Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Ρόδο, έτοιμες για επέμβαση στη Συρία

Ο κατάπλους στη Ρόδο της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, εξ αιτίας των γεγονότων στη Συρία και την ένταση με την Τουρκία, στον όχι (μόνο) για την ανάπαυση του πληρώματός της.
Σύμφωνα με το rodosalarm θα ακολουθήσουν και αντιτορπιλικά που αποτελούν την «ομάδα μάχης» του αεροπλανοφόρου «Αϊνζενχάουερ», που αναμένεται να καταπλεύσει το πρώτο
δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η εν λόγω Ομάδα μάχης, θα «σπάσει στα δύο και το ένα τμήμα της θα παραπλέει νότια της Κύπρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το δεύτερο της κλάσης Nimitz, είχε αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 για περίοδο και πάλι περίπου έξι μηνών, όπου αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt (CVN-71). Εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από το USS Ronald Reagan (CVN-76) και για ένα διάστημα και το USS Abraham Lincoln (CVN-72).

Η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να διατηρούν σε αυτήν δυο αεροπλανοφόρα, ή έστω ένα για το διάστημα της αντικατάστασης.
Η συγκέντρωση τόσο ισχυρής ναυτικής δύναμης στην ευρύτερη πειροχή Κρήτη –Ρόδος – Κύπρος, συνδέεται με σενάριο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος. Φαίνεται άλλωστε όι υπάρχει συμφωνία και με την Ρωσία, πλοία της οποίας ήδη βρίσκονται εν πλω για τον ίδιο σκοπό.
Το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ» έχει δύναμη κρούσης 90 μαχητικών αεροσκαφών και προσωπικό 5.500 αξιωματικούς και ναύτες.

.kifissia24

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *