Μαζί τα κάψαμε…

Φαίνεται πως τα μελτέμια τελείωσαν και ο κίνδυνος των δασικών πυρκαγιών είναι μικρός. Όμως, πως προετοιμάσθηκε ο κρατικός μηχανισμός για να τις αντιμετωπίσει; Νοικιάσαμε, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000.000 ευρώ, ελικόπτερα από την Αυστρία για να κάνουμε την δουλειά μας. Ως γνωστόν η Αυστρία έχει παράδοση στις…. δασικές πυρκαγιές και έχει τον δικό της πυροσβεστικό ιπτάμενο στόλο. Για την ιστορία αναφέρω ότι η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος της Αυστρίας συνέβη πρό δεκαπενθημέρου.

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπευθύνους, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε πάει στο Badgastein για λουτροθεραπεία. Ο σύζυγος, κατά την διάρκεια ενός περιπάτου, χρησιμοποίησε ένα σπίρτο για να ανάψει το τσιγάρο του. Το πλησιέστερο πυροφυλάκιο αντελήφθη την φλόγα, ενημέρωσε την πυροσβεστική και αμέσως 5 ελικόπτερα και δύο Canadair βρέθηκαν στον αέρα. Δεν μπορούσαν όμως να κάνουν ρίψεις λόγω της πυκνής ομίχλης και έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

Ο ηλικιωμένος καπνιστής δεν μπόρεσε τελικώς να ανάψει το τσιγάρο του, επειδή η βροχή έσβηνε τα σπίρτα. Αυτός ήταν ο τελευταίος συναγερμός για φωτιά σε δάσος της Αυστρίας. Είναι τόσο προνοητικοί αυτοί οι Αυστριακοί, που αν και δεν έχουν δασικές πυρκαγιές λόγω του κλίματος, διαθέτουν εντούτοις πυροσβεστικά εναέρια μέσα, ακόμα και για ενοικίαση σε τρίτους. Η χώρα μας, πρωταθλήτρια στις δασικές πυρκαγιές, όσα ελικόπτερα διαθέτει για πυρόσβεση, είναι καθηλωμένα στο έδαφος ελλείψει συντηρήσεως. Είναι λοιπόν αναγκασμένη να ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ από την Αυστρία ελικόπτερα έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για τρείς μήνες. Αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας, έτσι λειτουργεί η κυβέρνηση, και από πάνω ακούμε να μας λένε μαζί τα φάγαμε. Δεν θα παραξενευτώ αν αύριο βγει κάποιο παγκαλοειδές και μας πει : μαζί τα κάψαμε…
Τςςς

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *