Για ποιους λόγους να περάσω σε ανυπακοή ;

Θα δώσω εγώ έναν λόγο που θα ήθελα να περάσουμε όλοι σε ανυπακοή και περιμένω από εσάς και άλλες προτάσεις σας ώστε να της έχουμε προς μελέτη και απόφαση κινήσεων !

Προσωπικά θα χαιρόμουν να είμαι ανυπάκουος για αυτό τον λόγο…

Ο χρόνος μου να σταματήσει να μην είναι συνυφασμένος με την τιμή του χρήματος !!!

Εξηγώ … σήμερα εργάζομαι με ένα συμβόλαιο για 8ωρη εργασία να λαμβάνω χ ποσό το μήνα !

Αν τα λαμογια που διοικούν την Ζωή μας κάνουν ένα παιχνίδι χρηματιστηριακό εγώ χάνω από την αξία πληρωμής μου αλλά συνεχίζω να δίνω την ίδιο χρόνο εργασίας μην πω περισσότερο μιας και πτώση σε αξία νομισματική πονάει την εταιρία που εργάζομαι ..η οποία θα βρει τρόπο το 8ορω μου να το κάνει 10ορω !

Ο χρόνος είναι η μεγαλύτερη περιουσία του ανθρώπου , αν λοιπόν κάποιος ,κάποιοι , τράπεζες οι χώρες που έχουν κάνει το χρήμα εμπόρευμα παίζουν πάνω στο χρόνο μου παιχνίδια έχω το δικαίωμα να έχω και εγώ οφέλη !

Δηλαδή αν πέσει αύριο το ευρω ..τότε εγώ που είμαι το γρανάζι για να υπάρχουν το ευρώ θα πρέπει ανάλογα να μειώσω με τον νόμο το χρόνο προσφοράς μου , αν αύριο ανέβει το ευρώ και μιας ανεβαίνει λόγω σωστής εργασίας και απόδοσης δικιάς μου θα έχω και εγώ τα οφέλη μου από όλο τον κολοπολιτσμο της χεστρας!

Για να γίνω ποιο κατανοητός , ο χρόνος παράγει χρήμα και όχι το χρήμα χρόνο …το τεράστιο λάθος των ανθρώπων είναι ότι δέχτηκαν μια σύμβαση εργασίας που δίνουν χρόνο (ο όποιος δεν τοκίζεται,δεν γυρίζει πίσω κοκ) με αντίτιμο να λαμβάνουν ένα προϊόν το οποίο ανα πάσα στιγμή κάποιοι είναι ικανοί να αλλάξουν την άξια του!

Αν δεν αλλάξει αυτό η ανθρωπότητα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σηκωθεί στα πόδια της !!

Οι αντίπαλοι στην απόλυτη δικαιοσύνη του χρόνου μας θα είναι δυστυχώς οι ίδιοι συνάνθρωποι μας που έχουν καταφέρει και ζουν από τον χρόνο μας…πολλαπλασιάζοντας υπέρ τους το χρόνο μας….δυστυχώς μέχρι να έρθει η στιγμή να κατανοήσουν τον ίδιο κίνδυνο που βρίσκονται και αυτοί θα έχουμε μεγάλες επιθέσεις συμφέροντος…λανθασμένου συμφέροντος από τους ίδιους συνανθρώπους μας που και για αυτούς θα δώσουμε την μάχη για την Ελευθερία του ανθρωπίνου είδους…μόλις περάσουμε τον Σκόπελο αυτό..θα επιτεθεί το σύστημα…!

Ακούω άλλες προτάσεις αλλά και σχόλια για το παραπάνω ..!

Stranger…

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

19 thoughts on “Για ποιους λόγους να περάσω σε ανυπακοή ;

 1. Ανώνυμος says:

  θα σου πω πρωτα εγω τους δικους μου λογους και μετα θα διαβασω τους δικους σου..

  Ο πρωτος και μεγιστος ολων ειναι επειδη πραγματηκα σεβομαι τα χωματα που με στειριζουν και επειδη τα χωματα αυτα ξεπουλουνται καθημερινα σε απογαμηδια προσκυνητες του γαμημενου σιωνιστικου συστηματος.

  επειδη ΔΕΝ υπαρχει Ελληνικος στρατος να υπερασπιστει την ΕΛΛΑΣ.

  Επειδη δεν θελουν να υπαρχει κρατος και καναν τα παντα για να διασπασουν τους ΕΛΛΗΝ με την παροδω των χρονων.

  Επειδη θελουν να ελεγχουν την ζωη μου και των τροπο σκεψης μου.

  Επειδη ο καθε γαμημενος ουτσεκας αλβανος [ και ολοι οπλισμενοι με καλασνικοφ] ειναι πιο πανω απο την αστυνομεια η οποια "τυχενει" να αποτελειται απο βλαχους και ανθελληνες απο μυσθοφορους βαρβαρων [σχολη βλαξγουοτερ κ.α.]
  ξεπουλημενα τομαρια που πουλανε προστασεια σε ολους αυτους που ξεπουλαν τα ΙΕΡΑ ΑΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.

  Επειδη στην χωρα μου ειμαι μειονοτητα και γι αυτο περασε ο ρατσιστικος νομος τους.

  επειδη μου σκωτοσαν την ιστορια μου και με τα συντριμια της φτιαξαν αυτην που σημερα πλασαρουν με καθε τροπο.

  Επειδη κανεις εκει επανω δεν σεβαστηκε και δεν θα σεβαστει κανεναν Ελλην-οικο πολεμο υπερ της ελευθερης βουλησης και σκεψης και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, που προκαλεσαν οι εβραιοι με τα απογαμηδια τους [ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ].

  ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ.

 2. Ανώνυμος says:

  Φύγουμε όλοι στα χωριά μας φτιάχνουμε κήπους μερικά προβατάκια μία αγελάδα γινόμαστε αυταρκης ξοδεύουμε τον χρόνο δουλεύοντας για την παρτη μας,ένα χρόνο να την βγάλουμε θα δεις το σύστημα να καταρρέει από μόνο του. Λύσεις υπάρχουν ΘΕΛΗΣΗ να υπάρχει.Η αυτάρκεια είναι Αχίλλειος πτέρνα τού Ματριξ.

 3. GIORGOS says:

  Γεια, χαρά!
  Σε παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα. Δεν καταδέχεσαι να αναμασήσεις τον λόγο, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι, και είναι διάχυτο το συναίσθημα ανησυχίας που σε διακατέχει. Στα περισσότερα συνφωνώ μαζί σου. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που απαντώ στην έκκλησή σου για ιδέες περί λεηλασίας του χρόνου των ανθρώπων. Ο λόγος είναι αυτή καθαυτή η έκκληση.

  Πριν πολλά χρόνια στην εφημερίδα "Καθημερινή" διάβασα ένα άρθρο κάποιου επιφανούς οικονομο-τέτοιου, δεν θυμάμαι αν ήταν Πεπελάσης, Ζολώτας, Αγγελόπουλος, έψαξα να το βρώ αλλά δεν το βρήκα.
  Έλεγε λοιπόν αυτό το άρθρο ότι ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τον χρόνο του. Προφανώς υπονοούσε τον ελεύθερο χρόνο του αλλά δεν το έλεγε καθαρά. Περνούσε σε μία περιγραφή του πώς μέσω της χρονοτριβής σπαταλά τον χρόνο ασύστολα και κατέληγε ότι η εξουσία, χωρίς να διευκρινίζει, έχει κάθε δικαίωμα να διαχειριστεί αυτή, τον χρόνο των ανθρώπων, για λογαριασμό τους, χωρίς πάλι να διευκρινίζει κάτι από την θέση αυτή.
  Ήταν ο καιρός που τραβούσαμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, οπότε μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γιατί να διατυπωθεί μία τέτοια άποψη. Κρίμα που δεν κράτησα το απόκομα.

  Λοιπόν σχετικά με αυτό που λες περί ανυπακοής γενικής, και περί χρόνου.
  Αυτό που πονά και κόφτει την εξουσία, (ορίζω σαν εξουσία τον κύκλο των ανθρώπινων ομάδων που προσπορίζονται τα του βίου τους μέσω των συμπεριφορών βία – υποκρισία – αδιαφορία), είναι η ανθρώπινη επαφή. Η ανθρώπινη επαφή που γεννά ο Λόγος. Και ορίζω σαν Λόγο, την συμπεριφορά που αναδεικνύει το ανθρώπινο συναίσθημα, συγχρόνως καλλιεργεί την ανθρώπινη λογική και προσπαθεί να γεννήσει ατομική και συλλογική συνείδηση.

  Δεν είναι ο χρόνος των ανθρώπων που θέλει να μετατρέψει σε κέρδος η εξουσία. Ή καλύτερα δεν είναι ΜΌΝΟΝ αυτό. Προσπαθεί μέσα από την διεύρυνση των ωραρίων απασχόλησης αλλά και της προσφερόμενης "διασκέδασης" και "ψυχαγωγίας" να βάλει πλείστα όσα εμπόδια στην ανθρώπινη επαφή, όπως την περιέγραψα πιο πάνω. Εδώ είναι το κλειδί αυτού που είπε ο Μπρεζίνσκι: "Πρίν πολλά χρόνια μπορούσαμε να ελέγξουμε περισσότερο την πληροφορία, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοτώσουμε εκατομμύρια, σήμερα μπορούμε να σκοτώσουμε εκατομμύρια αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πληροφορία".

  Μοιάζει δηλαδή το διαδύκτιο να είναι το σκοινί που θα αγοράσουμε από τον Καπιταλιστή για να τον κρεμάσουμε και μας το πουλά πρόθυμα. Από την άλλη οι αρχιμάγειροι της κουλτούρας του καζινοκαπιταλισμού, κατάλαβαν τι έρχεται και προσπαθούν να το μαζέψουν, αλλά είναι δύσκολο αφού το χορό των εκατομμυρίων του ίντερνετ, τον έχουν στήσει και τον διαχειρίζονται τα παιδιά τους.

  Επειδή δεν θέλω να σε ζαλίσω, νομίζω ότι κατάλαβες, λέω ότι δεν συμφωνώ με την γενική και αόριστη ανυπακοή. Θεωρώ ότι τέτοιο πράγμα θα λειτουργήσει προς όφελος της εξουσίας. Μια στοχευμένη και οργανωμένη ανυπακοή είναι άλλο πράγμα, αλλά θέλει καλλιέργεια. Καλλιέργεια μέσω της δια του Λόγου ανθρώπινης επαφής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένες λύσεις. Και προς την κατεύθυνση αυτή είμαι αρκετά αισόδοξος.

  Ευχαριστώ!

 4. Ζαχαρίας Μυτιληνιός says:

  Στον λεγόμενο φιλελευθερισμό ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το έργο, γι΄αυτό και σήμερα οδηγούμαστε μαθηματικά στις συμβάσεις έργου, όχι χρόνου. Δλδ σου αναθέτω ένα έργο (πχ ένα χτίσιμο γέφυρας). Για την αποπεράτωση ο χρόνος είναι σχετικός. Δλδ θα πάρεις Χ πόσο σε ένα μήνα, ή Χ+1 σε 25 μέρες κ.ο.κ.
  Οπότε εύκολα συνάγουμε ότι τα κεφάλια της οικονομικής και κοινωνικής διαστρωμάτωσης πληρώνονται και πληρώνουν πάντα παραγόμενο έργο. Το θέμα είναι όταν μπαίνουν στην εξίσωση υπάλληλοι και εργάτες, εκεί πλέον είναι δύσκολο να πληρώσεις έργο (ειδικά όταν αφορά παροχή υπηρεσιών και όχι πραγματικό έργο), οπότε εκεί έχεις δίκιο γι΄αυτά που λες.
  Βέβαια με τον τρόπο αυτόν βολεύεται το σύστημα από τις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε και αντικαταστάθηκε το ανταλλακτικό σύστημα από το σύστημα αξιών (χρήμα).
  Εαν λοιπόν θέλουμε να σταματήσουμε τη σχέση χρόνου = χρήματος θα πρέπει να βγάλουμε έξω έναν συντελεστή, ή τον χρόνο ή το χρήμα ή αντιθέτως να επαναφέρουμε την εξίσωση παραγωγή = χρήμα.
  Προσοχή όμως γιατί αυτός ακριβώς είναι το σχέδιο την ΝΤΠ (αχρήματη κοινωνία με κάρτες πολίτη και bites αντί για χρήμα κλπ).
  Επίσης μέγιστη προσοχή γιατί η εξίσωση παραγωγή = χρήμα υποβόσκει μεγάλους κινδύνους στον λεγόμενο τριτογενή τομέα (υπηρεσίες – τουρισμός) από τον οποίο αντλεί μεγάλα ποσά η χώρα μας.

 5. Ανώνυμος says:

  Ανυπακοή δεν σημαίνει απαραίτητα χάος…

  Αν είναι οργανωμένη από το σύνολο αν είναι δυνατό, μη ανυχνεύσημη και συνεχής μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο σύστημα.

  Όμως πρέπει όσοι θέλουν να πολεμήσουν το σύστημα πρέπει να ξέρουν και που πονάει.Άρα χρειάζεται ενημέρωση/εκπαίδευση του κοινού.

  Το πρόβλημα είναι ότι όλοι είναι υπνωτισμένοι.

 6. Ανώνυμος says:

  Με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενό σου θέλω να σου εκφράσω μια επισήμανση και έναν ακόμα λόγο, ο οποίος θα μπορούσε να αιτιολογήσει ένα πιθανό πέρασμα σε πολιτική ανυπακοή.
  Η επισήμανσή μου έγκειται στο γεγονός πως ενώ αναφέρεις στο κείμενό σου "ο χρόνος παράγει χρήμα και όχι το χρήμα χρόνο", φράση απολύτως αληθής, θα προτιμούσα να προτείνεις και μια λύση (π.χ. η αμοιβή να συναρτάται με το παραγώμενο έργο και όχι αποκλειστικά με το χρόνο, όπως εύστοχα αναφέρεις).
  Ένας ακόμη λόγος, που αιτιολογεί ένα πιθανό πέρασμα σε πολιτική ανυπακοή, είναι το ότι στο σύστημα οπως έχει και λειτουργεί, ο άνθρωπος είναι στην υπηρεσία των αριθμών και όχι οι αριθμοί στην υπηρεσία του ανθρώπου. Με μια πρώτη ανάλυση αυτό σημαίνει πως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία περιορίζει την εικόνα στην οικονομία και με αφορμή την οικονομική κατάσταση (που "συμπτωματικώς" είναι πάντα σκ@τά), παράγει πολιτική υπέρ των αριθμών και εν τέλει κατά των ανθρώπων!
  Σε διανοητικό επίπεδο όλο αυτό περνά υποσυνείδητα στους ανθρώπους μετατρέποντας το υποκείμενο(δηλ.τον άνθρωπο) σε κατηγορούμενο(δηλ.σε αριθμό) και το κατηγορούμενο (δηλ. τον αριθμό) σε υποκείμενο (δηλ.σε άνθρωπο)!
  Οι άνθρωποι όμως έχουν ψυχή, οι αριθμοί όχι! Ποιός λοιπόν έχει μεγαλύτερη αξία; Ο άψυχος αριθμός ή ο έμψυχος άνθρωπος; (το ερώτημαα είναι ρητορικό)
  Με λίγα λόγια αποδεχόμαστε το πλαίσιο που ορίζουν και επί αυτού του πλαισίου σκεφτόμαστε και δρούμε!
  Είναι αυταπόδεικτο πλέον και στον αφελή πως όταν κάποιος διεκδικεί να σου πάρει κάτι, που σου ανήκει δικαιωματικά και απολύτως, από τη στιγμή που αρχίζεις να το διαπραγματεύεσαι, έχεις ήδη χάσει το μισό!..Αν όχι όλο!

 7. Ανώνυμος says:

  O Έλληνας ήταν φύσει αναρχικός …με το πέρασμα του καιρού το μαγικό ραβδάκι της Νέας Τάξης φτωχοποίησε τις γενειές των παππούδων καί των γονιών μας καί κατόπιν καλλιέργειας νοοτροπίας εύκολου καί σίγουρου χρήματος ο ΝεοΈλληνας προέκυψε χαφιεδάκος, βολεψάκιας καί εαυτούλης… συνεπώς η ιδέα του ανυπάκουου δεν υφίσταται για την πλειοψηφία των Ελλήνων…ένα άλλο λυπηρό στοιχείο είναι καί το ότι το 70 % των συμπατριωτών μας αναγνωρίζει το χρέος ως αληθές καί υφιστάμενο !!!!!! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ…Είμαι εκ φύσεως ανυπάκουος αλλά εδώ που ζώ είμαι απελπιστικά μόνος …καί όταν λέω ανυπάκουος εννοώ ότι αρνούμαι να θρέψω το θηρίο της αδικίας που καταδυναστεύει πρώτα τον συνάνθρωπο μου κι έπειτα εμένα Αλέξης Μοίρες Ηρακλείου

 8. Ανώνυμος says:

  Δεν υπάρχει χρόνος. . . ως εκ τούτου, επιστρέψετε στην κενότητα – και η κενότητα θα σας σώσει…

 9. Ανώνυμος says:

  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ..(ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΛΠ) ΕΝΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΙΩΝΙΑ ΖΟΥΜΕ!!! ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΝ!!
  ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΖΟΜΠΙ ΝΑ ΠΑΣΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ(!!!) ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 1984 ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΣΕΝΑ!

 10. Ανώνυμος says:

  Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται. Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ'αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουμε ποτέ. Και μεις τί την κάνουμε, ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Την σέρνουμε από δω και από κει δολοφονώντας την…

  Οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις.

  Μα αφού είναι οργανωμένες, πώς είναι σχέσεις;

  Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος.

  Πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα;

  Έτσι, μ' αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες μας, σα να είναι βάρος. Και μάς είναι βάρος.  Γιατί δε ζούμε…  κατάλαβες;

  Όλο κοιτάμε το ρολόι! Να φύγει κι αυτή η ώρα, να φύγει κι αυτή η μέρα, να έρθει το αύριο, και πάλι φτου κι απ'την αρχή.

  Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που θα τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν "αξίες", σαν "ανάγκες", σαν "ηθική", σαν "πολιτισμό".

  Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών. 

  Αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να κάνουμε έρωτα, να απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και το διπλανό μας…

  Όλα, όλα Σαλονικιέ, τ' αφήσαμε, γι' αυτό το αύριο, που δεν θα 'ρθει ποτέ…

  Μόνο όταν ο θάνατος χτυπήσει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, πονάμε, γιατί συνήθως σκεφτόμαστε πως θέλαμε να του πούμε τόσα σημαντικά πράγματα, όπως:

  Πόσο τον αγαπούσαμε, πόσο σημαντικός ήταν για μας.

  Όμως, τ' αφήσαμε για αύριο.

  Για να πάμε πού ρε Σαλονικιέ; Αφού ανατέλλει, δύει ο ήλιος, και δεν πάμε πουθενά αλλού παρά στο θάνατο.

  Και μεις οι μαλάκες, αντί να κλαίμε το δειλινό, γιατί χάθηκε άλλη μια μέρα απ' τη ζωή μας, χαιρόμαστε!

  Ξέρεις γιατί; Γιατί η μέρα μας είναι φορτωμένη με οδύνη, αντί να είναι μια περιπέτεια, μια σύγκρουση με τα όρια της ελευθερίας μας. 

  Την καταντήσαμε έναν καθημερινό -χωρίς καμιά ελπίδα ανάστασης- θάνατο!

  Διότι, αυτός είναι θάνατος!

  Ο άλλος, όταν γεράσουμε σε αρμονία και ελευθερία με τον εαυτό μας, όταν δηλαδή παραμείνουμε εμείς, δεν είναι θάνατος. Είναι μετάβαση.

  Είναι διάσπαση σε μύριες άλλες ζωές, στις οποίες, αν εδώ σε τούτη τη μορφή ζωής είσαι ζωντανός, αν δεν δολοφονήσεις την ουσία σου, εκεί, θα δώσεις χάρη κι ομορφιά, όπως η Μαρία, που φούνταρε προχτές από την ταράτσα για να μην πεθάνει…

  Ήρθανε να την πάρουνε, και η Μαρία, είπε το "όχι", με τον πιο αμετάκλητο τρόπο.

  Πήγαμε στην κηδεία της. Και τί άκουσα τον παππά να λέει;

  "Χοῦς εἶ, καὶ εἰς χοῦν ἀπελεύσει"…

  Και τότε κατάλαβα, πως η Μαρία σώθηκε.

  Του χρόνου, όλα τα στοιχεία της, που τα κράτησε ζωντανά σε τούτη τη μορφή ζωής, θα γίνουν πανσέδες, δέντρα, πουλιά, ποτάμια… –

  Χρόνης Μίσσιος

  Stardust

  • Ανώνυμος says:

   ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΖΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ. ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΣΟΥ.

 11. Ανώνυμος says:

  Ο τρόπος απελευθερωσης μας είναι να επιστρέψουμε πάλι στην δραχμή! Να γίνουμε φτωχοί να διαγραφτεί το χρέος (που παράνομα μας φόρτωσαν στις πλάτες) και να ξανακαταλάβουμε οτι η ελευθερία επιστρέφει μόνο οταν βγούμε απο τα πλοκάμια των τραπεζικών φασιστών. Να βάλουμε στην φυλακή αυτους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, να εθνικοποιήσουμε τις τραπεζες και όλες τις υπηρεσίες που παράνομα εκλάπηκαν. Θα κόβουμε εμείς και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες, δραχμές!!! Δραχμές με αντίκρυσμα τον χρυσο, ασήμι και τα ορυχτά που έχουμε.
  Με αντίκρυσμα τον χρυσό αγοράζεις και δημιουργείς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
  Τον χρόνο μας θα τον χρησιμοποιούμε οπως θέλουμε εμείς, εαν συνειδησιακά κάνουμε το άλμα να αποδεσμευτούμε απο την ψεύτικη ύλη του iphone, BMW, Mercedes, χρωματιστών χαρτιών κτλ. Συνειδησιακά είμαστε ακόμα ανώριμα παιδιά, δεν είμαστε ικανοί να ξεχωρίσουμε την πραγματική ελευθερία που μόνο ο ελεύθερος χρόνος μας αφιερώνει…
  Κάνουμε συνέχεια το ίδιο λάθος…πίστευουμε οτι η ελευθερία θα έρθει επειδή ο Σύριζας θα βρεί πάλι τα δις….το χρήμα χωρίς αντίκρυσμα!!! Και αυτο ακριβώς κάνει ο Γιάνης και ο Αξελ!!! Δεν δίνει όμωςτην πραγματική λύση… οτι και εμείς είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε χρήμα με αντίκρυσμα!!!
  Μας πηγαίνει να μας δεσμέψει στους ταχυδακτυλουργούς… των χρωματιστών ρολών χαρτιού υγείας!!! Αυτών που έχουν δημιουργήσει QE3 και το 4…αυτό που κάνει η ΕΚΤ… δηλαδή κόβουν όσο αέρα θέλουν (και χρόνο γιατι τον κοπανιστό αέρα τον έκαναν χρόνο… κλεμμένο απο εσένα).
  Μετα στον δανείζουν με τόκο!!!

  Σταματάμε αυτόματα με την απάτη του ευρώ… και απαιτούμε το δικό μας νόμισμα με αντίκρυσμα τον χρυσό, πριν το κάνουμε αυτό…εθνικοποιούμε τα ορυχεία που οι προδότες τα έδωσαν στις πολυεθνικές…προχωράμε στην εξόρυξη του χρυσό μας και σ΄όλα τα πολύτιμα μέταλλα που βρίσκονται στο υπέδαφος μας.
  Αυτός είναι και ο λόγος που μας κρατάνε οι Γερμαναράδες δεμένους ώστε να πάρουν ότι βρίσκεται στις Σκουριές στην Χαλκιδική και σ΄ ολη την Ελλάδα.

  Είναι πολύ απλό το σχέδιο εύρεσης ελεύθερου χρόνου και ελευθερίας…αλλά χαμηλή η φλόγα της συνείδηση μας…

  ΚΟΡΑΞ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *