18:22 - 04/05/2014

Θαλασσινό νερό για καύσιμο;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Θαλασσινό νερό για καύσιμο;

Με το σκεπτικό πως τα 2/3 της Γης καλύπτονται από θαλασσινό νερό, η χρήση του ως καύσιμο φαντάζει σωτήρια! Αυτό μπορεί να είχαν στο μυαλό τους και οι υπεύθυνοι του Εργαστήριου Επιστημονικών Ερευνών του…

πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανακοίνωσαν την ικανότητα μετατροπής του θαλασσινού νερού σε καύσιμο.

Το εργαστήριο γνωστοποίησε πως επιστημονική ομάδα κατάφερε να εξαγάγει το διοξείδιο του άνθρακα από θαλασσινό νερό, παράγοντας με τον τρόπο αυτόυδρογόνο σε αέρια μορφή. Με την προϋπόθεση πως το πείραμα αυτό θα είναι επιτυχημένο, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο σε υδρογονάνθρακες, ικανούς να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα αεροσκαφών. Σημαντικό κίνητρο για την έρευνα είναι πως με τον τρόπο αυτό, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, θα μπορεί να αναλάβει μακρινές αποστολές χωρίς να υπολογίζει το κόστος των καυσίμων.

Εκτιμάται πως το κόστος του καυσίμου –λόγω της διαδικασίας παραγωγής του- θα ανέρχεται περίπου στα 0.75 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με υπεύθυνους επιστήμονες του εργαστηρίου, πέραν του οφέλους για την αυτονομία του ναυτικού, θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα παράδοσης του και θα εξαφανιστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεταφοράς του νέου καυσίμου.

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις για την ανακάλυψη αυτή. Συγκεκριμένα από το ρεπουμπλικάνικο κόμμα, διαφώνησαν καθώς θεώρησαν πως κάτι τέτοιο προσφέρει αποκλειστικά στο στρατό και όχι στους πολίτες. Επίσης θεωρούν πως είναι προτιμότερο να ενισχυθούν οι μεταφορικές ικανότητες και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις διύλισης καυσίμων του ναυτικού, από την ανακάλυψη νέων πηγών.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Πράσινη ενέργεια – πράσινα άλογα!!!

 2. Βρε αφηστε το νερακι στην ησυχια του..
  Κι αν το καψουν ολο τι θα πινουμε?

 3. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ.

  • ακριβως.
   λιγο ψαξιμο στο youtu.be και υπαρχουν πολλοι Ελληνες και εργαστηρια που το κανουν εδω και χρονια. ειδικα το θαλασσινο.

 4. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟ…ΚΑΙ ΚALGON ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΤΑ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.[ ΚΑΙ ΣΙΑ ]…Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΙΝΗΣΕ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ [ Μ-24 ] ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ [ ΧΩΡΙΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ]…ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*