ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…
Ο Υποναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Παπανικολόπουλος με ένα άρθρο – καταπέλτη αποκάλυψε τα ύπουλα σχέδια των τούρκων για διχοτόμηση του Αιγαίου με την ανοχή της προδοτικής ελλαδικής κυβέρνησης.

Τα σχέδια της τουρκικής διπλωματίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου δεν είναι σημερινά. Ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1965 όταν, κατά τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας παρουσίασε χάρτη που χώριζε το Αιγαίο σε δύο μέρη.

Οι Τούρκοι ζητούσαν να αναλάβει η Άγκυρα την ευθύνη της αεράμυνας του ανατολικού τμήματος. Τον Αύγουστο του 1974, η Άγκυρα επανήλθε με την έκδοση της ΝΟΤΑΜ 714, επιχειρώντας να επεκτείνει αυθαίρετα τα όρια ευθύνης του δικού της FIR (Flight Information Region) προς τα δυτικά, μέχρι το μέσο του Αιγαίου, μέσα στο χώρο ευθύνης του FIR Αθηνών.

Το 1980, πάλι μονομερώς, σταμάτησε να υποβάλει σχέδια πτήσεως για τις εισόδους των πολεμικών της αεροσκαφών στο FIR Αθηνών με το επιχείρημα ότι η Σύμβαση του Σικάγου δεν αφορά τα πολεμικά αλλά τα πολιτικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με τη «Διεθνή Σύμβαση για τη θαλάσσια έρευνα και διάσωση -International Convention on Marine Search and Rescue», η Ελλάδα έχει δηλώσει στον ΙΜΟ (International Maritime Organization) ότι θα ασκεί έρευνα και διάσωση (SΑR – Search and Rescue) σε όλο το χώρο του FIR Αθηνών.

H Τουρκία, αντιτίθεται στην ελληνική δήλωση, ισχυριζόμενη ότι οι περιοχές ευθύνης για ναυτική έρευνα και διάσωση στην ανοιχτή θάλασσα πρέπει να οριοθετούνται με συμφωνία των ενδιαφερομένων παράκτιων κρατών και κατέθεσε χάρτη με το Αιγαίο διχοτομημένο.

Με τον Κανονισμό της 88/1988 οριοθέτησε περιοχή ευθύνης της για παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης σε κινδυνεύοντα «αεροπορικά και θαλάσσια μέσα», η οποία περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών μέχρι το μέσο περίπου του Αιγαίου, εγκλωβίζοντας μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας εντός της τουρκικής περιοχής έρευνας και διάσωσης και αγνοώντας ότι οι περιοχές αεροπορικής έρευνας και διάσωσης απαιτούν απόφαση των αρμοδίων οργάνων του ICAO.

Στις 7 Απριλίου 1989, ο ICAO (International Civil Aviation Organization) επιβεβαίωσε ότι οι περιοχές ευθύνης της Ελλάδος και της Τουρκίας σχετικά με την αεροναυτική έρευνα και διάσωση παραμένουν αμετάβλητες, όπως αυτές έχουν ορισθεί και συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού. Επίσης, η τροποποίηση του Annex 12 του ICAO για την Έρευνα και Διάσωση διατηρεί την αρχή του καθορισμού περιοχών ευθύνης, πράγμα που επιβεβαιώνει εμμέσως την ελληνική αρμοδιότητα για αεροναυτική έρευνα και διάσωση σε ολόκληρο το FIR Αθηνών. Παρόλα αυτά, τα τουρκικά πλοία δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις SAR στην θάλασσα.

Έτσι σε περίπτωση ατυχήματος όχι μόνο δεν καλούν σε βοήθεια τις ελληνικές αρχές, αλλά σαμποτάρουν το έργο της διάσωσης διακινδυνεύοντας την ζωή τους, ώστε να κατηγορήσουν έπειτα την Ελλάδα για αναξιοπιστία και κακή διεκπεραίωση του έργου της Έρευνας και Διάσωσης. Το Δεκέμβριο του 2001, δημοσίευσε στο 24611 τεύχος της εφημερίδας της κυβέρνησής της, χάρτη του Αιγαίου όπου το τμήμα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού το θεωρεί ως περιοχή εθνικής ευθύνης της για θέματα έρευνας και διάσωσης. Έτσι το Αιγαίο για την Τουρκία, μέσα από το «αθώο» θέμα της έρευνας και διάσωσης, είναι ήδη διχοτομημένο. Εκμεταλλεύεται δε κάθε ευκαιρία για να παγιώσει αυτή τη διχοτόμηση. Να μερικές…

Τον Απρίλιο του 1999, στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον με την επικύρωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ καταργήθηκαν τα εθνικά όρια ευθύνης των κρατών – μελών και καθιερώθηκε ο ενιαίος αμυντικός χώρος στα πλαίσια των ορίων της συμμαχίας. Το Σεπτέμβριο του 1999, στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο Τορόντο, η Τουρκία μεθοδεύοντας τη διχοτόμηση του Αιγαίου, πέτυχε να συζητηθούν «τεχνικά θέματα», δηλαδή η δημιουργία δυο Νατοϊκών υπο-στρατηγείων στη Λάρισα και τη Σμύρνη. Το 2001, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος – Strategic Derinlik » του Αχμέτ Νταβούτογλου, τώρα ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Σε αυτό επικρατεί πλήρης αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο, πλήρης αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στα νησιά, πλήρης αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και πλήρης αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας στο FIR Αθηνών δηλαδή αυτών που ορίζονται από τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς ΙΜΟ και ΙCΑΟ για τον έλεγχο της θαλάσσιας και εναέριας κυκλοφορίας, αντίστοιχα καθώς και την έρευνα – διάσωση.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεµέν Μπαγίς, σε τρεις συνεντεύξεις του, ( «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 17-10-2010, «ΤΑ ΝΕΑ» 18-11-2010 και κυπριακή «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» 12-12-2010) πρότεινε ανοικτά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά από την πλευρά της Τουρκίας, η Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά νομοθετεί τη διχοτόμηση του Αιγαίου μέσα από ένα άλλο «αθώο» θέμα, της αλιείας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην 4023/64557/16-5-2014 Απόφασή του «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων δικαιολογητικών και διαδικασίας για την έγκριση αδειών αλίευσης σε αλιευτικά σκάφη » (ΦΕΚ 1307 Β/22-5-2014) στο άρθρο 3 παρ. 3 αναφέρει : [ Η χρήση της άδειας αλίευσης στα διεθνή ύδατα, με το αλιευτικό εργαλείο «τράτα βυθού» απαγορεύεται στη γεωγραφική υποπεριοχή (GSA) 20, 22, 23 της ΓΕΑΜ ως εξής: (α) από 24-5-2014 μέχρι 15-7-2014 σε όλες τις περιοχές (β) από 16-7-2014 μέχρι 01-10-2014 και δυτικά του 25ου μεσημβρινού της υποπεριοχής 22.

Περιοχές και χρονικές περίοδοι απαγόρευσης θα επανεξεταστούν, εφόσον συντρέχουν λόγοι, μετά το 2015.] Για να γίνει όμως κατανοητό το κείμενο και από μη ειδικούς απαιτούνται ορισμένες επεξηγήσεις: Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, γνωστός με τα αρχικά FAO (Food and Agriculture Organization) έχει κωδικοποιήσει όλες τις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες ασκούνται αλιευτικές δραστηριότητες. Η Μεσόγειος μαζί με τη Μαύρη Θάλασσα έχουν τον κωδικό 37. Η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM), μια Περιφερειακή Οργάνωση Διαχείρισης της Αλιείας του FAO, στην περιοχή 37 έχει δημιουργήσει υποπεριοχές (Geographical Sub-Areas, GSA) μεταξύ άλλων και με τους εξής κωδικούς :

19 Δυτικό Ιόνιο, 20 Ανατολικό Ιόνιο, 21 Νότιο Ιόνιο, 22 Αιγαίο, 23 Κρήτη. 25ος Μεσημβρινός είναι αυτός που διέρχεται από το μέσον του Αιγαίου. Ξεκινά από τα παράλια του Νέστου ποταμού, σε απόσταση αναπνοής από την Ξάνθη, διέρχεται δυτικά της Λήμνου, περνά σε απόσταση αναπνοής από το Στενό του Καφηρέα (Εύβοια), διασχίζει την Τήνο και καταλήγει δυτικά του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Μετά τις επεξηγήσεις εγείρονται προβληματισμοί και εύλογα ερωτήματα: Αστυνομεύουμε τα διεθνή ύδατα που βρίσκονται δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και όχι αυτά που είναι ανατολικά του; Γιατί διαιρούμε το Αιγαίο με βάση τον 25ο Μεσημβρινό, όταν η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (ΓΕΑΜ) το έχει ενιαίο με κωδικό 22; Τι νόημα έχει η απαγόρευση μόνο δυτικά του 25ου Μεσημβρινού; Δεν επικοινωνούν μεταξύ τους τα ιχθυαποθέματα του Αιγαίου;

ΠΗΓΗ

Loading...

13 thoughts on “ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

 1. Ανώνυμος says:

  ΠΩΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΩΝΙΣΕΙ ΟΛΑ ! ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ……….. ΑΧ……….. ΜΑ ΜΟΥ ……..ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ…! ΘΥΜΑΣΤΑΙ ΠΕΡΗΣΥ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 150 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑ ΝΥΣΙΑ ΝΑ ΕΚΕΝΟΝΩΝΤΑΙ …..?! Ε ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΡΑ ………ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΩΤΕ …..ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ…………….

 2. Ανώνυμος says:

  Για τον 25ο μεσημβρινό , δείτε τι μας λέει ο αείμνηστος Ιωάννης Φουράκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Τρίτο μάτι τεύχος 61, Απρίλιος 1997
  ΤΜ: Λένε ότι υπάρχουν, σύμφωνα με αυτά που λέτε, κάποια ειδικά γεωγραφικά σημεία στα οποία παίζεται αυτό το παιχνίδι κυριαρχίας. Εξάλλου, αν "παίζει" στ' αλήθεια μια τέτοια συνομωσία – και είναι με κάποιον τρόπο γνωστή -θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να την ανατρέψουν και να υποδεχτούν τους "θεούς που έρχονται από τα άστρα". Δεν μας είπατε τίποτε για την "άλλη παράταξη"…

  Ι.Φ: Πράγματι υπάρχουν τέτοια σημεία και από την αρχαιότητα είχαν γίνει αντικείμενο της βλέψης πολλών. Μια τέτοια νύξη για κατάκτηση ειδικής περιοχής έχουμε προς τον Αλέξανδρο. Πήρε την ειδική εντολή από τον Άμμωνα-Ρα στο μαντείο της ερήμου στην Σίουα και γράφει στην μητέρα του την Ολυμπιάδα, την ιέρεια των Καβείρων – και λέει "δεν μπορώ να σου πω τί μου είπαν, είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα σου το πω από κοντά όταν θα έρθω".
  Η ίδια η Σίουα είναι πολύ σημαντική: Ο Μανίας μας έχει πεί ότι η Σίουα και η Σαμοθράκη βρίσκονται ακριβώς στον 25ο ανατολικό μεσημβρινό παράλληλο, χωρίς απόκλιση ούτε χιλιοστού. Και μην ξεχνάμε ότι όλες οι εκστρατείες των Ελλήνων έγιναν σε συγκεκριμένους παράλληλους, στον 36ο με 42ο και ποτέ πιό πέρα. Ο δίαυλος Σίουα-Σαμοθράκη είναι μια τέλεια ευθεία που περνά λίγο πιό έξω από το Ηράκλειο, εκεί που ήθελε να πάει ο Νταίνικεν, αλλά δεν μπορεί να πάει γιατί όλη την ευρύτερη περιοχή την έχουν αγοράσει οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι Αμερικανοί, που είναι μόνιμοι εκεί και αγρυπνούν. Έχουν προετοιμάσει πολλά χρόνια τώρα το έδαφος για να βρουν αυτά που θέλει να βρεί και ο Νταίνικεν. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που έχουν δει με τα μάτια τους τί κρύβεται εκεί – αλλά θα τα πούμε εν καιρώ. Επίσης, υπάρχει και το σημαντικότατο σημείο, που σχετίζεται με όλα αυτά, το οροπέδιο της Αρύδαινας. Όποιος θέλει ας πάει στα Σφακιά, προς την Αράδαινα όπου βρίσκεται η Ανώπολις. Να κάτσει στο καφενείο, που είναι και πανδοχείο και να ρωτήσει τον ξενοδόχο επί πόσα χρόνια κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, πόσοι Εβραίοι επιστήμονες πηγαίνουν εκεί και τί κάνουν στο οροπέδιο της Αράδαινας. Μαζεύουν κομματάκια-κομματάκια κάτι περίεργα κρυσταλλάκια από την περιοχή. Έχουν πάει διάφορες ομάδες εκεί και έχουν εγκατασταθεί μόνιμα. Τί κάνουν όλοι αυτοί εκεί; Κι από το οροπέδιο είναι ακριβώς απέναντι η Γαύδος…"Ε": η "άλλη παράταξη" και οι ενεργειακοί Ομφαλοί!

  Εν πάσει περιπτώσει θα αναφερθώ σε μερικά πράγματα που λένε πολλά για όποιον ξέρει… Οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι, προσπαθούν πάση θυσία να ελέγξουν τον ενεργειακό δίαυλο Αραράτ-Σίουα. Γι' αυτό έγινε και ο πόλεμος στον Κόλπο. Οι Σούφι, όμως, που είναι ένας δυνατός πυρήνας που βρίσκεται πέρα από κάθε έλεγχο (και μην ξεχνάτε ότι οι Σούφι έχουν ελληνική προέλευση) ενεργοποίησαν τους "Ομφαλούς"/ενεργειακούς κόμβους του διαύλου και αρρώστησαν όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες. Έχουν στα χέρια τους, τους απαραίτητους "Κενταυρικούς Κρυστάλλους". Οι Δυτικοί αναγκάστηκαν να επιτεθούν στο Ιράκ, εξαιτίας της προειδοποιητικής πρόκλησης του Ιράκ και των "Ελλήνων" και Σούφι της Ελ-Λα ή Ελ-Αάρ (που σημαίνει "Ελλάς")! Αυτοί, μαζί με το "Τάγμα-888" (που είναι ο κωδικός αριθμός του Χριστού), είναι τα δύο πιο επίλεκτα σώματα των Ιρακινών. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, επτά "Έλληνες" Σούφι, επτά άνθρωποι-κλειδιά, ελέγχουν τους επτά Ομφαλούς του πιο σημαντικού Διαύλου. Και όμως, αυτοί οι επτά Έλληνες-Σούφι δεν είναι παρά η "βιτρίνα" των επτά απόκρυφων Σούφι που έχουν ενεργοποιήσει τους Ομφαλούς…

 3. Ανώνυμος says:

  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ -ΤΕΥΧΟΣ 61, Απρίλιος 1997
  Ξεκινάμε νια ένα ταξίδι στους χώρους
  της πιο τολμηρής φαντασίας,
  ή μήπως της αόρατης πραγματικότητας…
  Αποκλειστική συνέντευξη
  του Ι. Φουράκη στον Π. Γιαννουλάκη

  Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ – Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – ΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ

 4. Ανώνυμος says:

  Αν ξερει καποιος ας βοηθησει …

  α.Τι ακριβως ειναι οι κενταυρικοι κρυσταλλοι……..οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα κατι!!

  β".ενεργειακός δίαυλος Αραράτ-Σίουα." Προκειται για αστροπυλη ??

  γ".Σούφι της Ελ-Λα ή Ελ-Αάρ (που σημαίνει "Ελλάς")!" Αραγε ποσο αληθεια ειναι αυτο?
  Οι δικες μου πηγες λενε οτι…
  Οι ίδιοι οι σούφι δάσκαλοι αποκαλούν τον σουφισμό με ένα συνοπτικό όρο ως «αντίληψη της θείας πραγματικότητας», ενώ οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Ελ αλ-Χακ «οπαδοί του πραγματικού».
  Ευχαριστω
  Αθηνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *