in

Η Λε Πεν θα κρίνει τον… νέο πρόεδρο της Γαλλίας – Στήθος με στήθος Ολάντ-Σαρκοζί – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

– 28,6% ο Ολάντ, 27,1% ο Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των εκλογών
– Ποσοστό ρεκόρ 18% για το Εθνικό Μέτωπο
– «Είμαστε η αληθινή αντιπολίτευση» δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν
– Στηρίζει Ολάντ ο Μπαϊρού, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της η Λε Πεν
– Περισσότεροι από 32 εκατ. Γάλλοι πήγαν να ψηφίσουν, 80,2% η συμμετοχή!
Η φράση της Μαρί Λε Πεν «η μάχη της Γαλλίας μόλις άρχισε» δε θα μπορούσε να αποτυπώσει πιο εύστοχα την πραγματικότητα!

Η Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο ήταν στην ουσία οι μεγάλοι νικητές του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το ποσοστό του 18% (με καταμετρημένο το 99% ψήφων) είναι το καλύτερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του το Εθνικό Μέτωπο. Και καθιστά το κόμμα της κυρίας Λεπέν ρυθμιστή των γεγονότων!

Πρώτος σε ποσοστά ήρθε ο Φρανσουά Ολάντ, που έλαβε 28,6% και επικράτησε του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έλαβε 27,1%. Η μάχη για τους δυο κύριους υποψήφιους τώρα αρχίζει. Και θα κορυφωθεί στις 6 Μαΐου, όταν οι Γάλλοι να επιστρέψουν στις κάλπες για τον β’ γύρο.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διεκδικούσε την τρίτη θέση από την Λε Πεν, τελικά ήταν τέταρτος με 11,1%, ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πέμπτος με 9,1%. Η συμμετοχή έφτασε στο 80,2%.


Το πιο εντυπωσιακό του πρώτου γύρου των εκλογών, εκτός από το ιστορικό ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος της Λε Πεν, είναι η συμμετοχή των Γάλλων πολιτών. Από τους σχεδόν 45 εκατ. εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, περισσότεροι από 32 εκατ. προσήλθαν να ψηφίσουν.

Η Λε Πεν, έδειξε και από την εμφάνισή της μπροστά στους ψηφοφόρους της το βράδυ της Κυριακής, ξέρει ότι της ανήκει δικαιωματικά ο ρόλος του ρυθμιστή. Και ότι νικήτρια του α’ γύρου είναι εκείνη και όχι ο Ολάντ! Φάνηκε και από τη δήλωση πως «τώρα, είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση»!

Η κόρη του Ζαν Μαρί Λε Πεν απέφυγε να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της για το ποιον θα στηρίξει το κόμμα στο β’ γύρο των εκλογών. Η επίσημη τοποθέτησή της θα γίνει την Πρωτομαγιά, αλλά δεν αποκλείεται να προτείνει «λευκό». Βέβαια, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Νικολά Σαρκοζί, σε μια προσπάθεια να κερδίσει έδαφος ενόψει οποιασδήποτε διαδικασίας ανασύνθεσης της δεξιάς και προσβλέποντας στο ότι το Εθνικό Μέτωπο θα μπει στη Βουλή τον Ιούνιο.

Αντίθετα από τη Λε Πεν, ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να πάνε μαζικά στις κάλπες την 6η Μαΐου για να ηττηθεί ο Σαρκοζί, χωρίς όμως να υποστηρίξει ανοικτά τον Ολάντ. Η υποψήφια των πρασίνων Εύα Ζολί υποστήριξε τον Ολάντ, ο οποίος ελπίζει να πάρει επίσης ένα μέρος των ψήφων που έλαβαν δύο τροτσκιστές υποψήφιοι.
Πάνω από το ένα τρίτο των Γάλλων ψηφοφόρων χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για να διαμαρτυρηθούν, επιλέγοντας υποψήφιους εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο Σαρκοζί, ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στη Γαλλία που βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο εκλογών, θα κληθεί να προσελκύσει τόσο τις ψήφους όσων τάχθηκαν υπέρ της ακροδεξιάς όσο και εκείνες των κεντρώων για να κερδίσει τον Μάιο. Και κυρίως, για να μην ακολουθήσει τα βήματα των 10 ηγετών κρατών της ευρωζώνης που έχασαν την εξουσία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2009.

Ο 57χρονος Ολάντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, αναμένεται να κερδίσει με ποσοστό από 53% ως 56%.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών υπόσχεται να ξαναβάλει την Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης αλλά οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όποιος από τους δύο κι αν κερδίσει, θα κληθεί να επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι παραδέχθηκαν στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες κι αυξάνοντας τους φόρους για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα κάνουν ακόμα πιο σαφείς τις πολιτικές ισορροπίες και την εικόνα για την επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας.
Η μάχη, τώρα αρχίζει

Με το έκλεισαν οι κάλπες, ξεκίνησε η μάχη του β’ γύρου! Ήδη ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ σε τρία τηλεοπτικά debate. Ξέρει ότι είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του επικοινωνιακά. Η πρώτη αντίδραση των Σοσιαλιστών βέβαια, ήταν αρνητική. Για την ώρα, έχει συμφωνηθεί μόνο μια τηλεμαχία, στις 2 Μαΐου.

Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο Ολάντ μοιάζει να έχει μεγαλύτερη “δεξαμενή” ψηφοφόρων από ό,τι ο Σαρκοζί, που θα χρειαζόταν τουλάχιστον τα 3/4 των ψήφων της Λεπέν και τα 2/3 των ψήφων του Μπαϊρού για να κερδίσει.

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν ακόμη και την ημέρα του α’ γύρου, δείχνουν ότι το 48%-60% των ψηφοφόρων της Λεπέν σχεδιάζουν να ψηφίσουν τον Σαρκοζ’ο, ενώ αυτοί του Μπαϊρού είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στους δυο και το 1/3 είναι αναποφάσιστο.
Δημοσκόπηση του CSA έδειξε ότι ο Ολάντ θα κερδίσει με ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ως και το 56% των ψήφων, έρευνα του Ifop-Fiducial δίνει στον Ολάντ το 54,5%, ενώ οι Ipsos και Harris Interactive του δίνουν 54%. Το BVA εκτίμησε ότι θα λάβει 53%.

Η Ipsos εκτίμησε ότι το 60% των ψηφοφόρων της Λε Πεν θα ψηφίσουν τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο, ωστόσο η Ifop-Fiducial τοποθετεί το ποσοστό αυτό στο 48%, αν και το 21% αρνήθηκε να πει τι θα κάνει.Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν αναμένεται να ψηφίσουν τον Ολάντ. Οι ψηφοφόροι του Μπαϊρού δείχνουν να προτιμούν με μικρή πλειοψηφία το Σαρκοζί από τον Ολάντ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των Ifop και BVA. Ωστόσο το CSA εκτίμησε ότι το 49% των υποστηρικτών του Μπαϊρού θα ψηφίσουν Ολάντ και μόλις το 25% τον Σαρκοζί.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=135374&catid=7
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μυστηριώδης διαστημική εταιρεία από Google & J.Cameron

ΡΩΜΑΝΙΑ: To όνομα που κλειδώθηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας