Η πιθανότητα να πέσει στη Γη ο δορυφόρος Rosat

Mετά τον πολυσυζητημένο δορυφόρο της NASA, UARS, που έπεσε στο Νότιο Ειρηνικό ωκεανό, έρχεται νέα απειλή από τον ουρανό – ο δορυφόρος ROSAT.
Αυτή τη φορά οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος είναι μεγαλύτερες.
Το γερμανικό πρώην διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, 2,6 τόνων, που φέρει το όνομα Roentgen Satellite (Rosat) θα συντριβεί στη Γη το Σάββατο ή την Κυριακή (22 ή 23 Οκτωβρίου).
Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος από ένα κομμάτι του δορυφόρου Rosat είναι…

1 στις 2000.
Οι αντίστοιχες πιθανότητες για τον δορυφόρο UARS που έπεσε στη Γη τον Σεπτέμβριο ήταν 1 στις 3200.
Σύμφωνα με τον Heiner Klinkrad –  επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για τα τροχιακά συντρίμμια –  αναμένεται να επιβιώσει μεγαλύτερο ποσοστό μάζας του Rosat σε σχέση με τον UARS, κατά την επανείσοδο του στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα συμβεί διότι τα τμήματα του κατόπτρου, που χρησίμευε στη συλλογή ακτίνων Χ, είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα.
Πάντως, οι πιθανότητες να πέσει ο δορυφόρος πάνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο – πχ στον εαυτό μας – είναι πολύ λιγότερες – 1 στα μερικά τρισεκατομμύρια!

Φωτογραφία του δορυφόρου από τον Ralf Vandebergh – με χρώματα τονισμένα εκ των υστέρων

Μπορεί ο δορυφόρος Rosat να αντιμετωπίζεται σήμερα σαν διαστημικό σκουπίδι, όμως η προσφορά του στην αστρονομία ήταν μεγάλη. Η εικόνα που ακολουθεί λήφθηκε από τον Rosat. Πρόκειται για το σύμπλεγμα γαλαξιών Abell 3528.

ΠΗΓΗ  

 πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *