Ελληνική: H μητέρα των γλωσσών!!!

Σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, είναι η «Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας», η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO.

Εμείς οι Έλληνες, θα πρέπει να είμαστε διπλά υπερήφανοι για την γλώσσα μας. Και αυτό γιατί, η Ελληνική, όχι μόνο ομιλείται και γράφεται σχεδόν απαράλλακτη, για πάνω από 4.000 χρόνια, αλλά έχει και το προνόμιο να θεωρείται η Μητέρα των Γλωσσών! Σήμερα λοιπόν είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, για να ευαισθητοποιήσετε, να παρακινήσετε και να καταφέρετε να κάνετε τους φίλους σας που επιμένουν στην αθλιότητα των γκρήκλις, να γράψουν… ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

«Τὶ κι ἂν ὁ κόσμος μάταιος;
Ἔχεις μιλήσει Ἑλληνικά…!»
(Ὀδυσσέας Ἐλύτης)

Loading...

3 thoughts on “Ελληνική: H μητέρα των γλωσσών!!!

 1. Ανώνυμος says:

  Ολα καλα αλλα ο συγγραφεας εχει ξε-χασει ενα μηδενικο . Οχι 4οοο αλλα τουλαχιστον 40000 χρονια …ε φανταστικοι μου αρχαιολογοι και λοιποι πανεπιστημονες?

 2. Ανώνυμος says:

  Γιατί οι Έλληνες ανακάλυψαν τη γλώσσα. Πριν από 4000 χρόνια. Πριν από 4001 χρόνια οι άνθρωποι έβγαζαν μόνο άναρθρες κραυγές. Για την κοινή καταγωγή των γλωσσών από την Ινδοευρωπαϊκή δεν έχει ακούσει κανένας;

  http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-European_languages

 3. Ανώνυμος says:

  Αληθεια φιλε 12.02 ? Τοτε για πες μας πχ πως γραφτηκαν τα ΟΡΦΙΚΑ που πανω κατω υπολογιζονται στα 12000 η κατα αλλους 22000 χρονια ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *