Δύο τεχνικές για να απομνημονεύεις καλύτερα

Η απομνημόνευση είναι μια τέχνη που καλλιεργήθηκε ήδη από την αρχαιότητα και μάλιστα από τους αρχαίους Έλληνες. Σήμερα γνωρίζουμε αποτελεσματικές τεχνικές και στρατηγικές που δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόπο. Οι ειδικοί βέβαια τονίζουν ότι δεν υπάρχει τυποποιημένο σύστημα απομνημόνευσης, αλλά κάθε τεχνική θα πρέπει να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τις παραξενιές του καθενός.

Όμως υπάρχουν δύο βασικές συμβουλές που ταιριάζουν σε κάθε ιδιοσυγκρασία και χαρακτήρα και έχουν απόλυτη επιτυχία:

Ο εγκέφαλος μπορεί να συνδράμει
Όλοι περνάμε κάποια στιγμή από μια ποικιλία εξετάσεων: Από τους μαθητές και τους σπουδαστές έως αυτούς που θέλουν απλώς να πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Είτε πρόκειται λοιπόν να αντιμετωπίσεις ερωτήσεις με πολλαπλές επιλογές (και γνωστή απάντηση) είτε πρέπει να κάνεις αποστήθιση κειμένου, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να αντεπεξέλθεις στη δοκιμασία:

Κράτησε μόνο το σωστό: Αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές απαντήσεις για μια ερώτηση προκειμένου να υποδείξεις τη σωστή (όπως για παράδειγμα στις εξετάσεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), ο πιο έγκυρος και εγγυημένος τρόπος είναι να διαγράψεις όλες τις λανθασμένες απαντήσεις ώστε ο εγκέφαλος να καταγράψει μόνο τη σωστή. Η μίξη λανθασμένων πληροφοριών μαζί με σωστές θα μπερδέψει και θα κουράσει τον εγκέφαλο στην προσπάθειά του να απομνημονεύσει το σωστό.

Ρίξε την τελευταία ματιά πριν κοιμηθείς: Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις την τελευταία – και κρίσιμη – καταγραφή στον εγκέφαλο είναι ακριβώς πριν από τον νυχτερινό ύπνο. Αρκεί να διαβάσεις σε καθεστώς ησυχίας και πλήρους αυτοσυγκέντρωσης το θέμα που θέλεις. Κατόπιν πέσε για ύπνο και άφησε τα υπόλοιπα στον εγκέφαλό σου: Θα φροντίσει να κάνει τους συνειρμούς που πρέπει, να ενώσει όλες τις πληροφορίες και να τις ταξινομήσει ώστε να σου δώσει το επιτυχημένο αποτέλεσμα που θέλεις το επόμενο πρωί.

πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *