Η άγνωστη ουσία που μετατρέπει τα «σκουπίδια» σε φιλέτο !!!

Η άγνωστη ουσία που μετατρέπει τα «σκουπίδια» σε φιλέτο !!!

Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων. Ενα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.


H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος.

Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.

Η χρήση αυτών των πρώτων υλών έχει δύο συνέπειες.

Κατ αρχήν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επαγγελματιών, που πουλούν ωμά ή μαγειρεμένα, τέτοιου είδους κρέατα, χωρίς να διευκρινίζουν ότι περιέχεται η συγκεκριμένη ουσία στις πρώτες ύλες τους.

Ο καταναλωτής συγκρίνει τις τιμές θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν την ίδια ποιότητα, και συνήθως αγοράζει το φθηνότερο κρέας, τιμωρώντας τον τίμιο επαγγελματία.

Αν ο κρεοπώλης μας είχε ενημερώσει ότι η κόλλα είναι παράγωγο του αίματος των ζώων, μάλλον θα αποφεύγαμε να την καταναλώσουμε συνειδητά, πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά «μεταμφιέζει» το κρέας σε κάτι που δεν είναι.

Δυστυχώς η νομοθεσία δεν είναι τόσο αυστηρή ώστε να υποχρεώνεται το σούπερ μάρκετ ή το εστιατόριο να πληροφορεί τον καταναλωτή για τις ξένες ουσίες που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα εύκολα να παρασυρόμαστε από ασυνείδητους «επαγγελματίες» και να αγοράζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πιστεύοντας ότι πετύχαμε καλή τιμή.

Το δεύτερο πρόβλημα που πιθανότατα δημιουργείται έχει σχέση με την υγεία μας. Είναι προφανές ότι η τρανσγλουταμινάση δεν βελτιώνει την διατροφική αξία του κρέατος και πιθανότατα μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί ότι έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Αυτό που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη είναι ότι τα κρέατα που δημιουργούνται με τέτοιες τεχνικές, πρέπει να μαγειρευτούν με συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς κινδυνεύουμε από μικρόβια που μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και την ζωή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το e-coli και η σαλμονέλα, δεν σκοτώνονται όταν τα «συγκολλημένα» φιλέτα καταναλωθούν ελαφρώς ψημένα, κάτι που συνηθίζεται από τους καλοφαγάδες.

Αν λοιπόν άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένοι ή έγκυες νοσήσουν από τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους.

Μέχρι λοιπόν η νομοθεσία να αλλάξει και να γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε, καλό θα ήταν να μην εμπιστευόμαστε τις προκλητικές προσφορές ή τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα τρόφιμα, γιατί ίσως κρύβουν παγίδες για την υγεία μας και βέβαια αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το φιλέτο δεν είναι «Φρανκενστάιν» καλό είναι να το προτιμούμε καλοψημένο.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

14 thoughts on “Η άγνωστη ουσία που μετατρέπει τα «σκουπίδια» σε φιλέτο !!!

 1. Ανώνυμος says:

  Αυτή δεν είναι νέα μέθοδος,είναι αρκετά παλαιά και παλαιότερη είναι ο κιμάς τα αλλαντικά λουκάνικα κλπ.
  Δεν πωλούνται ακριβότερα, ούτε πωλούνται για μοσχαρίσια φιλέτα.
  Οι ασυνείδητοι «επαγγελματίες» πάντα υπάρχουν και αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
  Κάποιο βούρλο θέλει να κάνει τον έξυπνο και επαναφέρει το θέμα.

 2. Ανώνυμος says:

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΥΪΚΟ ΙΣΤΟ ΖΩΩΝ !

  Η ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ (ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ( MATRIX). ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !

  ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. – ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ Λ Η Θ Η.
  …Είσαι ότι τρώς…

  ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ…

  Λιας

  • Ανώνυμος says:

   Ποιός προωθεί την κρεατοφαγία; Ο άνθρωπος τρώει κρέας από όταν ζούσε στις σπηλιές. Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος για να μεταβολίζει τέτοια τροφή και οι ζωικές πρωτεϊνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας.
   Το ότι είμαστε ακάθαρτοι επειδή τρώμε φυσιολογικά το κατέβασες από το κεφάλι σου ή το λέει καμιά περίεργη ομάδα-θρησκεία-αίρεση κλπ;

   • Ανώνυμος says:

    Προς 4:17 μ.μ.

    ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (δηλ 2,5 εκατομμυρία χρόνια εως 10.000 πχ )……
    ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ…

    ΤΑ ΛΕΜΕ…

    Λιας

   • Ανώνυμος says:

    Πότε οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές? Την εποχή των παγετώνων? Οι ζωικές πρωτείνες είναι απαραίτητες? Άσε μας καημένε…

    • Ανώνυμος says:

     Εσυ τραβα να βοσκησεις στα βουνα και στα λαγκαδια φρεσκο χορταρακι… Σε λιγο θα αρχισεις και να βελαζεις. Οι πρωτεινες ειναι απαραιτητες για τον οργανισμο και μαλιστα οι πρωτεινες ζωικης προελευσεως. Δεν λεμε να τρως κρεας καθε μερα αλλα χρειαζεται! Οι μαλακιες που λες πολυ πιθανον να οφειλονται σε εκφυλιση του εγκεφαλου σου λογω ελλειψης πρωτεινων..

     • Ανώνυμος says:

      υπαρχει τεραστια διαφορα ομως φιλε νεοελληνα απο ενα ζωο που θανατωθηκε 5-6-7 ωρες πριν την καταναλωση του , απο μεγαλωμενο σε πολυ ασχημες και βιαιες συνθηκες , νεκρο με ασχημο τροπο για εβδομαδες σε βαθια ψυξη .

  • Ανώνυμος says:

   Τα ψαρια τα τρως? Αν ναι, και αυτο πτωματοφαγια ειναι, γιατι ειναι νεκρα οταν φτασουν στο πιατο σου. Τα χορτα τα τρως? Απ τη στιγμη που το ριζικο τους συστημα δεν ειναι πια στο χωμα, νεκροι οργανισμοι ειναι και αυτοι, αρα παλι πτωματοφαγια. Τα αυγα τα τρως? Σκεψου οτι ειναι σαν να τρως ενα νεκρο εμβρυο, αρα πτωματοφαγια παλι. Με τη δικη σου λογικη θα πρεπει να πινουμε μονο νερο και να τρωμε τα νυχια μας για να ζησουμε. Ελεος με τις υπερβολες σας εδω μεσα!

 3. Ανώνυμος says:

  γιατι οι ανθρωποι πιστευουν οτι το φτηνο ειναι καλο?? τι μανια εχουν? το εμποριο δεν ειναι ελεημοσυνη! αν σου πουλαει φτηνα ειναι μαπα το προιον..δεν μιλαω βεβαια για απατεωνες που πωλουν το ιδιο προιον με τρελες διαφορες αλλα το χρυσο δεν εχει την ιδια τιμη με το επιχρυσο! ετσι ειναι, ειδικα στο θεμα διατροφης θα πρεπει να ειμαστε αμιλικτοι στην επιλογη!

  • Ανώνυμος says:

   κανείς δεν πιστεύει ότι το φθηνό είναι καλό. Καλό σε ποιότητα δλδ, γιατί στην τσέπη σίγουρα είναι καλύτερο. Και όχι, φθηνό δεν σημαίνει πάντα μάπα. Δυστυχώς ο καταναλωτής κινείται στα τυφλά διότι για να έχει σωστή αντίληψη περί αξίας θα πρέπει να ξέρει τα πάντα για ένα προιόν, από τις πρώτες ύλες εώς την κατασκευή-παραγωγή, τις μεθόδους παρασκευής και συντήρησης.

 4. Ανώνυμος says:

  ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ ΟΓΚΟΙ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ….

 5. Ανώνυμος says:

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΓΕ Ο ΛΙΑΚΟ ΑΥΤΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΕΣ,ΤΡΕΛΟ ΤΟΝ ΒΓΑΖΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ,ΛΟΥΣΤΙΤΕΤΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.ΘΑ ΤΡΩΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Κ ΘΑ ΝΑΙ ΑΠΟ ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥ

 6. Ανώνυμος says:

  Προσωπικά έχω εντελώς χεσμένους και τους κρεατοφάγους και πολύ περισσότερο τους χορτοφάγους που υποτιμούν χυδαία όποιον δεν ακολουθεί τα γούστα τους και τον βρίζουν και από πάνω.
  Επειδή όλοι έχετε χάσει τη μπάλα εντελώς καθώς και κάθε σύνδεση και επαφή με τη ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ, καθώς και κάθε σύνδεση και επαφή με το σώμα σας (οι αυστηροί χορτοφάγοι είσαστε σα νεκροί, ίδιοι, και μόνο εσείς δεν το βλέπετε εκτός του ότι έχετε και σοβαρότατα προβλήματα υγείας και αρνείστε να τα αναγνωρίσετε, οι δε κρεατοφάγοι είσαστε πνιγμένοι στο λίπος και στα ξύγκια με κάτι αρρωστημένα κόκκινα μούτρα και μόνιμη δυσκοιλιότητα)

  Έχω να σας πω πως ΑΝ, αν, διατηρούσατε την παραμικρή επαφή με την υπόλοιπη φύση και όλο το ζωϊκό βασίλειο θα ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ, θα "ακούγατε" πως πάρα πολύ σοφά τα έχει κατανεμημένα όλα ώστε να ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ …..

  ΑΝ παρατηρήσετε λοιπόν, τα "άσπρα" κρέατα, γεννιούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και σε τεράστιες ποσότητες (ψάρια, θαλασσινά, κουνέλια, κότες) από αυτά μπορείς να φας, για σένα τα "γεννάει" και είναι άφθονα γιατί "γνωρίζει" και το ρυθμό τροφής μας και τον πληθυσμό μας, η Μάνα μας η Γη μας σηκώνει άλλωστε, ξέρει το βάρος μας……
  παρόλα αυτά, ο ρυθμός κατάναλωσής τους ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνάει το ρυθμό αναπαραγωγής τους, φυσιολογικής αναπαραγωγής, όχι σε κλουβιά μαζικής εκτροφής για κατανάλωση του ΕΓΩΪΣΤΑΡΟΥ ανθρώπου ……

  Χορταρικά, λαχανικά πολύ πιο συχνά, τα συχνότερα από όλα γιατί προσέξτε πόσο γρήγορα βγαίνουν τα κηπευτικά….. Απρίλιο βάζεις ντομάτα, Ιούνιο μπορεί να φας την πρώτη άντε Ιούλιο το πολύ πολύ

  Όσπρια και γενικά σπόρους της Γης αραιότερα γιατί και περισσότερο αργούν να γίνουν (αλλά φθουράνε πάρα πολύ στο πιάτο ΑΝ έχετε προσέξει) αλλά και γιατί η Μάνα μας ΔΕΝ είναι το ίδιο γόνιμη κάθε χρόνο, το χώμα ΠΡΕΠΕΙ να ξεκουράζεται τη μια χρονιά και να φυτεύετε την άλλη……. έτσι κάναν παλιά οι αγρότες, το μισό χωράφι φυτεύαν εναλλάξ κάθε χρόνο……

  Καταλάβατε τίποτα και οι μεν και οι δε????

  ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν χάσεις την επαφή σου με τον εαυτό σου και το σώμα σου καταρχήν και έπειτα με το "Όλον" στο οποίο ανήκεις έχασες και το μπούσουλα, σιγά μην καταλάβεις

  • Ανώνυμος says:

   και μετά από αυτό το πραγματικά υπέροχο κείμενο … κανείς δε μίλησε! τα είπατε όλα αγαπητέ μου ! συγχαρητήρια για τις άρτιες απόψεις σας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *