19:29 - 18/12/2014

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: ΛΟΥΚΕΤΟ – ΒΟΜΒΑ στην Ελληνική Αγορά!

Μέχρι αύριο αναμένεται να μπει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους…

Πρόκειται για την Hellenic Steel μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο του χάλυβα και ο μοναδικός παραγωγός στον τομέα της ψυχρής έλασης στην Ελλάδα.

H εταιρία έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, απόφαση η οποία ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ανησυχία που επικρατεί στους εργαζομένους είναι μεγάλη, ενώ όπως ενημερώθηκαν από την διοίκηση θα τους δοθεί άδεια, μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της χαλυβουργίας.

Ήδη Γερμανοί αλλά και Ρώσοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα ακόμη βέβαιο.

Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).

Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.

H ILVA,σύμφωνα με τo fpress.gr, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν και θα λευτερωθουν και πάλι !

  Στάχτη νεοέλληνες πεσμένοι στα τέσσερα που παρακαλάτε τους δημιους να σας σωσουν !!!

  Καλα κάνουν και χαρίζουν την περιουσία που σας παρέδωσαν με τους φορους τους οι πατεράδες σας .

  Χαμαλια ….καλα σας κάνουν και λιποθυματε στις ουρές να πληρώσετε τα κερατιατικα ΤΟΥΣ .
 2. 0
  0
  Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στην Ελλάδα!!!! Θα τα κλείσουν όλα, θα τα αγοράσουν όλα και σε λίγα χρόνια θα εξαρτώμεθα από "αυτούς" ακόμα και για τον αέρα που θα αναπνέουμε!!! Αν θέλουν θα μας αφήνουν να αναπνεύουμε, να φάμε, να πιούμε νερό!!!
  Ζωντανοί νεκροί θα είμαστε!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί