«Οι Έλληνες κατέχουν παράνομα Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι»,δηλώνει Τούρκος πολιτικός

Προκλητικός ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας Ναμικ Κεμάλ Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι είναι υπο παράνομη κατοχή της Ελλάδας και πως στην πραγματικότητα τα δυο αυτά νησιά ανήκουν στην Τουρκία .
Ο Ζειμπέκ στην ομιλία του στην περιοχή Μπάλτσοβα όπου παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του δήλωσε οτι η Ελλάδα σιγά σιγά απέκτησε τα  δυο αυτά νησιά «…

 

ενω οι χάρτες των Βρετανών δείχνουν οτι ανήκουν στην Τουρκία».

Ο Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίζεται οτι η συνθήκη της Λωζάνης και οι χάρτες του 1947 δείχνουν οτι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ανήκουν στην Τουρκία και κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν οτι έκλεισε τα ματιά στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδας.

» Τα δυο αυτά νησιά είναι υπο την κατοχή της Ελλάδας. Στην αρχή έχτισαν εκκλησία στο Αγαθονήσι. Μετά έβαλαν και την Ελληνική σημαία δίπλα. Οταν είδαν οτι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρχισαν να φέρνουν κόσμο για να ζησουν εκεί. Εισέβαλαν στο νησί και έκαναν σκάλα για τουριστικές εκδρομές» δήλωσε ο Ζειμπέκ.

O τούρκος πολιτικός δήλωσε οτι » Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά αυτά παράνομα. παραβιάζουν τα συνορα μας και πατούν σε τουρκικά εδάφη .»!
Ο Ζειμπεκ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι με την απαθή στάση του επιτρέπει την παρανομία αυτή!
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για να «σώσει τα νησια από την Κατοχή των Ελλήνων» θα παει ο ίδιος στα νησιά αυτά .» Θα πάω χωρίς βίζα , χωρίς , χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό»

Ευτυχώς η τουρκική κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν με τις μη σοβαρές δηλώσεις του Ζειμπεκ και επικρατεί η λογική  της διπλωματίας.
Οι δηλωσεις του Ζειμπεκ θεωρούνται κίνησεις εντυπωσιασμου ένα μήνα πριν τις εκλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και δεν αναμένεται να λάβει περισσότερο από το 2% των ψήφων.
O Zειμπέκ ήταν Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Οζαλ το 1987 με το Κόμμα Μητέρας Πατρίδας και επίσης ήταν Υπουργός Επικρατείας το 1995 εώς και το 1997 με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5562

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *