Μνημόνιο ΙΙΙ… από τον Οκτώβριο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ελλειμματική και κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, και κατά συνέπειας της Ελλάδας, από την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα, προσδιορίστηκε εγκαίρως ως το βασικό πρόβλημα στην προσπάθεια ανάσχεσης των οδυνηρών συνεπειών της κρίσης, και επιστροφής σε περιβάλλον ανάπτυξης.

Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία μπήκαν σε Μνημόνιο. Η Ελλάδα μπήκε σε Μνημόνιο ΙΙ, στο οποίο πλησιάζει… τρέχοντας και η Πορτογαλία, με την Ιρλανδία να μην απέχει επίσης πολύ. Η Ισπανία και η Ιταλία βιώνουν την καθημερινή πίεση κερδοσκοπικών συμφερόντων από τις διεθνείς αγορές, προκειμένου να οδηγηθούν με τη σειρά τους στην ανάγκη του μηχανισμού στήριξης, που θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας την ευρωζώνη συνολικά σε κατάρρευση. Αφήνοντας ουσιαστικά το δολάριο ως μοναδικό ισχυρό παγκόσμιο νόμισμα, σε μια εποχή προχωρημένης αβεβαιότητας.


Μετά το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI Ι στο οποίο υποχρεώθηκε η Ελλάδα με απόφαση του Eurogroup, όλοι σχεδόν οι ξένοι αναλυτές προέβλεπαν ότι η χώρα μας θα χρειαστεί πολύ σύντομα… Μνημόνιο ΙΙΙ, επομένως και… PSI II, το οποίο ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα αφορά τον ιδιωτικό αλλά τον δημόσιο τομέα. Βλέπετε, το βρετανικό δίκαιο που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση να ισχύσει για τα ομόλογα των ιδιωτών τα οποία «κουρεύτηκαν», τα προστατεύει πλέον από κάθε απόπειρα μελλοντικής επανάληψης μιας τέτοιας απομείωσης.


Η UBS, η οποία διατηρεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα προβάδισμα καθαρής θέασης των μελλούμενων, προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να προχωρήσει η Ελλάδα σε τρίτο πακέτο του μηχανισμού στήριξης, από έξι έως 18 μήνες.

Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι το πιθανότερο χρονικό σημείο εκδήλωσης της αναγκαιότητας νέου Μνημονίου για την Ελλάδα θα είναι το 2014, δεν αποκλείουν ωστόσο οι σχετικές πιέσεις να ξεκινήσουν από τον προσεχή Οκτώβριο.


Μια εκτίμηση που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξισορρόπησης των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, από τη στιγμή που θα καταρρεύσει νωρίτερα η ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας. Για τη δε εμπιστοσύνη των αγορών, ας το αφήσουμε καλύτερα. Τα… CDS της χρεοκοπίας, θα «χορεύουν» και πάλι.

πηγη
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *