Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:49 - 28/04/2012

Η τεχνική του σοκ . Να γιατί δεν αντιδρά ο λαός .

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το παράδειγμα του αντιλαϊκού νόμου

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός αντιλαϊκού νόμου που εφαρμόζει ένα κράτος.
-Η πολιτική εξουσία θα προσπαθήσει να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα που θα αφορούν αυτόν το νόμο.
-Στη συνέχεια θα προσθέσει δύσκολες έννοιες και ορισμούς μη κατανοητούς στο ευρύ κοινό ειδικά στα άρθρα που ίσως δεχτούν περισσότερο αρνητική κριτική.
-Τέλος θα προσπαθήσει να ψηφιστεί όχι ένας αλλά περισσότεροι νόμοι(ποτέ όλοι αρνητικοί) ώστε να μεγαλώσει ο όγκος πληροφοριών περαιτέρω.
Γιατί ;

Γιατί ;

Διότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται μικρό αριθμό μηνυμάτων σε σχέση με αυτά που δέχεται.

Το σίγουρο είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επεξεργαστεί και να αποκωδικοποιήσει ένα ποσοστό των μηνυμάτων που δέχεται ωστόσο ο αριθμός αντίδρασης στα ερεθίσματα αυτά μπορεί να έχει μοναδιαία αναλογία.

Η ιδιότητα αυτή του εγκεφάλου αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τους ψυχιάτρους, τους ψυχολόγους αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες. Με πιο απλά λόγια παρατηρήθηκε ότι είναι αδύνατον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να καταφέρει να αποκωδικοποιήσει και να κατανοήσει πλήρως μεγάλο όγκο πληροφοριών ειδικά αν αυτές αποτελούνται από δύσκολες και συνδυαστικές έννοιες. Μάλιστα, όσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο όγκος πληροφοριών και όσο πιο δύσκολες έννοιες εμπεριέχει τόσο περισσότερο χάνει το ενδιαφέρον του να το κάνει. 


Το ψυχολογικό σοκ

Ωστόσο στις αρχές τις δεκαετίας του 50′ η ψυχιατρική έκανε άλλη μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη. Το ηλεκτροσόκ που ενώ η αποτελεσματικότητα του δεν γνώρισε ποτέ επιτυχία, τράβηξε γρήγορα την προσοχή της CIA. Η λογική ήταν απλή. Με μια σειρά πειραμάτων που χρηματοδότησε η ίδια ανακαλύφθηκε ότι τα άτομα που υπόκεινται σε ηλεκτρικό ή ψυχολογικό σοκ μπορούσαν να συμμορφωθούν πολύ γρηγορότερα στις απαιτήσεις μιας δεδομένης κατάστασης. Πχ Φυλακή.
Θεραπεία κοινωνικού κλονισμού εφαρμόζεται σε καταστάσεις σοκ της κοινωνίας

Η θεωρία αυτή έγινε ιδιαίτερα κατανοητή από ίσως το διασημότερο οικονομολόγο της εποχής μας, τον Milton Friedman. Ο Friedman πίστευε σε ένα ριζοσπαστικό όραμα για την κοινωνία όπου το κέρδος και η αγορά καθοδηγούν κάθε πτυχή της ζωής μας και γι αυτό το λόγο επέβαλλε το ελεύθερο εμπόριο, απελευθέρωσε τις τιμές κτλ επιφέροντας καταστροφικές συνέπειες στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα αφού ξεσήκωναν κύματα ανεργίας, υπερδιπλασίαζαν τις τιμές και δημιουργούσαν αβεβαιότητα. Εφόσον λοιπόν δε θα μπορούσε ποτέ να περάσει αυτά τα μέτρα δημοκρατικά ο Friedman χρησιμοποίησε την τεχνική του κοινωνικού κλονισμού σύμφωνα με τα πορίσματα της οποίας, πληθυσμοί που έχουν υποστεί φυσικές (τσουνάμι, σεισμό) ή τεχνικές (τρομοκρατικές επιθέσεις, πόλεμο) καταστροφές δέχονται πολύ ευκολότερα επίπονα και σκληρά μέτρα αρκεί αυτά να εφαρμοσθούν την κατάλληλη στιγμή ώστε ο εγκέφαλος να μην έχει ξεπεράσει το σοκ. Αυτό ονομάστηκε θεραπεία κοινωνικούκλονισμού και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη του πλανήτη ως σήμερα. Αν αναλογιστούμε μερικά μεγάλα εικονικά γεγονότα της εποχής μας θα δούμε πως πολλές σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, πάρθηκαν την ώρα που η κοινωνία ήταν σε κατάσταση σοκ . Πχ Επιθέσεις την 11/9, Πόλεμος στο Ιράκ κ.ο.κ.

Τα τεκμηριωμένα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος εκτίθεται σε περίπου 34 Gb πληροφοριών καθημερινά μας καθιστούν ανήμπορους ατομικά αλλά όχι και συλλογικά.

originalmakedon

kostasedessa

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*