Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:19 - 25/02/2013

Νέος πονοκέφαλος στο Βατικανό η παραίτηση του καρδινάλιου Σκοτίας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκοτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος κατηγορείται από τέσσερις ιερείς για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια.

Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ‘, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Εκκλησία της Σκοτίας, αλλά και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γενικότερα, που παλεύει να ενισχύσει την εικόνα της εν όψει της εκλογής νέου ποντίφικα.

Δεδομένων των εξελίξεων, σύμφωνα με το BBC, ο Ο’Μπράιαν δεν πρόκειται να λάβει μέρος στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα.

Ο 74χρονος καρδινάλιος αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις 11 Φεβρουαρίου.

Eνας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα «μη επιθυμητών φροντίδων» από τον καρδινάλιο κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Eνας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

Τη Δευτέρα, ο επίσκοπος πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου του Καρδιναλίων, αρμόδιος για τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό, υποστήριξε ότι οι καρδινάλιοι που θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «έχουν το δικαίωμα και το καθήκον» να λάβουν μέρος στο Κογκλάβιο.

Σε συνέντευξή του σήμερα Δευτέρα στην εφημερίδα La Stampa, ο επίσκοπος Σκικλούνα είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί που σιώπησαν «φοβούμενοι ένα σκάνδαλο» έχουν, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, «το δικαίωμα και το καθήκον» να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής νέου Πάπα.

«Ο Θεός ξέρει να βάλει στο στόμα τους λόγια που βγαίνουν από μια ταπεινωμένη και πληγωμένη καρδιά. Η φώτιση δεν δίδεται μόνο στους Αγίους αλλά στους αμαρτωλούς» είπε ο επίσκοπος ο οποίος την περίοδο του ποντιφικάτου του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ ήταν υπεύθυνος για τη θέσπιση μέτρων κατά της παιδεραστίας.

«Το αληθινό σκάνδαλο είναι το ότι δεν καταγγέλθηκαν οι κακοποιήσεις. Ωστόσο η αντίληψη άλλαξε. Η σιωπή έγινε σκάνδαλο. Και αυτό χάρη στον Ράτσινγκερ (σ.σ. το κοσμικό όνομα του Πάπα Βενέδικτου). Συνεπώς ας εισέλθουν στο Κογκλάβιο. Ο Θεός ξέρει να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο Κονκλάβιο. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω» είπε ο επίσκοπος Σκικλούνα, σημειώνοντας: «Στη δέσμευσή μας κατά των κακοποιήσεων , δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω: αυτός είναι ο οικουμενικός νόμος της Εκκλησίας, είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να αλλάξει».

Σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βέλγιο, Ιρλανδία κ.ά) καθολικοί και οργανώσεις θυμάτων ιερέων ασκούν πιέσεις ώστε οι καρδινάλιοι αυτοί να εμποδιστούν από την Εκκλησία να μεταβούν στη Ρώμη.

Ο καρδινάλιος του Λος Αντζελες Ρότζερ Μαχόνι, που είναι στο στόχαστρο, απαλλάχθηκε από το σύνολο των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα γιατί είχε προστατεύσει στο παρελθόν ιερείς που κατηγορούνταν για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Φιλαδέλφειας Τζάστιν Φράνσις Ριγκάλι, ο βέλγος καρδινάλιος Γκόντφριντ Ντάνιλς και ο ιρλανδός καρδινάλιος Σον Μπράντι είναι επίσης στο στόχαστρο.
Το Βατικανό είχε καταδικάσει δημοσιεύματα του Τύπου, κυρίως του ιταλικού, για τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αγία Έδρα χαρακτηρίζοντάς τα «ψευδείς πληροφορίες» που αποσκοπούν στο να «ελέγξουν» το επόμενο Κονκλάβιο.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*