Ευφυία είναι η ποσότητα της συνειδητότητάς σου

Ευφυία είναι η ποσότητα της συνειδητότητάς σου
Αν ο νους σου απασχολείται μόνο με το σεξ, τα παιδιά, την οικογένεια, το φαί, το σπίτι, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη – αυτή η ποσότητα ευφυΐας είναι αρκετή. Αλλά αν το ενδιαφέρον σου είναι σαν του Αϊνστάιν τότε η ευφυΐα σου αρχίζει να κινείται κάποιες φορές ακόμα και πέρα απ’ το φυσικό σου σώμα.

Το άτομο εκείνο που διαλογίζεται έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να φτάσει τις υψηλότερες κορυφές της ευφυΐας, γιατί στον διαλογισμό κάνει την μεγαλύτερη δυνατή δουλειά που είναι ικανός ο άνθρωπος` και αυτή είναι η αυτοεπίγνωση, η γνώση του “Ποιός είμαι.”

Το σώμα δεν έχει σχέση με την ευφυΐα, ο νους δεν έχει σχέση με την ευφυΐα.

Ευφυΐα είναι η ποιότητα της συνειδητότητας σου – πιο συνειδητός, πιο έξυπνος. Και αν είσαι πλήρως συνειδητός, είσαι τόσο έξυπνος όσο είναι ολόκληρη η ύπαρξη.

OSHO


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

5 thoughts on “Ευφυία είναι η ποσότητα της συνειδητότητάς σου

 1. Pandora says:

  Αφήστε τις βλακείες με τον διαλογισμό !!! Ανοησίες για βαρεμενους!!! Τα πράγματα είναι πολύ απλά … Όσο πιο πολύ ασχολούμαι με ένα θέμα προσπαθώντας να βρω λύση , τόσο περισσότερο πλησιάζω την λύση. Ευφυΐα λέγεταιι η έκτη αίσθηση , η αναλαμπή , η φλασια !! Το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα , αλλά σε γενικές γραμμές ,ξεχάστε τα ομμμμ και τα λοιπά …..βάζω το μυαλό μου , δουλεύω το θέμα μου με ηρεμία ,συνεχώς μέχρι να έρθει η φλασια η , οι φλασιες !! Μπορεί να πάρει μία ημέρα , αλλά μπορεί και μήνες έως ότου ανακαλύψω με ακρίβεια την λύση για το πρόβλημα μου
  Πάντως η λύση είναι μία ..σκέψη – σκέψη – σκέψη ……

 2. gina says:

  Η λυση ειναι να σιωπιση το μπλα μπλα της μαγκιας και του εγω ειμαι ο πιο εξυπνος που γενιθικε ποτε αλλα λογου συνθικων ζοριζωμε, για βρη τροπο η λυση να σου ερθη. Η σκεψη κανη πολλη θορυβο φασαρια και εμποδιζει

 3. Ανώνυμος says:

  Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Αφαίρεσε λοιπόν τον εγκέφαλο σου που είναι μέρος του σώματος σου από το κρανίο σου και μετά λύσε μου το παρακάτω 1+1=?
  Αν το καταφέρεις θα αναιρέσω αμέσως την υλιστική μου θεώρηση.

  Υπάρχουν άνθρωποι με μηδενική συνειδητότητα αλλά δεν γίνεται να έχουν μηδενική ευφυΐα πολλές φορές μάλιστα συμβαίνει και το αντίθετο. Άρα μάπα το καρπούζι σου.

  Υλιστής

  Ps for the record
  From wiki
  «συνείδηση είναι η κατάσταση εκείνη του οργανισμού που επιτρέπει στο άτομο να αναπτύξει τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες, ώστε να γνωρίζει το περιβάλλον του, τα συμβαίνοντα γύρω του και μέσα στον ίδιο του τον εαυτό». Αυτός δεν είναι ο ορισμός της συνείδησης αλλά της συνειδητότητας. Δηλαδή το να ξέρεις ποιος είσαι, να αναγνωρίζεις το περιβάλλον σου, τουλάχιστο λίγο από το παρελθόν σου και να προβλέπεις ένα ελάχιστο από το άμεσο μέλλον σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *