Η “gay mafia” ευθύνεται για την παραίτηση του Πάπα αναφέρει απόρρητη έκθεση καρδινάλιων

Τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μια ιστορία μακιαβελικής πολυπλοκότητας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica, που ισχυρίζεται ότι μεταξύ των λόγων που ο Πάπας Βενέδικτος πήρε την αιφνιδιαστική απόφαση να παραιτηθεί ήταν η ύπαρξη ενός περιχαρακωμένου «gay δικτύου» που ενορχηστρώνει «σεξουαλικές επαφές» και σκιερές οικονομικές μηχανορραφίες μέσα στο Βατικανό.

Παρά την εξαιρετική φύση τους, λίγοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς που μια ομάδα από τρεις ειδικά διορισμένους ανώτερους καρδινάλιους παρουσίασαν στον Πάπα Βενέδικτο παραδίδοντάς του ένα έγγραφο σε δύο τόμους – 300 σελίδων – που περιείχε τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη σεξουαλική δραστηριότητα ενός δικτύου αξιωματούχων του Βατικανού.

Η La Repubblica ανέφερε το έγγραφο είναι το αποτέλεσμα έρευνας, που παραγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πάπα Βενέδικτο, στα αποκαλούμενη υπόθεση σκανδάλων VatiLeaks που μονοπώλησε την προσοχή του κοινού στην Ιταλία για μήνες στις αρχές του 2012. Το έγγραφο – ντοκουμέντο που φέρεται να παραδόθηκε στον Πάπα στις 17 Δεκεμβρίου παραμένει υπό αυστηρή «παπική μυστικότητα» κλειδωμένο από τον Πάπα Βενέδικτο στο δικό του χρηματοκιβώτιο.

Το έγγραφο, το οποίο δεν έχει ονομάσει τις πηγές του, γράφει η εφημερίδα, αναφέρει όχι μόνο μια ενεργή ομοφυλοφιλική υποκουλτούρα στο Βατικανό, αλλά φατριακούς «αγώνες για εξουσία και χρήμα». Το έγγραφο αναφέρει «έναν άνθρωπο πολύ κοντά» στους συντάκτες του εγγράφου, ο οποίος περιέγραψε το περιεχόμενό του, λέγοντας: «Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη μη τήρηση της έκτης και της έβδομης εντολής», μιλώντας για τις βιβλικές απαγορεύσεις κατά της σεξουαλικής ακαθαρσίας και της κλοπής.

Το έγγραφο φέρεται να προσδιορίζει ότι ένας από τους μεγάλους διαχωρισμούς στην εσωτερική κουλτούρα του Βατικανού να είναι αυτός του «σεξουαλικού προσανατολισμού». Για πρώτη φορά η λέξη «ομοφυλοφιλία», χρησιμοποιήθηκε και διαβάστηκε φωναχτά από ένα γραπτό κείμενο, στο διαμέρισμα του Ράτσινγκερ … Για πρώτη φορά, αν και στα λατινικά, η λέξη εκβιασμός, «influentiam» χρησιμοποιήθηκε από τον Ποντίφικα. «Impropriam influentiam», γράφει η Concita de Gregorio της La Repubblica


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Teds Woodworking

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 σχέδια επεξεργασίας ξύλου Plus βήμα-βήμα βίντεο

Ενα φανταστικο προιον για ολους οσους θελουν να δημιουργουν καθημερινα , ειτε καποιος ειναι χομπιστας ειτε επαγγελματιας αυτο το προιον θα σας γλυτωσει χιλιαδες ευρω η θα σας δωσει κερδη αν θελησετε να το κανετε και σαν επαγγελμα !

ΤΙΜΗ 67$ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι τρεις καρδινάλιοι – η εφημερίδα αναφέρει τον Ισπανό καρδινάλιο Julian Herranz, τον Ιταλό καρδινάλιο Salvatore De Giorgi και τον Σλοβάκο καρδινάλιο Josef Tomko – αποκάλυψε «ένα δίκτυο λόμπι» που ταυτίζεται με διάφορες θρησκευτικές κοινότητες – συμπεριλαμβανομένων των Salesians του Don Bosco και των Ιησουιτών – και «γεωγραφικής προέλευσης», και περιγράφεται ως «ένα δίκτυο ενωμένο ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Το έγγραφο αναφέρει τον καρδινάλιο De Giorgi να μιλάει για την απόφαση του Πάπα να παραιτηθεί για το καλό της Εκκλησίας. Είπε ότι η απόφαση λήφθηκε ως «χειρονομία δύναμης και όχι αδυναμίας».

«Το έκανε για το καλό της Εκκλησίας. Έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους κατά την άσκηση της εξουσίας. Η Εκκλησία αποτελείται από άνδρες. Ο Πάπας έχει δει τα προβλήματα και τα αντιμετώπισε με μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη, διορατική πρωτοβουλία. Πήρε επάνω του το σταυρό, στην πραγματικότητα. Αλλά δεν μειώθηκε. Το αντίθετο» δήλωσε ο De Giorgi.

Το έγγραφο, ανέφερε η εφημερίδα, περιλαμβάνει «δεκάδες και δεκάδες συνεντεύξεις με καρδινάλιους επισκόπους, και λαϊκούς. Στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Δεκάδες και δεκάδες εκθέσεις, ξαναδιαβασμένες και υπογεγραμμένες από τους ερωτηθέντες. «Οι συνεντεύξεις αυτές ξεκίνησαν με στάνταρ ερωτηματολόγια και ακολούθησαν προσωπικές συνεντεύξεις, τα ευρήματα των οποίων «ελέγχθηκαν και διασταυρώθηκαν».

Το έγγραφο παραμένει μυστικό, και θα φυλάσσεται από τον Πάπα Βενέδικτο που θα το τοποθετήσει κατευθείαν στα χέρια του νέου πάπα μετά το κονκλάβιο. Η La Repubblica αναφέρει ότι ο Βενέδικτος θα συναντηθεί, επίσης, με τους τρεις καρδινάλιους την τελευταία ημέρα του ποντιφικάτου του.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ήταν με τη λήψη αυτής της έκθεσης που ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε, την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, να παραιτηθεί. Ανέφεραν τα σχόλια του Πάπα Βενέδικτου στην ομιλία του την ‘Τετάρτη της Τέφρας’ στην οποία επέκρινε «διαιρέσεις στο εκκλησιαστικό σώμα που παραμορφώνουν το πρόσωπο της Εκκλησίας».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, είπε μόνο : «Ούτε η επιτροπή των καρδινάλιων ούτε εγώ θα κάνω σχόλια για να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τα πράγματα που έχουν ειπωθεί σχετικά με αυτό το θέμα».
«Ας αναλογισθεί ο καθένας τη δική του ευθύνη. Δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια στις παρατηρήσεις που γίνονται για το θέμα αυτό».

Πέρσι τον Μάρτιο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε ορίσει μια επιτροπή καρδιναλίων να διερευνήσει το λεγόμενο σκάνδαλο Vatileaks. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο επίπεδα, με δικαστές του Βατικανού να ασκούν ποινική έρευνα και το Υπουργείο του κράτους να ενεργεί μια πιο σε βάθος έρευνα σχετικά με τη διοικητική διαφθορά.
Το αποτέλεσμα της ποινικής έρευνας ήταν η ανακάλυψη ότι ο μπάτλερ του Πάπα, Paolo Gabriele, είχε κλέψει ιδιωτικές εργασίες που σχετίζονται με εσωτερικά ζητήματα. Μερικές από αυτές πέρασαν στον δημοσιογράφο Gianluigi Nuzzi, που κυκλοφόρησε αργότερα ένα best-seller βιβλίο με λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα και την εσωτερική φαγωμάρα στο Βατικανό.

Ο Gabriele καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης -που μειώθηκε στους 18 μήνες λόγω καθαρού ποινικού μητρώου – και έλαβε χάρη προσωπικά από τον Πάπα Βενέδικτο. Όμως τα ερωτήματα δεν έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν για την ιστορία πίσω από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ευρέως πιστεύεται στην Ιταλία ότι ο Gabriele είχε επιλεγεί ως εξιλαστήριο θύμα και ότι το υπόβαθρο της διαφθοράς παραμείνει άθικτο. Ο Gabriele δήλωσε ότι έκλεψε τα έγγραφα για την προστασία του Πάπα Βενέδικτου και την καταπολέμηση μιας εδραιωμένης κουλτούρας «κακού και διαφθοράς» που υπάρχει στην ιεραρχία του Βατικανού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Gabriele είπε στο δικαστήριο, «Αυτό που πραγματικά με σόκαρε ήταν όταν κάθισα για το μεσημεριανό γεύμα με τον Άγιο Πατέρα και μερικές φορές ο Πάπας ρωτούσε για πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί σχετικά. Ήταν τότε που έγινα απόλυτα πεπεισμένος για το πόσο εύκολο ήταν να κουμαντάρεις ένα πρόσωπο με τέτοια τεράστια εξουσία». Είπε στο Nuzzi σε συνέντευξή του ότι ενήργησε με «περίπου 20 άλλα άτομα» στο Βατικανό, αλλά αργότερα αρνήθηκε ότι έλαβε βοήθεια από κανέναν για να αφαιρέσει τα έγγραφα.

Σίγουρα στους πιστούς καθολικούς που καταπολεμούν την φιλο-ομοφυλοφιλική κίνηση τόσο εντός όσο και εκτός της Εκκλησίας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι υπάρχει μια ισχυρή ομοφυλοφιλική υποκουλτούρα μεταξύ κάποιων κληρικών και επισκόπων από τη δεκαετία του 1960 και μετά.

Στο βιβλίο του (2002) “Goodbye Good Men,” ο αμερικανός συγγραφέας και ερευνητής Michael Rose περιγράφει λεπτομερώς τις μηχανορραφίες αυτού που αποκαλεί “lavender mafia” («μωβ μαφία», το μωβ θεωρείται χρώμα των ομοφυλόφιλων) στην Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ. Είναι τεκμηριωμένα τα αποτελέσματα των αλλαγών που έγιναν κατά την περίοδο αμέσως μετά τη λήξη της Β’ Βατικάνειας Συνόδου στις πρακτικές των καθολικών θεσμών, ιδιαίτερα σε σχολές και πανεπιστήμια.

Ο Rose και πολλοί άλλοι έχουν επισημάνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλές από τις σχολές εγκατέλειψαν την πρώην αυστηρότητα τους στην εξέταση των υποψηφίων ιερέων, και επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό ηθικά ασταθών ανδρών να ιερωθούν. Η περίοδος αυτή συμπίπτει, επίσης, στενά με το χρόνο κατά τον οποίο καταγράφεται η μεγάλη πλειονότητα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, σχεδόν όλες με κληρικούς κατά αγοριών και νεαρών ανδρών. Την ίδια στιγμή, η ιεραρχία της Εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό σταμάτησε να τονίζει την διδασκαλία της Εκκλησίας για τη σεξουαλικότητα και την οικογένεια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Loading...

One thought on “Η “gay mafia” ευθύνεται για την παραίτηση του Πάπα αναφέρει απόρρητη έκθεση καρδινάλιων

  1. Μιχάλης says:

    Ναι μας έπεισες τώρα κόκκινε ουρανέ ότι οι παπαδιές ρίξαν τον Πάπα!¨Ολα σχεδιασμένα ήταν ,έπρεπε να εκτελεστεί το σχέδιο των επικυρίαρχων ώστε να ανέβει ο νέος και μάλλον τελευταίος Πάπας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *