Θα θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο «B» …Aπειλεί ο Ουκρανός Πρόεδρος

Εάν η πρότασή του για ανακωχή, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, αποτυγχάνει να φέρει αποτελέσματα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko προειδοποιεί ότι έχει μια εναλλακτική λύση «λεπτομερές σχέδιο Β΄» ανάκτησης του ελέγχου στη νότιο-ανατολική Ουκρανία.

ο Poroshenko σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γράφει «Αλλά εκείνοι που αναμένουν να χρησιμοποιήσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο για να κερδίσουν χρόνο για να ανασυνταχθούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε ένα λεπτομερές σχέδιο Β. Δεν πρόκειται να μιλήσω γι “αυτό τώρα, γιατί πιστεύω ότι το ειρηνευτικό σχέδιο μας θα λειτουργήσει. «

Η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου, την ημέρα του Κιέβου προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ.

Ωστόσο, «ο στρατός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στις επιχειρήσεις εφόσον οι ουκρανικές μονάδες του στρατού ή ομάδα αμάχων δεχθεί επίθεση», δήλωσε ο Poroshenko

Από τότε, οι εντάσεις έχουν ελαφρώς χαλαρώσει σε ορισμένους τομείς, αλλά Ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το πυροβολικό και την αεροπορία σε σποραδικές συγκρούσεις με Ρωσόφωνους πολιτοφύλακες.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Poroshenko ισχυρίζεται ότι η εκεχειρία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει τις τοπικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας να καταθέσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα!

Επίσης, κατά την εκπόνηση του σχεδίου με το Κίεβο-διορίζονται διοικητές των περιφερειών προκλητικότατα που απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των Ρωσόφωνων Αυτονομιστών

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι περισσότερες διατάξεις του σχεδίου ειρήνευσης του προέδρου Poroshenko έχουν την ισχύ περισσότερο με ένα τελεσίγραφο στις πολιτοφυλακές του Ντόνετσκ και Lugansk παρά σε μια πρόσκληση για διάλογο.

veteranos.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *