06:04 - 20/05/2014

Η «ετυμηγορία της κάλπης»

Η «ετυμηγορία της κάλπης»

Ήμουν δικαστικός αντιπρόσωπος σε ορεινό χωριό της Πελοποννήσου. Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκλογέων, περίπου το 70%, ήταν ηλικιωμένοι. Ορισμένοι αρκετά προχωρημένης ηλικίας. Κι όμως έρχονταν να ψηφίσουν. Κάποιους κυριολεκτικά τους έφερναν. Δεν ήταν μόνο λόγω αδυναμίας σωματικής εξ αιτίας του γήρατος, (ου γαρ έρχεται μόνον) αλλά και διανοητικής.

Η ουσία ήταν ότι σχεδόν όλοι είχαν «έτοιμο» από πριν το ψηφοδέλτιο. Το αν το είχαν βάλει από πριν οι ίδιοι στην τσέπη τους για να μην μπερδευτούν, ή τους είχαν βάλει άλλοι «για σιγουριά», αυτό είναι ένα θέμα. (Πάντως δεν αποφεύχθηκαν τα άκυρα λόγω «μπερδέματος» των δύο ψηφοδελτίων). Υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι που έμοιαζαν «χαμένοι». Ήταν λυπηρό το θέαμα. Στην ουσία τους έφεραν οι άλλοι (παιδιά, εγγόνια, ανίψια, μπατζανάκια, κουνιάδια, υποψήφιοι) ίσα – ίσα για να ψηφίσουν αυτό που είχαν εκλέξει οι άλλοι (παιδιά, εγγόνια, ανίψια, μπατζανάκια, κουνιάδια, υποψήφιοι). Κάποιοι για να μην ταλαιπωρείται ο παππούς που αδυνατούσε να περπατήσει ως το παραβάν (και να μην γίνει καμιά «στραβή») ζητούσαν να βάλουν οι ίδιοι το ψηφοδέλτιο (που τους είχαν από πριν δώσει) στο φάκελο και από κει στην κάλπη.

Σε συζήτηση μελών της εφορευτικής επιτροπής, ακούστηκε ότι υποψήφιος αιρετός επισκέφτηκε καταυλισμό τσιγγάνων και έδωσε «20 ευρώ» σε κάθε έναν κάτοικο του καταυλισμού για να τον ψηφίσει.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εκείνα τα τετριμμένα και βαρύγδουπα περί αποτελέσματος εκλογών και «λαϊκής ετυμηγορίας» και «νίκη της δημοκρατίας» μοιάζουν αστεία. Σαν ανέκδοτα.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Ανώνυμος 20 Μαΐου 2014 @ 06:54
  0
  0
  Και λίγα έγραψε… η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο, πολίτες και πολιτικοί πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
  Τελικά όντως έχουμε τους κυβερνήτες και το κράτος που μας αξίζει.
 2. Ανώνυμος 20 Μαΐου 2014 @ 07:43
  0
  0
  Ετσι μπραβο…..βαλτε τα γεροντια να σωσετε τα ζομπι που μας κυβερνουν…..τι ζομπι…..βρυκολακες…..θελουν αιμα
 3. Ανώνυμος 20 Μαΐου 2014 @ 09:24
  0
  0
  ΜΑΥΡΙ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΕ ΕΛΙΤ…απο 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ…ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί