Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Εντός ολίγων ημερών (ίσως και ωρών) αναμένεται να κλείσει τις εργασίες της η φετινή τακτική σύνοδος της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι, αυτόματα παραγράφονται και οποιεσδήποτε ενδεχομένως αξιόποινες πράξεις, έγιναν από μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2009 μέχρι Μάϊο 2012.


Παύει ταυτόχρονα να ισχύει και η γνωστή υπόσχεση Σαμαρά περί εξεταστικής επιτροπής, για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Όλα πλέον παραγράφονται. Πόσοι όμως το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό;

Σύμφωνα με το περιβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες των υπουργών, παρ. 3 εδ. β΄ «Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Τώρα λοιπόν τελειώνει η δεύτερη τακτική σύνοδος της βουλευτικής περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012, δηλαδή μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Αυτό, ας το έχουν υπόψη τους όλοι εκείνοι οι «Ελληναράδες» που ονειρεύονται Ειδικά Δικαστήρια, δίκες και τιμωρίες, για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Το Σύνταγμα είναι σαφές.

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Μόνο αν, για κάποιο λόγο, άλλαζε το Σύνταγμα και γινόταν νέο Σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση του υπάρχοντος, που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά μόνο αλλαγή του και ρήτρα αναδρομικότητας στο νέο Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ

Loading...

4 thoughts on “Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.

 1. Ανώνυμος says:

  Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου…Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΗ…ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ…ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ._

 2. Ανώνυμος says:

  Aφου οι βουλευτές της ΧΑ είναι στην φυλακή η δικαιοσύνη και η δημοκρατία έχει επιτελέσει το έργο της. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, οι ένοχοι, οι προδότες και οι εγκληματίες συνελήφθησαν. Ολα τα υπόλοιπα είναι για τους γραφικούς. Αλλωστε το επιδοκίμασε και με την ψήφο του και ο Ελληνικός λαός.

 3. Ανώνυμος says:

  Εσάς τι σας νοιάζει; Αφού όταν έρθετε στα πράγματα θα τους καθαρίσετε όλους έτσι και αλλιώς.

  Έλα τώρα το χαπάκι και νάνι όπως είπε και ο γιατρός. Είδες τι ωραία που είναι στο Δαφνί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *