Νέα εισβολή ανά πάσα στιγμή στην Κύπρο!

Σε ένα παραλήρημα δηλώσεων σε μήνυμα του για την αποκαλούμενη «εβδομάδα μαρτύρων» ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν δίστασε να απειλήσει το κυπριακό κράτος με νέα επέμβαση και εισβολή εάν οι Ελληνοκύπριοι εμμείνουν στην άποψή τους η Κύπρος να επανέλθει στο προ του 1974 καθεστώς.

Η «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος», είπε π Ν. Έρογλου αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να διασώσει ξανά την τουρκοκυπριακή κοινότητα!

«Ο Αναστασιάδης επιθυμεί όπως η ούτω καλούμενη εισβολή να τερματιστεί και η ούτω καλούμενη Κυπριακή Δημοκρατία να μετατραπεί σε ομόσπονδη Δημοκρατία της Κύπρου με μια διεθνή εκπροσώπηση, κυριαρχία και ιθαγένεια. Αυτό σημαίνει επιστροφή για τους Τουρκοκύπριους στο καθεστώς που ήταν πριν από το 1974 «, είπε ο Έρογλου για να προσθέσει πως σε αυτή την περίπτωση «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Έρογλου είπε ότι παρόλο που πέρασαν 50 χρόνια από τότε, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. «Οι Έλληνες γείτονες μας εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι είναι μόνοι στην διακυβέρνηση και κυριαρχία της Κύπρου προσπαθώντας να συνεχίσουν τις πολιτικές και στρατηγικές τους σύμφωνα με την νοοτροπία τους».

«Εγώ έδωσα χείρα φιλίας στον Νίκο Αναστασιάδη αλλά τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα ένα η χειρονομία μου αυτή μείνει στον αέρα»!


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Teds Woodworking

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 σχέδια επεξεργασίας ξύλου Plus βήμα-βήμα βίντεο

Ενα φανταστικο προιον για ολους οσους θελουν να δημιουργουν καθημερινα , ειτε καποιος ειναι χομπιστας ειτε επαγγελματιας αυτο το προιον θα σας γλυτωσει χιλιαδες ευρω η θα σας δωσει κερδη αν θελησετε να το κανετε και σαν επαγγελμα !

ΤΙΜΗ 67$ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη συνέχεια ο Έρογλου κατηγόρησε για παιχνίδια την ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως έχει απηυδήσει από τη συμπεριφορά τους:

«Τώρα είναι η ώρα για λύση στο Κυπριακό. Οι άνθρωποί μας έχουν απηυδήσει με αυτά τα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα βρουν σίγουρα μια διέξοδο με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας και θα πάρουν την θέση που τους αξίζει στη διεθνή κοινότητα, χωρίς υπόκλιση στην ελληνική κυπριακή κυριαρχία», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Βέβαια οι δηλώσεις αυτές του Ν. Έρογλου ούτε ως αιφνίδιες μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως μη αναμενόμενες. Παρόλα αυτά η επίκληση της τουρκικής δύναμης σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι δεν «συμμορφωθούν» προς τα «υποδείξεις» και την «λύση» έτσι όπως την ονειρεύονται οι Τουρκοκύπριοι αποτελεί μια –ακόμη- ευθεία απειλή προς Λευκωσία και Αθήνα.

Βέβαια οι Τουρκοκύπριοι το πράττουν αυτό καθώς γνωρίζουν ότι έχουν την δύναμη με το μέρος τους.

Πότε αλήθεια Κύπριος πρόεδρος επικαλέστηκε την Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη του Κυπριακού Ελληνισμού και ως δύναμη στην οποία θα στραφούν σε περίπτωση που Τουρκοκύπριοι συνεχίσουν τα παιχνίδια τους;

Το πάλαι ποτέ ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρουδεν ισχύει πλέον, Εθνικός αμυντικός σχεδιασμός δεν υφίσταται στην περίπτωση νέων τουρκικών προκλήσεων στην Κύπρο, την τελευταία φορά που μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ εθεάθησαν στην Κύπρο ήταν το 2001 και η κοινή άσκηση «Νικηφόρος-Τοξότης» αποτελεί πια παρελθόν.

Με τη δύναμη η Ελλάδα θα υποστηρίξει τα συμφέρονται του κυπριακού Ελληνισμού; Με τη δύναμη που θα τρέχει στα φόρα της ΕΕ για να καταγγείλει μια νέα τουρκική επέμβαση; Τότε θα είναι αργά. Για ακόμη μια φορά.

Loading...

19 thoughts on “Νέα εισβολή ανά πάσα στιγμή στην Κύπρο!

 1. Ανώνυμος says:

  Με τη δύναμη η Ελλάδα θα υποστηρίξει τα συμφέρονται του κυπριακού Ελληνισμού; Με τη δύναμη που θα τρέχει στα φόρα της ΕΕ για να καταγγείλει μια νέα τουρκική επέμβαση; Τότε θα είναι αργά. Για ακόμη μια φορά.Η «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος», είπε π Ν. Έρογλου αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να διασώσει ξανά την τουρκοκυπριακή κοινότητα!Βέβαια οι δηλώσεις αυτές του Ν. Έρογλου ούτε ως αιφνίδιες μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως μη αναμενόμενες. Παρόλα αυτά η επίκληση της τουρκικής δύναμης σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι δεν «συμμορφωθούν» προς τα «υποδείξεις» και την «λύση» έτσι όπως την ονειρεύονται οι Τουρκοκύπριοι αποτελεί μια –ακόμη- ευθεία απειλή προς Λευκωσία και Αθήνα.Έχω κάνει σχεδόν όλου του κόσμου τις δουλειές ,έχω εργασθεί στο χρηματιστήριο τότε που οι επενδύσεις γινόντουσαν πετώντας στο ταμπλό την τσίχλα που μασούσες ,όπου καθότανε η τσίχλα εσύ αγόραζες κέρδιζες και παινευόσουν πόσο καταπληκτικός επαγγελματίας είσαι(ΚΑΤΑΝΤΙΑ) , έχω ξεκινήσει μέχρι σήμερα 8 εταιρίες άλλες πολύ μεγάλες άλλες μικρές , δεν γνωρίζω αν πέτυχα γιατί είμαι τις άποψης ότι το χειροκρότημα πέφτει πάντα στο τέλος της παράστασης αλλά γνωρίζω ότι όσες δουλείες και αν έκανα τις έκανα με τον δικό μου τρόπο…η τις τελείωσα με τον δικό μου τρόπο! Σήμερα και τα τελευταία 8 χρόνια ασχολούμαι με το διαδίκτυο…αναγκαστικά μετά από σφαλιάρα συνεταιριστική …να ναι καλά ο "φίλος" μου!Είμαι κλασικός μπαρακιας, πίνω εδώ και 28 χρόνια jack daniels , μαγειρεύω απίστευτα , αγαπάω ακόμα πιο απίστευτα, είμαι πολύ καλός εραστής , λατρεύω τον έρωτα ,την ζωή ,την ελευθερια .Βαριέμαι αντιστρόφως ανάλογα από τα θετικά που μόλις παρουσίασα ,βαριέμαι με την ταχύτητα αστραπής. Για αυτό αλλάζω ,δοκιμάζω ,χτυπιέμαι ,πέφτω και ξανασηκώνομαι συνέχεια γιατί μόνο έτσι μου αρέσει η ζωή μου! Αποφάσισα να γίνω συγγραφέας αν και δεν είναι το πρώτο βιβλίο που γράφω αλλά το δεύτερο….είναι η πρώτη φορά όμως που βγαίνω μπρος δηλαδή προωθώ την αφεντομουτσουνάρα μου….μάλλον γιατί το έχω πάρει σοβαρά και τουλάχιστον μέχρι να γράψω ένα σκορ …όποιο σκορ….δεν θα βαρεθώ να τα τινάξω στον αέρα!
  Εν ολίγοις αυτά τα αναγκαστικά μιας και αν θες να με γνωρίσεις θα το κάνεις πολλυυυυ καλύτερα μέσα από τα βιβλία ….που έρχονται!

 2. Ανώνυμος says:

  Ωραίος τιτλος.Μιλάμε πολύ μελοδραματικός.Σε λίγο θα ξεκινήσεις και τον πόλεμο μόνος σου.Έλεος,καταντησατε όλοι προφήτες πολέμου.

 3. Ανώνυμος says:

  Αλήθεια βρε stranger, τι πιθανότητες δίνεις σ' αυτόν τον αυνανισμένο λαό να συνέλθει από την νιρβάνα του; Αν δεν ψοφήσει κυριολεκτικά σαν το σκυλί από την πείνα, άστεγος στους δρόμους, δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα ανανήψεως. Και πάλι με επιφύλαξη. Ο άλλοτε φωτεινός Ελληνικός λαός, κατάντησε ένα άνευρο έθνος βρωμερών και σιχαμερών ερπετοειδών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσο περισσότερο σκατό θα παράγει ο κώλος τους εις βάρος των γύρω τους. Δεν υπολογίζουν ούτε την μάνα τους, τίποτε απολύτως! Και τα θαύματα γίνονται μόνον σε αυτούς που τα αναζητούν από ψυχής.

 4. Ανώνυμος says:

  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ…. ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙΡΟ , ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.
  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ…… ΑΤΙΜΗ ΦΑΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ! ΑΛΛΑ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

 5. Ανώνυμος says:

  Ο ερογλου βλεπει οτι η τουρκια εχει τεραστια εσωτερικα προβληματα και προσπαθει να δειξει οτι ολ ειναι καλα και οτι θα εκγυηθουν την ασφαλεια τους. Εδω κοντευει να παει μεσα ο ερντογαν και ο αλλος ονειρευεται εισβολη στην κυπρο. Γραφουνε καποιοι αρθρα νομιζοντας οτι θα μας ριξουνε το ηθικο. Κυπρος γη ελληνικη. Οσοι γραφετε αρθρα ηττοπαθιας πηγαιντε στην τουρκια να μεινετε κοτες.

 6. Ανώνυμος says:

  Ποιος πολεμος και κουραφεξαλα σκεψουγιατι τοσα χρονια δεν λυνανε το κυπριακο ολα ειναι με βαση την πολιτικη αλλα κρυβονται απο πισω

 7. frantico says:

  Οι δηλώσεις Έρογλου δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία.

  Ο κατοχικός ηγέτης περιμένει από το κεμαλοναζιστικό καθεστώς το πράσινο φως για την ανακατάληψη του υπόλοιπου μισού της Μεγαλονήσου το οποίο βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή.

  Ένα όνειρο ζωής του Νετσμεττίν Ερμπακάν αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά… με τις ευλογίες των Δρακονιανών σαυρητών που ελέγχουν το κεμαλοναζιστικό καθεστώς της Τουρκίας.

 8. Maria Vaia says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ.. ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΜΕΙΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ " ΕΙΡΗΝΗ "….. ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ…. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΔΕΛΥΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΞΟΥΣΙΩΝ, ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ…. ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ…. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ…. ΜΑΡΙΑ

 9. Ανώνυμος says:

  Θα γινει πρωτα πολιτειακη ανωμαλια στην Ελλαδα. Θα τραβηχτει το διεθνες κεφαλαιο κ πανω στην αναμπουμουλα θα γινει τουρκικη επιθεση στο Αιγαιο Προφητεια Ιωσηφ του Βατοπεδινου.

 10. perseusx says:

  δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. πολλά μέτωπα ανοιχτά για τη τουρκία… τελικά θα αποτύχουν αν τολμήσουν που πιστεύω οτι σύντομα θα το κάνουν. κατά πάσα πιθανότητα μετά την "αφαίρεση" ερντογάν από την εξίσωση.

 11. Ανώνυμος says:

  Οσο είναι το Κουμπαράκι ο Ερντογάν πρωθυπουργός ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !Μόλις πέσει η τον φάνε ,τότε θα αρχίσει το πανηγύρι….! ——————————Και κάτι λιγο άσχετο! Στις 16 Δεκεμβρίου ……τελικά τι έγινε;;;;

 12. Ανώνυμος says:

  ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

  Μερικές φορές, δύο άνθρωποι έχουν την εντύπωση,
  ότι ξαναβρίσκονται μαζί στο δρόμο της ζωής,
  σαν να ήταν προσωρινά χωρισμένοι, ..
  σαν ν’ανάμενε ό ένας τον ερχομό του άλλου, ..
  μέσα σε μια γλυκιά αναμονή,
  στα σύνορα της υπομονής,
  στο γαλαξία της αντοχής, ..

  Σώμα με σώμα, ενωμένοι μεταξύ τους,
  πιασμένοι χέρι-χέρι,
  η αγάπη κυλιέται στην ερωτικά καυτή άμμο,
  γεμίζοντας τις ενωμένες αδελφές ψυχές μας,
  ήλιος που ακτινοβολεί τις ζεστές του ηλιαχτίδες,
  στο κορμί της βαθειάς μας επιθυμίας, ..

  Ανάπνευσε κορμί φιλήδονο,
  ανάπνευσε την ουσία μου,
  το όλο μου, το Είναι μου,
  τη ζωή που γεννήθηκε,
  μέσα από το ίδιο μοναδικό φως που σε γέννησε,
  τους άπειρους χώρους όπου πεθαίνουν αργά οι σιωπές,
  όπου ξεπηδά από την άβυσσο,
  σαν λυτρωτικός σύνδεσμος εξιλέωσης,
  ..η Αγάπη, ..

  Ζω γιατί ζεις μέσα μου,
  φώλιασες στην καρδιά μου,
  στο πιο βαθύ Είναι μου,
  σαν ένα κερί,
  που φωτίζει το σκοτάδι του μυαλού, ..
  χωρίς λόγια, ..

  Για να καταλάβεις, απλά αυτή την όμορφη προσευχή,
  ιδού ο σύνδεσμος,
  που δεν μπορεί να μας διχάσει,
  να μας κόψει στα δύο,
  να, .. εδώ στα δύο μας χέρια,
  ενωμένοι, .. μεταξύ μας,
  δεν μπορούμε να χωριστούμε,
  μπροστά σε οποιαδήποτε ματαιότητα,
  που έρχεται απ’έξω, ..

  Δυο πνεύματα, .. δύο ψυχές, ..
  που ανήκουν στο εαυτό τους,
  είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ..
  είμαι Εσύ,.. είσαι Εγώ, ..

  Ένας ψίθυρος, ..
  μια ανάσα, ..
  ένας άνεμος, ..
  μια ματιά, ..
  ένα φύλλο, ..
  ένα πουλί, ..
  μπορώ να πάρω πολλές υποστάσεις,
  να νοιώσεις την αναγέννηση μέσα μου, ..

  Η ψυχή σου είναι δική μου,
  η σκέψη σου συνέχεια στο μυαλό μου ταξιδεύει,
  η μεγαλύτερη απόδειξη,
  όταν η νύχτα έρχεται και με το πέπλο της μας τυλίγει,
  θαυμάζουμε την αγάπη μας,
  που έχουμε λατρέψει, ..

  Σώμα με σώμα, .. μια συμφωνία αρμονίας,
  η θεϊκή μας αγάπη, μας δίνει ευφορία,
  μας ενώνει στο άπειρο,
  σ’αυτό τον γαλαξία όπου το κέντρο του,
  είμαστε εμείς, ..

 13. Ανώνυμος says:

  Τολμώ να σταθώ για λίγο μέσα τους,
  έστω και μια στιγμή ν’αγγίξω,
  το πάθος μου για τη ζωή,
  τα συναισθήματα μου, ..
  μετέωρη η αγάπη μου με τη σιωπή πυξίδα,
  σκεπάζουν τα δυό τους απαλά,
  τη μοναδική ελπίδα,
  να αναγνωρίσεις μάτια μου
  την αγάπη μου για σένα, ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...