Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ» Αυγ. 2010, που υπέγραψαν οι προδότες..10. Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Εισάγεται ένα νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη, με στόχο τον έλεγχο της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών. Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011.

Στην συνέχεια και με βάση τα ανωτέρω η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α), συνέχισε την συνεργασία που είχε ήδη ξεκινήσει λίγους μήνες πριν με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), που εδρεύει στην Γενεύη..

Αυτά που ακολουθούν και θα διαβάσετε είναι αποσπάσματα και περιέχονται στο:» Τεχνικό Σημείωμα προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή Ενοποιημένη χρηματοοικονομική εξέλιξη του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος 2008- 2060, Δεύτερη Εκτίμηση της 22 Ιουνίου 2010″

Το Μάιο του 2010 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με σκοπό την ανεξάρτητη εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος υπό το πρίσμα των μέτρων τα οποία κρίθηκαν αναγκαία να ληφθούν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας…

Δείτε τώρα τι λέει στην σελίδα 4, αυτή η απίστευτη μελέτη της πλάκας…

2.1.2 Μοντελοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων

Τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης με μεγάλη χρηματοοικονομική επίδραση, που έχουν αναλυτικά μοντελοποιηθεί, είναι τα ακόλουθα:

(1) Για όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που παρέχουν Κύρια Σύνταξη: Εισάγεται η βασική σύνταξη ύψους 360€ ανά μήνα για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται αναλογικά σε ασφαλισμένους πριν την 1/1/2013. Θα μειώνεται κατά 1/35 για κάθε έτος που υπολείπεται από την ελάχιστη περίοδο των 35 ετών διαμονής στην Ελλάδα. Οι συντάξεις αναπηρίας θα καταβάλλονται κατ’ αναλογία του βαθμού αναπηρίας οι συντάξεις χηρείας στην τυπική αναλογία που εφαρμόζεται στις λοιπές συντάξεις χηρείας.

Υ.Γ

Μετά από όλα τα ανωτέρω…

Έχετε καμιά απορία…αμφιβολία για το που θα φθάσουν οι βασικές συντάξεις..;;

Loading...

7 thoughts on “Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

 1. Ανώνυμος says:

  Εμείς ΔΕΝ έχουμε καμία…. μα καμία απορία… πέραν του βασικού πρόσοντος ότι μπορούμε να αντικρύζουμε την πικρή και αρκετές φορές άσχημη αλήθεια μας.. κατάματα! Χωρίς να διαστρεβλώνουμε, δηλαδή να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, στο είδωλο της…

  Τα αγόρια και τα κορίτσια της καταραμένης γενεάς, διαστρεβλώνοντας το είδωλο της "πραγματικότητας" (λόγω στρουθοκαμήλιου συμφέροντος)… πραγματικότητας, την οποία έφτιαξαν και φτιάχνουν "δημοκρατικότατα" εδώ και 40 συναπτά έτη… συνεχίζουν να πιστεύουν ότι θα παίρνουν 1.500… 1.000 και 700 ευρώ μηνιαίως! Όταν στον ιδιωτικό τομέα, ο βασικός μισθός στη καλύτερη.. έαν και εφόσον πληρώνεσαι (βασικό αυτό)… είναι 500 ευρώ στο χέρι!!!

  Υπάρχουν βεβαίως και οι νεότερες ηλικίες… που διαστρεβλώνουν με την σειρά τους το είδωλο της απτής πραγματικότητας… Ναι! Λόγω στρουθουκαμήλιου συμφέροντος… και που πιστεύουν ακράδαντα… ότι θα πάρουν σύνταξη!!! Με την βασική δικαιολογία ότι πληρώνουν… ότι πληρώνουν στα πλέον ανασφαλιστικά ταμεία!!!!

  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

  Δυστηχώς δεν αλλάζει η φύση των ανθρώπων (;)… όταν ο άλλος είναι επίκτητα μ@λ@κ@ς… δεν μπορείς να κάνεις κάτι!!… είναι τελειωμένη η υπόθεση του… πάμε παρακάτω στο ταξίδι μας.

  Αυτά.

 2. Ανώνυμος says:

  Μην ανησυχείτε. Μέχρι τότε θα έχει έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει επαναφέρει με ένα άρθρο τα πάντα στην κατάσταση του 2009.

  Ή εναλλακτικά θα έχουμε γίνει σαν την Αργεντινή και την Βενεζουέλα και θα μπουκάρουμε στις τράπεζες να πάρουμε καρέκλες και τραπέζια, θα κοπανάμε κατσαρόλες στους δρόμους και θα ψάχνουμε χαρτί υγείας.

  Ή εναλλακτικά θα έχει έρθει στα πράγματα η ΧΑ, θα έχουν φυλακιστεί-εξοριστεί οι μισοί Έλληνες ως προδότες, οπότε με λιγότερο πληθυσμό θα μπορούμε να ζούμε με άνεση βρε παιδί μου.

  Ή εναλλακτικά θα έχουν έρθει στα πράγματα οι μπουρδολόγοι του katohika και θα είμαστε όλοι σε μια ωραία νιρβάνα με μελέτες πεδίου, καύσιμα από ζαχαροκάλαμα, λιβάνι από χόρτα, ελεύθερη ενέργεια, σπιτικά κάρβουνα, γκοτζίλα μπέρις, κελπ, νερό απευθείας από τις πηγές μας, πετρέλαιο και αέριο τζάμπα από το υπέδαφός μας, κλπ. κλπ.

  Ή εναλλακτικά ότι τραβάει η όρεξη του καθενός.

  ΖΦΝΤ (Πράκτορας – Βλακάκος)

 3. Littlepartofsoul says:

  ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ 3,5 ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΛΕΠΟΙ, ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ.

  ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

  ΙΩ

 4. Ανώνυμος says:

  Συγνώμη, μήπως δεν καταλάβαμε ακόμα κάτι;;; Γιά ποιούς συνταξιούχους των 365 € εν ζωή μιλάμε γιά μετά το 2018 ;;;; με ηλικία συνταξιοδότησης τα 70 έτη !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *