Θα φορολογήσει και το Βατικανό

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Τη φορολόγηση της περιουσίας του Βατικανού, η οποία αξιοποιείται για μη εκκλησιαστικούς σκοπούς, ανακοίνωσε χθες ο Μάριο Μόντι.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ζήτησε την κατάργηση των φορολογικών προνομίων που απολάμβανε η Καθολική Εκκλησία ως προς την ακίνητη περιουσία που κατέχει και την οποία εκμεταλλεύεται για εμπορικούς σκοπούς.
Υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος για το Βατικανό θα ανέλθει στα…

720 εκατομμύρια ευρώ. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Finacial Times», η Καθολική Εκκλησία της Ιταλίας διαθέτει 110.000 περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 9 δισ. ευρώ….


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Εκκλησία κατέχει περίπου το 20% της ιταλικής ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στους 110 χιλ. τίτλους ιδιοκτησίας περιλαμβάνονται «περίπου 9.000 σχολεία, 2.300 μουσεία και βιβλιοθήκες, 4.700 κλινικές και νοσοκομεία, πολλά ξενοδοχεία, καταστήματα και ταξιδιωτικά πρακτορεία».
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία εξαιρείται από την καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται και για θρησκευτική λειτουργία, για παράδειγμα ένα νοσοκομείο ή ένα ξενοδοχείο εξαιρείται εάν έχει και κάποιο παρεκκλήσι. Βάσει της νέας πρότασης Μόντι, θα φορολογείται κάθε ακίνητη περιουσία που έχει εμπορικό σκοπό.

kafeneio
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *