Βενιζέλος: Φυγή προς τα εμπρός μόνο με εθνική συνοχή και προσπάθεια…!

Γράφει η Νίκη Αξιώτη
Με το »μνημόσυνο» των θεσμών που θα μπορούσαν να στηρίξουν την οικονομία ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Τόνισε πως αυτά που συζητήθηκαν σήμερα δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την Τρόικα και την εκταμίευση της έκτης δόσης, αλλά με τη στάση των κρατών-μελών τις τελευταίες μέρες. Τόνισε, πως η χώρα πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όσα αναφέρουν τα ευρωπαϊκά – και όχι μόνο – μέσα ενημέρωσης και υπογράμμισε πως η χώρα είναι πολύ μικρή για να είναι ο καταλύτης της κατάρρευσης της ευρωζώνης.
Επιπλέον, δεν παρέλειψε πως πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα και με απόλυτη συνέπεια οι υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών μας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης του χρέους μας. Εάν γίνει αυτό, το 2012 θα υπάρξει για πρώτη φορά δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Δήλωσε, όμως, πως υπάρχουν υστερήσεις γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος φοροεισπρακτικός μηχανισμός για να τρέξει τα πράγματα, αλλά και γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή και παραοικονομία. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός που -ως δια μαγείας -θα λειτουργήσει γρήγορα κι αποτελεσματικά.
Οι φόροι στα ακίνητα, λοιπόν, είναι δεδομένοι και θα ελεγχθεί κάθε πτυχή ώστε να μην υπάρξουν κοινωνικές αδικίες. Tο ειδικό τέλος θα εισπράτετται μέσω ΔΕΗ. Ακόμη, ομόφωνα κετέληξαν πως πρέπει να επιταχυνθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 εάν είναι δυαντόν πριν από 31 Οκτωβρίου. Επιπροσθέτως, μίλησε για περικοπή ενός ολόκληρου μισθού από τους κρατούντες την εξουσία. Ακόμη, απήυθυνε πρόσκληση προς τους εφοπλιστές για συνάντηση ώστε να συζητήσουν με ποιό τρόπο θα βοηθήσουν την κατάσταση της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε πλήρως τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως δεν είναι ώρα για κομματικούς πατριωτισμούς.
Πηγή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *