Μια γλυκιά νίκη

Πριν ένα χρόνο μαζί με χιλιάδες άλλους φίλους της Greenpeace από όλο τον κόσμο πείσαμε τη μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων και ποτών, τη Nestle, να προσφέρει ένα διάλειμμα στα δάση της βροχής στην Ινδονησία και τους κατοίκους τους, αποσύροντας από την αλυσίδα παραγωγής της προϊόντα που είναι υπεύθυνα για την αποψίλωση των δασών.

Μετά από μία πραγματικά εξαιρετική και εμπνευσμένη εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστηρικτές της Greenpeace, ακτιβιστές και καταναλωτές – μέσω του internet και όχι μόνο – άσκησαν ισχυρή πίεση για αλλαγή, η εταιρία έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά συμφωνώντας σε μία σειρά από δεσμεύσεις χωρίς προηγούμενο. Η Nestle ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το The Forest Trust (TFT) για την εφαρμογή ενός προγράμματος με στόχο την

απόσυρση των προϊόντων που συμβάλλουν στην αποψίλωση των δασών, καθώς και την εξασφάλιση λογοδοσίας και διαφάνειας, στοιχεία που πολύ συχνά λείπουν από τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Η εταιρία καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια για να ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά την εταιρική δράση ενάντια στην αποψίλωση των δασών, και η Greenpeace θα συνεχίσει να την προτρέπει να παραμείνει σε αυτό το δρόμο. Τέτοιες χειροπιαστές δεσμεύσεις από μία εταιρία όπως η Nestle καταδεικνύουν όχι μόνο τη σημασία του ζητήματος της αποψίλωσης, αλλά και την αποτελεσματικότητα μίας εκστρατείας που χαρακτηρίστηκε όσο λίγες από καινοτομία, διάρκεια και υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους. Η δύναμη των ανθρώπων στη δράση είναι κάτι πολύ όμορφο και όλοι όσοι συμμετείχαν αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *