10:14 - 05/10/2014

Καταρρέει η Γαλλία – ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ & Β’ΠΠ ΒΙΩΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Που πάει η Γαλλία; Tο ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πραγματικό και αγωνιώδες αφού από την πορεία της γαλλικής οικονομίας εξαρτάται και η πορεία της ελληνικής σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δηλαδή αν “κρατήσει” η Γαλλία θα εξακολουθήσουμε να σερνόμαστε στο βάλτο της ύφεσης και των χρεών, αλλά σερνόμαστε. Αν βουλιάξει, ολόκληρη η Ευρώπη και πρώτη η Ελλάδα, θα κυλήσουν σε μια άβυσσο.

Πριν απο λίγες ώρες στο παγκοσμίου κύρους περιοδικό Times ανακοινώθηκε η πρόβλεψη της John Lewis (ίσως η καλύτερη εταιρία μακροοικονομικών αναλύσεων σε όλο τον κόσμο) ότι “France is finished” – “H Γαλλία τελείωσε”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της John Lewis κύριος James Hurley περιέγραψε την Γαλλία με τα παρακάτω λόγια “sclerotic, hopeless and downbeat” (αρτηροσκληριοτική, απελπιστική και υποτονική) και συμβούλευσε τους Βρεττανούς επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην Γαλλία “get them out quickly” (να βγούν απο την Γαλλία το συντομότερο δυνατό) και τελείωσε προσθέτωντας “I have never been to a country more ill at ease, …, nothing works” (δεν έχω πάει σε καμία χώρα τόσο ασθενή, …, τίποτα δεν λειτουργεί).

Η προειδοποίηση του επικεφαλής της επιτυχημένης βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis, ότι “Η Γαλλία βρίσκεται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση που τίποτε δεν λειτουργεί και οι επενδυτές πρέπει να αποσύρουν γρήγορα από εκεί τα χρήματά τους” είναι μόνο μια πολύ μικρή περιγραφή του τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και της Ευρώπης.

Με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί το ίδιο μείγμα μακροοικονομικής πολιτικής είναι σχεδόν βεβαίο ότι θα αυξηθούν υπερβολικά τα ποσοστά ανεργίας και θα αρχίσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Η ανεργία θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές. Τις δύο προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό, ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα και στα μέσα της δεκαετίας του 1930! Τι το ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι…

Πρίν απο λίγες ημέρες ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών κύριος Manuel Valls δήλωσε στο Le Monde “αν δεν αλλάξουν τα πράγματα σε ένα διάστημα τριών μέχρι έξι μηνών την πατήσαμε”. Χρησιμοποίησε την λέξη “foutu” – που σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο απο απλά την πατήσαμε.

Ο Φ.Ολάντ απλά δεν μπορεί να κυβερνήσει πλέον. Η υπόθεση των κυρώσεων στην Ρωσία και του ρωσικού εμπάργκο έχει τσακίσει και την γαλλική οικονομία: Πάνω από 15 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά σε ετήσια βάση σε όλους τους τομείς της γαλλικής οικονομίας και αν η Γαλλία δεν παραδώσει τα Mistral στο ρωσικό Ναυτικό, η μεγαλύτερη ναυπηγός εταιρεία της Ευρώπης η DCNS θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ηδη η Μόσχα διέρρευσε ότι ετοιμάζει την αγωγή για εφαρμογή των ρητρών ύψους 1,8 δις ευρώ αν δεν παραδοθεί το πρώτο Mistral το “Βλαδιβοστόκ.

Η αιτία όλων αυτών; Η Γαλλία έγινε ουραγός της Γερμανίας σε όλα, ενώ η ανεργία καλπάζει καθώς οι μετανάστες από τις αποικίες παίρνουν όλες τις δουλειές από τον γαλλικό πληθυσμό.

Η λύση; Ευκολη λύση δεν υπάρχει. Αυτό που συζητείται τα τελευταία τρία χρόνια για ένα “Ευρώ 2”, υποτιμημένο κατά 20-30% σε σχέση με το κανονικό ευρώ και την Γαλλία βασικό μέλος του “Ευρώ 2”, μαζί με τα κράτη της Νότιας Ευρώπης, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά η Γερμανία δεν θέλει να ακούσει “ούτε για αστείο” ότι κάποιοι στην Ευρώπη με ισχυρή βιομηχανία, όπως η Γαλλία και η Ιταλία θα πουλάνε φθηνότερα προϊόντα από τους ίδιους.

Αν “πέσει” η Γαλλία πέφτει και όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα γίνεται “αλοιφή”.

Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι η στρατιωτική δύναμη που από το 1974 μέχρι σήμερα, με ένα διάλειμμα περίπου πέντε-επτά ετών γαλλοτουρκικής προσέγγισης στην δεκαετία του ’90, είναι αυτή που εγγυάται άτυπα αλλά ουσιαστικά τα ελληνικά σύνορα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Και εδώ καταδεικνύεται η ελληνική αφέλεια ή μάλλον η ανευθυνότητα της πολιτικής ελίτ που έχει ακόμα σε εκκρεμότητα την προμήθεια των φρεγατών FREMM, μια προμήθεια που το πολιτικό-γεωστρατηγικό όφελος ξεπερνά κατά πολύ το στρατιωτικό-επιχερησιακό.

Το 2015 θα είναι – για όλους – μια πολύ κρίσιμη χρονιά…

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (17)

 1. 0
  0
  Αμήν και πότε,,,
  μόνο ένα restart μπορεί να σώσει ότι απέμεινε!!!
  Αυτός ο αργός θάνατος δε θα αφήνει τπτ όρθιο…
 2. 0
  0
  γιατι η Ελλας να γινη "αλοιφη" ; απο που κι ως που ;
 3. ανωνυμα επωνυμος 5 Οκτωβρίου 2014 @ 12:12
  0
  0
  Βαρατε τυμπανα ολο και ποιο δυνατα !!!
 4. 0
  0
  Η Γαλλία προστατεύει τα σύνορα μας ;
  Θα γίνουμε αλοιφη ;
  Κούνια που σε κουναγε αρθρογραφε ……
  Προγραμματισμένα ειναι ολα ερμε …..και που εισαι …..ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !
  Δεν το ξέρεις ;
  Απο που ήλθες και πότε ;
 5. 0
  0
  Όλοι οι άλλοι ειναι ΑΛΟΙΦΗ όχι εμείς σύντομα θα φανεί
 6. 0
  0
  Αλοιφη για αιμορροιδες…μονο ετσι θα τους μαμησουμε!!!
 7. 0
  0
  Αυτά είναι μαλακίες με μόνο σκοπό να σπείρουν τον τρόμο. Όσο για την Ελλάς, πόσο πιο αλοιφή μπορεί να γίνει ;
 8. 0
  0
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΘΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΕΠΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΣ. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ!
 9. 0
  0
  Για το πόσο έγκυρο και ουδέτερο είναι το παραπάνω δημοσίευμα φαίνεται απο τα εξείς δύο σημεία:
  1: O Εμμανουέλ Βάλς είναι πρωθυπουργός και όχι υπουργός οικονομικών…
  2: Λέει: "Η αιτία όλων αυτών; Η Γαλλία έγινε ουραγός της Γερμανίας σε όλα, ενώ η ανεργία καλπάζει καθώς οι μετανάστες από τις αποικίες παίρνουν όλες τις δουλειές από τον γαλλικό πληθυσμό."
  Που βασίζεται αυτό ;
  Σε ποιές στατιστικές ;
  Εγώ ζώ στην Γαλλία εδώ και 16 χρόνια και αυτό που διαβεβαιώνετε δέν το παρατηρώ και δέν το έχω διαβάσει κάπου…
  Είναι δημοσιογραφική ακεραιότητα και ποιότητα αυτό ;
  Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…
  • 0
   0
   Το άρθρο βασίζεται στην βαθιά γνώση της εθνικής, διεθνούς, πανγαλαξιακής και πανσυμπαντικής πολιτικής που έχουν όσοι γράφουν στο katohika και σε άλλα ανθυπο-πρωτοποριακά σάιτ. Αποκαλύπτουν πάντα την αλήθεια. Αυτό πρέπει να σου αρκεί για να τους πιστέψεις.

   ΖΦΝΤ (Πράκορας – Πολιτικός Συντάκτης Ανδρομέδας)
  • 0
   0
   Αγαπητέ ΖΦΝΤ,
   Ομολογώ ότι το επιχέιριμά σου με έπεισε ( και ελπίζω και άλλους πολλούς) μέσα από την βαθιά εθνική, διεθνή, πανγαλαξιακή και πανσυμπαντική μαλακία του…
   Και αυτό μου αρκεί για να σε πιστέψω…
 10. 0
  0
  Δεν μι νιαζι.Με τι αλβανια τι θα γινι τελικα;
 11. 0
  0
  O Oλαντ ειναι ενας προσκυνημενος χαφιες. Αντε στα τσακιδια να τελειωνουμε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί