Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις – Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα με βάση τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις – Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα με βάση τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς

– Τα πάνω κάτω στη φορολόγηση για μισθωτούς και συνταξιούχους με πληρωμή φόρου κάθε μήνα


– Δεν θα υπολογίζεται μόνο ο μισθός ή η σύνταξη αλλά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου

– Το νέο σχέδιο θα αρχίσει να ισχύει σταδιακά από το την αρχή του 2015

– Δείτε με παραδείγματα πως θα γίνεται η παρακράτηση του φόρου

Τα πάνω κάτω έρχονται στο τρόπο φορολόγησης των πολιτών. Σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και καθυστερήσεις στο φόρο το κράτος θα κρατάει προκαταβολικά τον φόρο που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους.

Πρώτα… πειραματόζωα θα είναι και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.

Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.

Την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Με την υποβολή της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τον πολίτη θα γίνονται και οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές.

Με τον τρόπο αυτό το εκκαθαριστικό θα είναι επί της ουσίας μηδενικό, αφού η δήλωση θα λειτουργεί ως μέσω παρακολούθησης του εισοδήματος.

Παραδείγματα για τον νέο τρόπο φορολόγησης

Κάπως έτσι ένας μισθωτός με μισθό 1.000 ευρώ και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.

Με τον ίδιο τρόπο ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.

newsit.gr

Loading...

11 thoughts on “Η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις – Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα με βάση τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς

 1. Γιαννης Ριζαιος says:

  Ας τα δουν αυτοι που τους ψήφισαν στις 25/5/2014, και να μην ξεχάσουν να τους ξαναψηφισουν.Τόσο μαζοχισμός,πρωτογνωρος μαζοχισμός ρε παιδιά;Με τα ιδία μας τα χεριά βγάζουμε τα ματια μας.

 2. Ανώνυμος says:

  ….πολυ καλα κανουν.
  …μπωρουν να κανουν ακομα περισσοτερα.
  ….απο την στιγμη που εμεις τους το επιτρεπουμε.
  Ελευθερια η ποιο ακριβοπληρωμενη λεξη.

 3. Ανώνυμος says:

  Μαλακα ελληνα τι νομιζες ότι τα πραγματα θα κατεληγαν διαφορετικα?που μολις σου υποσχεθουν ένα ψυχουλο τρεχεις και τους ψηφίζεις ΄?ποιος νοιαστηκε ποτε για εθνικα θεματα για παραδοσεις για την ιστορια για την γλωσσα ?μονο για τα λεφτα φωνάζατε παρτε τα αρχ333α μου τωρα

 4. Ανώνυμος says:

  Τα ενοίκια και οι πιθανές πρόσθετες αμοιβές δεν είναι σταθερά και μόνιμα εισοδήματα, είναι πρόσκαιρα και όχι αναγκαστικά επαναλήψιμα. Αλλά οι ιθύνοντες κάθε ημέρα ξυπνάνε και επινοούν ένα νέο μέτρο πώς θα υφαρπάξουνε χρήματα από τον κόσμο. Κατά τα άλλα δεν θα ληφθούν νέα μέτρα……

 5. Ανώνυμος says:

  Καλά να μας κάνουν, ακόμα κι άλλα! Μας αξίζει σαν λαός! Τόσα περάσαμε κι ακόμα 1.3-1.5 εκατ. Έλληνες ψήφισαν ΝΔ στις (ευρω)εκλογές του Μαιου 2014, όχι μουλάρια, αλλά μουλαρομούλαρα! Βάλτε κι άλλα να καθαρίσει ο τόπος μέχρι να μετανοήσουμε σαν έθνος!

 6. Ανώνυμος says:

  Οι εκλογές είναι μια απάτη όλα τα κόμματα είναι στο κόλπο, έχουνε αποφασίσει από πριν τα εκλογικά ποσοστά, οπότε ότι και αν ψηφίσουμε εμείς αυτοί θα εμφανίσουνε τα ποσοστά που έχουνε από κοινού προαποφασίσει, όλα τα κόμματα τα εντός βολή καθώς και τα παραμάγαζα τους ποτάμι, γέφυρες κτλπ, έχουνε τους ίδιους εργοδότες και αφεντικά, και αυτοί είναι οι μεγάλες τράπεζες!!! Όσο οι τράπεζες η έκδοση και η κίνηση του χρήματος παραμένουν στα χέρια 10 οικογενειών Χαζαροταλμουδιστών και σαιεντονολόγων τραπεζιτών δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλό, εκτός από οικονομικές κρίσεις, φτώχεια, εξαθλίωση, και πολέμους. Μόνο όταν οι τράπεζες γίνουνε κρατικές, και εφόσον γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση και η κοινωνία και ο πολίτης αποφασίζουνε για τους νόμους με δημοψηφίσματα και όχι με προεδρικά διατάγματα τότε μόνο θα δει άσπρη ημέρα ο ραγιάς!!???, επειδή τώρα δεν είναι ούτε πολίτης ούτε ελεύθερος άνθρωπος!!?? είναι ένας υπόδουλος ραγιάς αδιάφορος, άξεστος , και αμόρφωτος, που τον παίζει μία ανήθικη εξουσία όπως θέλει

 7. Ανώνυμος says:

  Καλα να πθετε παλιο μ…….ες που εδω και 40 χρονια τους βγαζετε στην εξουσεια παλιο ζωντοβολα ελληνες (το εψιλον εσκεμενα μικρο στο ελληνες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *