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς οποτε τι και να πουμε παρα κατω νομιζω οτι ειναι περιττο αυτο τα λεει ολα

 6. Ανώνυμος says:

  ΠΡΟ-ΗΓΕΊΤΑΙ Η ΑΝΑ-ΣΤΑΣΙΣ
  ΤΟ "ΠΑΣΧΑ" ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑ-ΣΤΑΣΕΩΣ.
  ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

 7. Ανώνυμος says:

  Κτηνοι ειναι αυτοι που δεν σκεφτονται
  Και το κακό είναι ότι οι περισσότεροι δεν σκέφτονται
  Επίσης ευ-αγγελιο ειναι μια καλή είδηση
  Και ειδικά ο ένας που ολο μιλάει δεν ξέρει τη τύφλα του

  • Ανώνυμος says:

   Για μιλα μου εσυ ω διδασκαλε να ανοιξουν οι οφθαλμοι μου και να απαλλαγω απο την τυφλα που με βασανιζει

   Ενας που ολο μιλαει

 8. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ says:

  Καλή Ανάσταση, σε όλους τους χριστιανούς.
  Καλό Πάσχα γενικά.Στον, Ανώνυμος • 20 Απριλίου 2014 – 1:08 π.μ.,δεν έχω ξαναπάρει το λόγο για να απαντήσω σε σχόλιο,όμως θεωρώ, ότι στα σχόλια σου :

  Εκφράζεσαι με αυτόν τον τρόπο παραμένοντας ανώνυμος.Θα έπρεπε να ξέρεις πως όλοι πλην ελαχίστων,ίσως,περιμένουμε να αποκρυπτογραφίσουμε,ο καθ΄ένας με τις γνώσεις του,τις πληροφορίες στους σχολιασμούς του : ένας που βλέπει.Τουλάχιστον αυτός έχει όνομα.Εσύ δε,ένας αλεξιπτωτιστής στο σαϊτ,γιατί αυτό διαπιστώνεται από το σχόλιο σου,όχι μόνο δεν λες τίποτα αλλά καθυβρίζεις.
  Γιατί δεν πας σ άλλη παραλία?

  • Ανώνυμος says:

   [(Ευσέβιος, Εκκλησιαστική Ιστορία 3,325). «…είχαν επιτέλους επικρατήσει πέντε ονόματα: Kαίσαρας (Ceasar), Kρίσνα (Krishna), Mίθρας (Mithra), Ώρος (Horus) και Δίας (Zeus)»]
   ————
   Τελικά ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος προσπάθησε να δώσει τη λύση! Πρότεινε τον συνδυασμό του δυτικής καταγωγής θεού Ήσους (Hesus, θεότητα Δρυίδων Κελτών) και του ανατολικού θεού-σωτήρα Κρίσνα (Krisna = σκούρος, μαυριδερός αλλά και ομόηχος του Christ = Χριστός, αυτός που έχει πάρει το χρίσμα).
   —————————-
   ta εχω ξαναπει
   λετε αλλο η θρησκεια , αλλο η εκκλησια
   μα ΚΑΙ η θρησκεια και ο θεος σας ειναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ της εκκλησιας , των ιερεων

   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ???

 9. Ανώνυμος says:

  KYRIE IHSOY XRISTE ELEHSWN ME ………..AYTO EINAI TO THL THS EPIKOINONIAS ME TON THEO…. OPOIOS KATALABE KATALABE….ELPIZW NA MILISOYN KAPOIOI…, KAI KAPOIOI NA KATALABOYN POY BRISKOMASTE… KLEISTE TA MATIA KAI ISWS DEITE ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *