ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ-7: EΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ

Στο εσωτερκό της παγοκαλύβας που φαίνεται στη φωτογραφία υπάρχει ένα βαθύ ¨πηγάδι¨ που φθάνει μέχρι τον Ατλαντικό. Από το “πηγάδι” αυτό οι Ρώσοι επιστήμονες προβαίνουν σε μελέτες και παρατηρήσεις που μετά από αρκετά χρόνια δίνονται στη δημοσιότητα με το σταγονόμετρο αφού έχουν εξαντλήσει τις έρευνες τους .
Ο εξερευνητικός σταθμός Βόρειος πόλος – 7  δημιουργήθηκε από τούς Ρώσους στις 23 Απριλίου 1957, στις συντεταγμένες 82 ° 06 ‘s. sh., 164 ° 11 ‘s και έκλεισε στις 11 Απριλίου 1959, στις συντεταγμένες 85 ° S 14 ‘. sh., 33 ° 00′z. Ο σταθμός λειτούργησε σε δύο φάσεις των 20 ατόμων την πρώτη φορά και 22 ατόμων τη δεύτερη. Η αλλαγή των ομάδων πραγματοποιήθηκε 11 Απριλίου του 1958, στις συντεταγμένες 86 ° 40 ‘. sh., 150 ° W 00.

Η ομάδα επιστημόνων του ερευνητικού κέντρου Β.Π. – 7
Ο επικεφαλής της πρώτης ομάδας ήταν ο επιστήμονας  A. Vedernikov και στην άλλη ομάδα επικεφαλής ήταν ο Α. Belof. Oι ειδικότητες πού είχαν οι επιστήμονες ήταν Γεωφυσικοί, Ωκεανογράφοι, Μετερεολόγοι, Μεταλλιολογοι, Αστρονόμοι, Γιατροί, Μηχανικοί…. και διέθεταν επίσης ομάδες ελικοπτέρων και τεχνικού εξοπλισμού πολύ προχωρημένου για την εποχή αυτή.
 
Σκοπός της κάθε επιστημονικής ομάδας ήταν η εξερεύνηση της Θάλασσας και του ουρανού του Πόλου με ένα ευρύτατο σχεδιασμό για την κατάκτηση του Βορρά. Το καθήκον που επιδιώκει αυτό το πρόγραμμα ακόμη και σήμερα δεν είναι μόνο η επέκταση της ναυσιπλόιας, η ανάπτυξη των περιοχών αυτών αλλά η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την βιομηχανική εκμετάλευση του τεράστιου φυσικού πλούτου και η μελέτη των περίεργων φαινομένων που συμβαίνουν στις περιοχές και των δύο πόλων.

Το πολικό άνοιγμα στο βόρειο πόλο

Το πάχος του κινούμενου παγόβουνου στο ερευνητικό κέντρο ήταν 3 έως 6 μέτρα. Κάτω από αυτό βρισκόταν ο ωκεανός. Γύρω από το παγόβουνο των επιστημόνων έπλεαν και άλλα και σχημάτιζαν μια μικρή καλά εξοπλισμένη πολιτεία με ηλεκτρικό ρεύμα από γεννήτριες, πανύψηλες κεραίες και ελικόπτερα άμεσης επέμβασης για οτιδήποτε χρειασθεί.
Στις 21 Δεκεμβρίου όμως κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης ξένων δημοσιογράφων δημιουργήθηκε στο παγόβουνο μία ρωγμή πλάτους 5 μέτρων και 10 λεπτά αργότερα επακολούθησε και δεύτερη. Στο κομμάτι που αποσπάσθηκε από το παγόβουνο, παρέμεινε το περίπτερο των κεραιών και στο χείλος του το περίπτερο των υδρολόγων. Η ρωγμή πέρασε μέσα από το κέντρο της σκηνής των γεωλόγωνκαι την γκρέμισε.
Η ζημιά βέβαια του επιστημονοκού κέντρου ήταν μεγάλη και είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση παρ`όλο που μετά από δύο μέρες ξαναενώθηκαν και τα δύο κομμάτια του παγόβουνου.
Τότε ο επικεφαλής της δεύτερης ομάδας Μπέλωφ ανακοίνωσε στην ομάδα των δημοσιογράφων τον κίνδυνο που υπάρχει πλέον στον ερευνητικό σταθμό αλλά και τους εξήγησε μαζί με τους άλλους επιστήμονες απλά και κατανοητά για τηδουλειά τους και το σκοπό που έχουν να ανακαλύψουν τους νόμους της θάλασσας και του ουρανού και να πλουτίσουν τους θησαυρούς των ανθρωπίνων γνώσεων.
Ο ειδικός για τις ακτινομετρήσεις Γκέρμποβιτς τους έδωσε ένα μικρό παράδειγμα έρευνας λέγοντας τους πως αν κατορθώσει να καθορίσει την ποσότητα της θερμότητας που δέχεται και αντανακλά ο ωκεανός, θα καταστεί δυνατή η πρόβλεψη των διαστάσεων της ετήσιας ψύξης και ο ακριβής σχεδιασμός των περιόδων και των ζωνών της ναυσιπλοίας στην Αρκτική και Ανταρκτική.

Α. ΜΠΕΛΩΦ

Η τελευταία μέτρηση που έγινε στο σταθμό Β.Π. – 7  ήταν από τον Μπέλωφ η λήψη δείγματος από τον βυθό του ωκεανού, από βάθος 2000 μέτρων, όπου χάρη σ`αυτή την δειγματοληψία παίρνουμε πληροφορίες και πιστοποιητικά της φύσης, που επιτρέπουν να κοιτάξει κανείς στα βάθη της ιστορίας της Γής, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πίσω.

Στις 11 Απριλίου 1959 ο σταθμός έκλεισε και μαζί του μια ιστορία έρευνας που θα την συνεχίσουν οι επόμενοι σταθμοί όπως έκανε και ο ίδιος παραλαμβάνοντας από τους προηγούμενους σταθμούς τις πολύτιμες πληροφορίες για το κόσμο που ζούμε.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα επανδρωμένα παγόβουνα άρχισαν για πρώτη φορά την έρευνα με το ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ – 1 το 1937 και αυτό που μπόρεσα να μάθω ότι το τελευταίο επανδρωμένο παγόβουνο καταγράφηκε το 2008 και ήταν το Β.Π. – 39.


http://alithina.gr/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *