Αρχαιοελληνισμός VS Ορθόδοξου Χριστιανισμού

Κάποιος Σούφι κάποτε κάλεσε τους μαθητές του και τους ζήτησε να του φέρουν μια κανάτα, μπαλακια του τεννις ,ξερά φασόλια , άμμο και καφέ. Αυτοί του τα πήγαν και και έκατσαν γύρω του. Γεμίσε την κανάτα με τα μπαλάκια του τεννις και ρώτησε εάν γέμισε και οι μαθητές είπαν ναι. Έριξε μετά τα φασόλια και γέμισε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις μπάλες και ρώτησε αν γέμισε πάλι .Οι μαθητές συμφώνησαν. Πρόσθεσε την άμμο και ρώτησε το ίδιο πράγμα. Μετά έβαλε τον καφέ που μούλιασε τα υπόλοιπα και χύθηκε μέσα. Οι μαθητές απόρρησαν, και ρώτησαν τον Σούφι τι ήθελε να πει.

« Η κανάτα είναι μια μέρα της ζώης σας. Τα μπαλάκια του τέννις είναι τα μεγάλα πράγματα της ζωής (φιλοσοφία , αναζήτηση του Θείου, διαλογισμός). Τα φασόλια είναι τα σημαντικά πράγματα της ζωής (εργασία, γάμος, αγορά σπιτιού κτλ.). Η άμμος είναι τα μικρότερα (τι θα φάμε, ψώνια κτλ). Και ο καφές η διασκέδαση. Με αυτή την σειρά χωράνε όλα , ενώ με οποιαδήποτε άλλη σειρά όχι.»

Για να διαβάζετε αυτό το κείμενο πιστεύω ότι στην ζωή σας έχετε προσθέσει αρκετά μπαλάκια του τεννις, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να σας πείσω να βγάλετε ένα μπαλάκι πράσινο και να προσθέσετε ένα άσπρο.

Με θλίβει πραγματικά να βλέπω Έλληνες να φαγώνονται με πράγματα μικρά και ανούσια. Ένα βασικό όπλο υποταγής της νέας τάξης είναι το διαίρει και βασίλευε.

‘Αντρες γυναίκες, ολυμπιακός παναθηναικός, βόρειοι νότιοι , καπνιστές μη καπνιστές, δημοσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,καπιταλιστές σοσιαλιστές, Χριστιανοί αρχαιοελληνστές………ατελείωτη λίστα.

Η νέα τάξη δεν θέλει την συνοχή. Χρησιμοποιεί κατά γράμμα το art of war του Sun Tzu (διαβάστε το να ξέρετε τα όπλα του εχθρού.)

Δεν έχω σκοπό ούτε να πείσω, ούτε να το παίξω ηγέτης και μορφωμένος, αλλά να βοηθήσω να βγάλω τις παροπίδες από τα μάτια μας. Θέλω να ξεκινήσω με δύο παραδοχές: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα, γι’αυτό λοιπόν παρακαλώ ή μάλλον απαιτώ την διαφωνία να την ακούσω με επιχειρήματα για να διορθώσω και εγώ τα πιστεύω μου όπου κάνω λάθος.

Ελλάδα η χώρα του φωτός που γέννησε την δημοκρατιά και την άμιλλα, έδωσε μάχες για τις αξίες της και κατέκτησε τον κόσμο με το πνεύμα της. Πραγματικά πρέπει να ήμαστε πολύ υπερήφανοι για την καταγωγή μας. Δυστυχώς όμως ο τίτλος του Έλληνα δεν χαρίζεται στον καθένα που ζεί σε αυτή την χώρα αλλά κατακτιέται. Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε στους Πέρσες ότι ‘Ελλην είναι αύτος που έχει Ελληνική παιδεία και πορεύεται με τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων. Δηλαδή το αρχαίο ρητό «πας μη Έλλην βάρβαρος» σημαίνει ότι αν δεν ακολουθείς τις αξίες των Ελλήνων, ακόμα και ΄Ελληνας είσαι βάρβαρος. Φυσικά αυτό για εμάς τους Έλληνες είναι διπλό βάρος γιατί είναι ντροπή να μην ακολουθούμε τις αξίες των προγόνων μας.

Όταν ήμουνα μικρός κάπου στο εξωτερικό με πλησίασε ένας ΄Αγγλος και μόλις έμαθε ότι είμαι Ελληνόπουλο μου μίλησε αρχαία ελληνικά και περίμενε να του απαντήσω. Η ντροπή μου ήταν απίστευτη και με έχει σημαδέψει. Η εύκολη απάντηση « Φταίει η παιδεία!!!». Όχι φίλοι μου, δεν φταίει η παιδεία και αυτοί που μας κυβερνούν… Εγώ φταίω , αρχικά γιατί δεν διωρθώνω την παιδεία για τα παιδιά μας και μετά γιατί δεν μορφώνομαι από μόνος μου.

Επίσης μου είχε πει κάποτε κάποιος «Γιατί να κάνω αυτό που λέει ο Χριστός και να μην κάνω αυτό που λέει ο Σοφοκλής;» και του απάντησα ότι αν θέλεις να πάρεις σαν θεωρία ύπαρξης την «Αντιγόνη» ή την «Ηλέκτρα» με γειά σου και χαρά σου. Εάν θέλεις να μιλήσουμε για τον Σόλωνα, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Δημόκριτο, μάθε τι είπαν και μετά συζητάμε.

Το κακό ξεκινάει στο ότι πολλά πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα χωρίς να ξέρουμε τι είναι. Αρχαία Ελλάδα δεν είναι μόνο η μάχη στις Θερμοπύλες ή στις Πλαταιές η φάλαγγες και τα δόρατα.Είναι ιδέα και τρόπος ζωής. Μετά την μάχη στις Πλαταιές ο Παυσανίας μπήκε στην σκηνή του Μαρδόνιου και τον τύφλωσε ο χρυσός και το ασήμι. Είδε το τραπέζι με τα φαγητά και κάλεσε τους στρατηγούς του και είπε στους μάγειρες να ετοιμάσουν μέλανα ζωμό και έκατσε να φάει και τους είπε: « Κοιτάξτε τι είχανε οι πέρσες και τι θέλανε να κατακτήσουν!!!!!!».

Πρέπει να μάθουμε για την Αρχαία Ελλάδα και να καταλάβουμε γιατί είμαστε υπερήφανοι και όχι γιατί μας είπαν ότι είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Το ίδιο ισχυεί για τον Χριστό . Δεν πρέπει να ακολουθείς τον Χριστό γιατί στο είπαν στο σχολείο, αλλά δεν μπορείς να απορρίπτεις κάτι χωρίς να το ψάξεις μόνο και μόνο γιατί προέρχεται από τους Εβραίους ή γιατί μου «την σπάει» κάποιος παπάς. Μόνο και μόνο ότι μίλησε για αγάπη προς τον πλησίον και έχει βριστεί και ατιμαστεί όσο κανένας στον κόσμο με τόσο μίσος θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Παρακαλώ πολύ , επειδή έχω διαβάσει τον Λόγο του Χριστού, θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν βρήκε έστω και κάτι το κακό ή κάποια ασάφεια στα λεγόμενά Του.

Δεν θέλω να μπερδέψουμε την Εκκλησία με τον Χριστό, ούτε τις σταυροφορίες , ούτε τον σκοταδισμό του μεσαίωνα ή τις καταστροφές του ελληνικού πολιτισμού, γιατί όλα αυτά είναι πράξεις ανθρώπινες, που διαστρεβλώσανε τον Λόγο του. Η μόνη βία που άσκησε ο Χριστός ήταν στους έμπορους μέσα στο ναό και ο έντονος διάλογος με τους Φαρισαίους και το ιερατείο.

Άδικο;;;;

Η διδασκαλία του Χριστού πραγματικά ,δεν ταιριάζει σε κανένα άλλο λαό όσο τον Έλληνα. Ο τρόπος ζωής και οι αξίες των προγόνων μας ήταν τέτοιες που τους έκαναν Χριστιανούς προ Χριστού σε τοπικό επίπεδο, και αντίστοιχα τον Χριστό ‘Ελληνα( όχι λόγω καταγωγής αλλά ιδεών.) Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν αλαζόνες και εγωιστές, ταπεινοί ήταν, και θησιάζονταν για τα ιδεώδη τους. Στις Θερμοπύλες οι Έλληνες δεν θυσιάστηκαν για να γίνουν ήρωες αλλά για να καθηστερήσουν τον Ξέρξη στην κάθοδο για να προετοιμαστεί το υπόλοιπο στράτευμα των Ελλήνων. Ο Ιερός λόχος των σπουδαστών ρίχτηκε στην μάχη χωρίς γνώσεις πολέμου και σφάχτηκε για την ιδέα της ελευθερίας.Ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αξίες Του και για τις αματίες του κόσμου και το δέχτηκε. Δεν πρέπει λοιπόν να βλέπουμε μόνο τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες.

Η μικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι η σταύρωση του Ιησού εκτός από ιδεολογικό υπόβαθρο υπήρχε και η αλήθεια και η ελπίδα που τα ιερατεία την είχαν καλά κρυμμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Λίγοι ήταν οι αρχαίοι φιλόσοφοι που κατάφεραν να ανακαλύψουν μια ακρούλα της αλήθειας, που ο Χριστός την χάρισε απλόχερα σε όλο τον κόσμο. Λογικό λοιπόν ήταν όλοι να στραφούν εναντίον Του γιατί απλά είπε την αλήθεια και η εξουσία είναι πολύ γλυκιά για να τη χάσουν.

Έτσι λοιπόν φίλοι μου, φτάσαμε στο σήμερα που η νέα τάξη πραγμάτων με τον διάολο και τα τριβόλια του προσπαθεί να «διαβάλει» την ενότητα των λαών και φυσικά να χτυπήσει πρώτο και καλύτερο τον Χριστιανισμό και την ιδεολογία του και των Ελλήνων. Πατάει πάνω στην αμάθεια που αυτός δημιούργησε και θέλει να πλακώνονται όλοι για όλα. Θερμοπύλες δεν θα συναντήσει, και όταν τον δούμε μπροστά μας δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.

Χρησιμοποιήστε το Ελληνικό μας πνεύμα, ανοιξτε τα μάτια της ψυχής και δέστε την αλήθεια . Μόνο υπο την καθοδήγηση του Χριστού θα μπορέσουμε να αντισταθούμε. Η απειλή είναι τεράστια και με ομαδίτσες λίγων ατόμων θα μας καταπιεί.

Οι διαφορές των Αθηναίων και των Σπαρτιατων ήταν μεγάλες . Στον κίνδυνο όμως έγιναν ΕΝΑ. Εμείς , οι απόγονοι τους δεν θα μπορέσουμε να τους μοιάσουμε τώρα;; Και όχι για το καλό της πατρίδας μας μόνο αλλά όλης της ανθρωπότητας.

ΑΠΟ ΕΜΑΙΛ

Loading...

31 thoughts on “Αρχαιοελληνισμός VS Ορθόδοξου Χριστιανισμού

 1. Ανώνυμος says:

  Ο χριστιανισμός ΕΙΝΑΙ η εκκλησία, οι σταυροφορίες, ο σκοταδισμός, ο μεσαίωνας, και ο καταστροφέας του Ελληνικού πολιτισμού … ΕΙΝΑΙ αυτοί που εφτιαξαν τον χριστιανισμό και δημιουργησαν ένα ον ανύπαρκτο το φόρτωσαν στα πρόβατα που μεχρι σήμερα τον προσκυνάνε … άξιοι της μοίρας τους.. ο Λόγος ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΈΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ είναι …. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΗ ΤΟΥ ΘΑΛΗ, ΤΟΥ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ κλπ κλπ για να επικεντρωθώ στους Ελληνικης
  καταγωγής φιλόσοφους.

  • Ανώνυμος says:

   Δεν καταλαβαινω ομως..ΓΙΑΤΙ οι χριστιανοι αντεγραψαν τα παντα..Τα παντα ομως..Μηλανε για ειδωλολατρες ενω φιλανε εικονες…Και οι 12 θεοι με τους 12 αποστολους..Ο ποσειδών με τον αγιο νικολαο .ο ορφεας με τον χριστο.ο αγιος γεωργιος με τον Απολλων ..ο νωε με τον Δευκαλιωνα..η παναγια με τιν ισις..Ενταξει ας μου πει καποιος τι συμβαινει εδω..Κ αν δεν σντιγραφει ο χριστινισμος..γιατι δεν κοιταει τις ομοιοτιτες..μηπως η ιστορια επαναλαμβάνετε κ αν ναι…Γιατι διαλεγει 12θειστικους ρολους..Επισης γιατι δεν δεχετε τον προφητη ενωχ η εκκλησία ..και πως δεχεται τον μεγα Αλεξανδρο η εκκλησία. αφου ητανε 100 % 12θεος..υπαρχουν παρα πολλες αποριες που εμενα προσωπικα δεν μου τις λυνει κανεις…

 2. Ανώνυμος says:

  ΠΩ ΠΩ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ!!!!!!!!

  Και είναι λογικό!!! οταν βλέπουν να φευγουν τα πρόβατα απο το μαντρί,αλλά και το χειρότερο τους είναι ότι πλέον και δημόσια πρόσωπα δηλώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!!!!! (Αγάθωνας,Σφακιανακης κ.α)

  Έχομεν Καλύβας τας Οικίας μας δια τον Θείον Φοίβο, Μάντιδα Δάφνην Θαλερά στην Ιερά μας Γαία, Παγάν λαλούσα, ρέουσα ξανά. Άσβεστο το Πυρ εις τας Ψυχάς ημών .
  Ύπαγε αλίαστε! Δαίδαλον Αυλά δεν δύνασαι συντρίψειν.

  Είτε σας αρέσει είτε όχι,ΕΣΤ'ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ
  Έγινε εδω και 20 χρόνια περίπου

  Αιγέας (γιατί δεν μαρέσει να τα λέω ανώνυμα)

 3. kaminis1 says:

  Σταματηστε να συγκρινετε πραγματα που ειναι παντελως ομοια! Ο τελευταιος Απολλων που πατησε το ποδι του στη Γη ηταν ο Θεανθρωπος και η μητερα του ηταν Ελληνιδα! Φτανει με τους διαχωρισμους, δεν εχει κανενα νοημα να αλληλοσφαζεστε με τις θρησκειες. Ο Χριστος εμφανιστηκε με πολλες μορφες στον Ελληνισμο, οπως επισης κι ο Απολλων. Ο Χριστιανισμος ειναι η συνεχεια της Πατρωας μας θρησκειας, επιτελους διαβαζετε και το κυριοτερο ΜΕΛΕΤΑΤΕ ολες τις Γραφες του Ελληνισμου(ανεξαρτητου θρησκειας)! Απο την γεννεση του Γενους μας εως σημερα δεν υπαρχει καμια διαφορα στα Ιδεωδη μας και στο Δογμα που υπηρετουμε, ειναι βαθια ριζωμενα στο αιμα και στην μνημη μας! Αν δεν εμφανιζοταν ο Χριστος, τωρα θα ειμασταν Απολλωνιοι Ορθοδοξοι, αλλα επειδη γεννηθηκε ο Θεανθρωπος ειμαστε Χριστιανοι Ορθοδοξοι, οποτε ευκολα μπορει να συμπαιρανει κανεις οτι Απολλων-Χριστος(Πατρωα-Χριστιανισμος) ειναι ενα και το ιδιο! Σωκρατης, Συββιλες,Ερμης Τρισμεγιστος(τριαδικος θεος, το λεει και το ονομα του) και πολλοι αλλοι προφητευσαν τον ερχομου του τελευταιου Απολλωνα(δλδ. του Χριστου). Αφηστε τις αθλιες κοντρες γιατι ο εχθρος βρισκεται αλλου και οχι μεσα στην θρησκεια μας. Ξ-Υ-Π-Ν-Α-Τ-Ε!!!!!

 4. Ανώνυμος says:

  «Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε στους Πέρσες ότι ‘Ελλην είναι αυτός που έχει Ελληνική παιδεία και πορεύεται με τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων.»
  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ιδού τό κείμενό του: «…..καί τών Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι τού γένους, αλλά τής διανοίας δοκείν είναι, καί μάλλον Ελληνας καλείσθαι τούς τής παιδεύσεως τής ημετέρας ή τούς τής κοινής φύσεως μετέχοντας».
  Δηλαδή, ό Ισοκράτης δέν υποστηρίζει ότι Ελληνες πρέπει νά θεωρούνται «οί μετέχοντες τής ημετέρας παιδεύσεως» αλλά απλώς διαπιστώνει μία κατάστασι: ότι μέ τήν διάδοσιν αυτής τής «παιδεύσεως», έφθασε νά καλούνται=νά αποκαλούνται (όχι νά είναι) «Ελληνες» καί μή ανήκοντες στήν «κοινή φύσιν» τών Ελλήνων, όπως λ.χ. σήμερα χαρακτηρίζουν κάποιον «Αμερικανό» επειδή σπούδασε στίς ΗΠΑ καί «Αμερικανίζει» όπως παλαιότερα χαρακτήριζαν «Αγγλους», «Ρώσους», «Γάλλους» τούς Ελληνες οπαδούς τού φιλοαγγλικού, φιλορωσικού, ή φιλογαλλικού κόμματος.
  Είναι λάθος ότι «τό‘‘Ελληνικόν’’ δέν έγινε ποτέ έθνος, θρησκεία, πολιτικό σύστημα». ’Ασφαλώς καί ήταν έθνος, γιά πολλές μάλιστα χιλιετίες τό μόνον έθνος τής γής. ‘Οταν οί άλλοι ήσαν απλώς «λαοί» -μάζες οί ‘Ελληνες αποτελούσαν κατ’εξοχήν έθνος. Διότι αναγνώριζαν τήν κοινήν τους καταγωγή καί τήν διεφύλασσαν, τίς κοινές τους ιδιότητες καί τίς ανέπτυσαν καί θεωρούσαν ότι αυτά τά στοιχεία χάρασσαν διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών καί όλων τών λοιπών, οί οποίοι εκινούντο ώς άμορφοι, αδιαφοροποίητοι ανθρώπινοι όγκοι. Τήν εθνικήν των συνείδησιν αποδεικνύουν τά πανελλήνια ιερά, οί κοινοί θεοί, τά κοινά μαντεία, οί κοινές εορτές, οί πανελλήνιοι αγώνες, από τούς οποίους απεκλείοντο, ασχέτως παιδείας κλπ.., οί μή ‘Ελληνες, όπως καί από τά θρησκευτικά μυστήρια. Τήν ύπαρξην εθνικής συνειδήσεως πιστοποιούν οί πανελλήνιες εκστρατείες (’Αργοναυτική, Τρωικά, Διονύσου, ’Αλεξάνδρου).

 5. Ανώνυμος says:

  «Δηλαδή το αρχαίο ρητό «πας μη Έλλην βάρβαρος» σημαίνει ότι αν δεν ακολουθείς τις αξίες των Ελλήνων, ακόμα και ΄Ελληνας είσαι βάρβαρος. Φυσικά αυτό για εμάς τους Έλληνες είναι διπλό βάρος γιατί είναι ντροπή να μην ακολουθούμε τις αξίες των προγόνων μας.»
  «πας μη Έλλην βάρβαρος» η λέξη ‘βάρβαρος’ δεν έχει μειωτική χροιά αλλά απλώς περιγράφει τον αλλόγλωσσο ή τον αλλοδαπό…ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΒΑΡ..ΒΑΡ..ΒΑΡ

  «Πρέπει να μάθουμε για την Αρχαία Ελλάδα και να καταλάβουμε γιατί είμαστε υπερήφανοι και όχι γιατί μας είπαν ότι είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Το ίδιο ισχυεί για τον Χριστό . Δεν πρέπει να ακολουθείς τον Χριστό γιατί στο είπαν στο σχολείο, αλλά δεν μπορείς να απορρίπτεις κάτι χωρίς να το ψάξεις μόνο και μόνο γιατί προέρχεται από τους Εβραίους ή γιατί μου «την σπάει» κάποιος παπάς.»
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΗΛΘΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ…ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΆ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ……ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΞΈΛΙΞΉ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΙΑΝΩΝ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΚΛΠ…ΕΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΟΛΑΣ …ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 70 ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ…ΣΕ ΙΔΕΑ…ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝΈΠΤΥΞΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ…

 6. Ανώνυμος says:

  «Μόνο και μόνο ότι μίλησε για αγάπη προς τον πλησίον και έχει βριστεί και ατιμαστεί όσο κανένας στον κόσμο με τόσο μίσος θα έπρεπε να μας προβληματίσει.»
  ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ “ΑΓΑΠΗ”, ΕΔΩ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ…ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ… Αυτές οι δυο λέξεις αποτελούν μια παροιμιώδη χριστιανική φράση την οποί¬α χρησιμοποιούν πολλοί για να μας αποδείξουν ότι το μήνυμα του Χριστιανι¬σμού εί¬ναι η αγάπη, ότι η εντολή της αγάπης είναι η υπέρτατη εντολή και ότι ο Χριστιανι¬σμός είναι η κατ’ εξοχήν θρησκεία της αγάπης.

  Αυτή η φράση, ως έχει, εμφανίζεται μόνον στα εξής δύο κείμενα του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου όπου ο Χριστός εν μέσω «θεολογικών» λόγων λέγει: ΙΩΑΝΝΗΣ 13: 34-35, «εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθώς ηγά¬πη¬σα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μα¬θη¬ταί έστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις.». ΙΩΑΝΝΗΣ 15: 11-17, «Ταύτα λελάληκα υμίν ίνα η χαρά η εμή εν υμίν μείνη και η χαρά υμών πληρωθή. αύτη εστίν η εντολή η εμή, ίνα αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς. μείζονα ταύτης αγάπην ουδείς έχει, ίνα τις την ψυχήν αυτού θή υπέρ των φίλων αυ¬τού. υμείς φίλοι μου έστε, εάν ποιήτε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν. ουκέτι υμάς λέγω δού¬λους, ότι ο δούλος ουκ οίδε τι ποιεί αυτού ο κύριος• υμάς δε είρηκα φίλους, ότι πάν¬τα ά ήκουσα παρά του πατρός μου εγνώρισα υμίν. ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς, καί έθηκα υμάς ίνα υμείς υπάγητε και καρπόν φέρητε, καί ο καρ¬πός υμών μένη, ίνα ό,τι αν αιτήσητε τόν πατέρα εν τω ονόματί μου, δω υμίν. Ταύ¬τα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους.».
  Για να δούμε λίγο τα κείμενα αυτά. Απ’ αυτά βλέπομε ότι την εντολήν αυτή την δίνει ο Χριστός στους μαθητές του και για του τους μαθητές τους, και ότι είναι μια καινούργια εντολή: «Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως και εγώ αγάπησα εσάς. Έτσι θα γνω¬ρίζουν όλοι ότι είστε μαθητές μου.» Δεν έχει τον καθολικό χαρακτήρα της γενικής αγάπης ως Πλατωνικής Ιδέας. Ούτε υπονοείται η αγάπη όλων των ανθρώπων για όλους τους ανθρώπους. Είναι κα¬θαρά μια εσωτερική εντολή, δηλαδή εντολή διά τους εντός της ομάδος των μαθητών. Εκ των υστέρων και κατ’ επέ-κταση γίνεται εντολή και γι’ αυτούς που θέ¬λησαν να γί¬νουν μαθητές κατά τις επιταγές του Χριστιανισμού. Είναι δηλαδή εντολή προς τους χρι¬στι¬ανούς και για τους χριστιανούς. Μπορεί η εντολή αυτή, όπως ανακοινώνεται, να ήταν καινούργια γι’ αυτήν την ομάδα, αλλά αυτό δεν ση-μαίνει ότι οι άνθρωποι δεν την είχαν σκεφτεί και προ¬φέ¬ρει πριν από την χριστιανική μεσσιανική κίνηση. Οι Στωικοί και άλλα φιλοσοφικά ρεύματα είχαν διακηρύξει την αγάπη πολύ πριν από τα Ευαγγέλια είτε με μερικό είτε με καθολικό ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η έν¬νοια της αγάπης είτε εντός μιας ομάδας είτε καθολικά υπήρχε ήδη. Δεν την πρωτο¬δί¬δαξε ο Χριστός στην ανθρω-πότητα. Η ιδέα της αγάπης ήταν ήδη γνωστή.
  Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η αγάπη των χριστιανών για τους χριστιανούς εί¬ναι ότι χειρότερο παράδειγμα υπάρχει κατά της εννοίας της αγάπης. Με αυτό βεβαίως εννοούμε όλα όσα συνέβησαν μεταξύ των δια¬φόρων χριστιανικών αιρέσεων και σχι¬σμάτων. Η δε αγάπη των χριστιανών για μη χριστιανούς ξεπέρασε κάθε όριο φαντα¬σίας σε εκδίκηση και θηριωδία. Τί να πρω¬το¬πούμε…!

 7. Ανώνυμος says:

  « Παρακαλώ πολύ , επειδή έχω διαβάσει τον Λόγο του Χριστού, θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν βρήκε έστω και κάτι το κακό ή κάποια ασάφεια στα λεγόμενά Του.»
  Υπάρχει μια σχέση "αγάπης"μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων από την αρχαιότητα! Ως Έλληνες οφείλουμε να διαβάσουμε τα εβραϊκά κείμενα που βρίσκονται στο απυρόβλητο για να μάθουμε τη γνώμη των Εβραίων για μας! Παλαιά διαθήκη( Ζαχαρίας θ.13): Και θα εγείρω τα τέκνα σου Σιών (Σιωνιστές λοιπόν οι χριστιανοί!!) εναντίων των τέκνων των Ελλήνων. Το αφιερώνω στους "Ελληνοχριστιανούς". (Προς ΤιτονΑ.12): Οι Κρήτες είναι πάντοτε ψεύτες, κακά θηρία και αχόρταγες κοιλιές. (Πράξεις ΚΑ.28 ): Μέχρι και Έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο. Ο Ματθαίος (ιε.22-23) και ο Μάρκος (ζ 25-30), περιγράφουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας που ο Μάρκος παρουσιάζει ως Ελληνίδα. Η γυναίκα αυτή έπεσε στα πόδια του Ιησού παρακαλώντας τον να θεραπεύσει τη άρρωστη κόρη της. Και εκείνος δεν της αποκρίθηκε, ούτε μια λέξη. Και τότε οι μαθητές τον πλησίασαν και του είπαν διώξε την γιατί φωνάζει πίσω μας.
  Και ο Ιησούς είπε. Δεν με έστειλαν παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του Οίκου του Ισραήλ!! Δεν είναι καλό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά….Σκυλιά οι Έλληνες κατά τον μαραγκό Ιησού !!Αυτός είναι ο "Θεός" των χριστιανών!!

 8. Ανώνυμος says:

  «Δεν θέλω να μπερδέψουμε την Εκκλησία με τον Χριστό, ούτε τις σταυροφορίες , ούτε τον σκοταδισμό του μεσαίωνα ή τις καταστροφές του ελληνικού πολιτισμού, γιατί όλα αυτά είναι πράξεις ανθρώπινες, που διαστρεβλώσανε τον Λόγο του. Η μόνη βία που άσκησε ο Χριστός ήταν στους έμπορους μέσα στο ναό και ο έντονος διάλογος με τους Φαρισαίους και το ιερατείο. Άδικο;;;;»
  …ΚΑΙ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΙΑ…ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΙΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ …ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΐΔΙΑ ΤΟΥ…

  …ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ…Ε …. ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΝ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ…ΑΛΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΑ;;;; ΑΔΙΚΟ;;;;

  «Ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αξίες Του και για τις αμαρτίες του κόσμου και το δέχτηκε..»
  Τι είδους Θεός είναι αυτός που στο όνομα της επικυριαρχίας του Καλού φέρνει στη ζωή και επιτρέπει μέσα από την ανθρώπινη ελευθερία την γέννηση του Κακού; Μιλάμε δηλαδή για ένα υποκείμενο που γεννά ένα Άλλο υποκείμενο εν δυνάμει καταστροφικό για την ύπαρξη της ζωής… μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει την σημασία της υπόστασης του;
  Η υποκειμενοποίηση του Κακού είναι η αποενοχοποίηση μίας αιματοβαμμένης Μοναρχικής Χριστιανοσύνης.
  Ενώ το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα με την κοσμοθέαση του, είναι η γενεσιουργός δύναμη των επιστημών, τέχνης, κάλους, φιλοσοφίας και του ανθρωπισμού. Ας μας δείξουν τα πολιτιστικά επιτεύγματα τους οι Εβραιοχριστιανοί!!!

 9. Ανώνυμος says:

  «Η μικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι η σταύρωση του Ιησού εκτός από ιδεολογικό υπόβαθρο υπήρχε και η αλήθεια και η ελπίδα που τα ιερατεία την είχαν καλά κρυμμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Λίγοι ήταν οι αρχαίοι φιλόσοφοι που κατάφεραν να ανακαλύψουν μια ακρούλα της αλήθειας, που ο Χριστός την χάρισε απλόχερα σε όλο τον κόσμο. Λογικό λοιπόν ήταν όλοι να στραφούν εναντίον Του γιατί απλά είπε την αλήθεια και η εξουσία είναι πολύ γλυκιά για να τη χάσουν….»
  MA ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΟΜΑΔΕΣ;;; ……..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ….
  Στον πρόναο του Ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς, ανεγράφοντο τα δύο περίφημα Δελφικά παραγγέλματα, ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (γνώρισε τον εαυτό σου) και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (τίποτα υπερβολικό), εκατέρωθεν του ιερού γράμματος Ε.

  Τα Δελφικά αυτά παραγγέλματα, μαζί με άλλα 145 ακόμη, 147 συνολικά ήταν οι υποθήκες που παρέδωσαν οι Επτά Σοφοί στις επερχόμενες γενι ές, ωφελήματα ανθρώποις ες βίον.
  Οι Εβραιοχριστιανοί μας ενδώσανε 10 εντολές και κάτι έγινε. Σαν να έλειπαν από την σοφία των Ελλήνων αυτές οι παρωδίες για εντολές από τους θεμελιωτές του παγκοσμίου πολιτισμού. Περίμεναν την σοφία εξ ανατολών να τους «σωφρονίσει», με θλιβερό αποτέλεσμα. Η αντικατάσταση των Δελφικών παραγγελμάτων από τοις εξ «αποκαλύψεως» εντολών, έφεραν τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό.
  Διαλέξτε και πάρετε!!! Ο Ελληνισμός έφερε το φως και ο Εβραιοχριστιανισμός την υποδούλωση και το σκότος.

 10. Ανώνυμος says:

  «Έτσι λοιπόν φίλοι μου, φτάσαμε στο σήμερα που η νέα τάξη πραγμάτων με τον διάολο και τα τριβόλια του προσπαθεί να «διαβάλει» την ενότητα των λαών και φυσικά να χτυπήσει πρώτο και καλύτερο τον Χριστιανισμό και την ιδεολογία του και των Ελλήνων. Πατάει πάνω στην αμάθεια που αυτός δημιούργησε και θέλει να πλακώνονται όλοι για όλα. Θερμοπύλες δεν θα συναντήσει, και όταν τον δούμε μπροστά μας δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.»
  «Χρησιμοποιήστε το Ελληνικό μας πνεύμα, ανοιξτε τα μάτια της ψυχής και δέστε την αλήθεια . Μόνο υπο την καθοδήγηση του Χριστού θα μπορέσουμε να αντισταθούμε. Η απειλή είναι τεράστια και με ομαδίτσες λίγων ατόμων θα μας καταπιεί.»
  O ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΩΔΥΝΑ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝ ΔΟΥΛΩΝ!
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟY ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΜΑΝΑ, ΤΟN ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤIANIΣMO, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΡΩΜΙΟ, ΕΝΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

  Γ’ΑΥΤΟ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΡΩΜΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  «Οι διαφορές των Αθηναίων και των Σπαρτιατων ήταν μεγάλες . Στον κίνδυνο όμως έγιναν ΕΝΑ. Εμείς , οι απόγονοι τους δεν θα μπορέσουμε να τους μοιάσουμε τώρα;; Και όχι για το καλό της πατρίδας μας μόνο αλλά όλης της ανθρωπότητας.»
  ΦΙΛΕ ΠΑΣ ΑΠΟ ΑΤΟΠΙΜΑ ΣΕ ΑΤΟΠΙΜΑ…..ΟΙ ΔΙΑΦΩΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΩ ΤΙΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥΣ….ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΩΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΥΡΡΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟΓΩΝΟΣ ΤΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ…
  Η ‘Ελληνική θρησκεία
  Και θρησκεία είχαν οι Έλληνες και ευσεβείς ήσαν. Αυτή ήταν ακόμη ένα στοιχείο πού τούς ξεχώριζε από όλους τους λαούς. Διότι ήταν ή μόνη μή-δογματοποιημένη θρησκεία, πού δεν βρισκόταν στην μονοπωλιακή εξουσία κλειστού και αλανθάστου ιερατείου και πού δεν είχε αποκρυσταλλωθεί σέ ιερά βιβλία. Οι θεοί των Ελλήνων δεν είχαν παράλογες απαιτήσεις, δεν δούλωναν, δέν επέβαλλαν ολοκληρωτικό έλεγχο. Οι Έλληνες ήσαν ό μόνος λαός πού προσευχόταν όρθιος.
  Όμως προσεύχονταν.
  Ας προβληματιστούν οι χριστιανοί για τον σκοταδισμό και τη φοβερή οπισθοδρόμηση που επέφερε η μάστιγα των "εξ αποκαλύψεως" δογμάτων της θρησκείας τους και ας επαναπροσδιορίσουν οι Έλληνες τον όρο της λεγόμενης "ειδωλολατρίας" δίνοντας του ένα περιεχόμενο σύμφωνο με τις σημερινές προοδευτικές αντιλήψεις. Δηλαδή λατρείας της Φύσης, της Γνώσης, του Αθλητισμού, των Τεχνών κ.λπ.

 11. Ανώνυμος says:

  Υποκλινομαι ταπεινα στον η στην συγγραφεα . Οποιος ανοιξει τα ματια του θα καταλαβει οτι εχει δικιο ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου και αποσκοπουν στον αφανισμο του γενους μας . Οποιος επιασε , επιασε .

 12. Ανώνυμος says:

  σαν να βλέπω τέκτονες να μιλούν,το παίζουν δωδεκαθεϊστες και στην ουσία προωθούν την αληθινά εβραϊκή θρησκεία. ο πραγματικός χριστιανισμός δεν έχει καμιά σχέση με εβραίους.
  ούτε στην Ιουδαία ήταν εβραιοι. το δικό τους παιχνίδι παίζετε χωρίς να το ξέρετε…. η ξέρετε?!!!!

 13. Ανώνυμος says:

  Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην…Γεννάδιος Σχολάριος!!Στα μούτρα σας πρόβατα χριαστιανοί…..μάλλον σας πειράζει που ο έλληνας αργά αλλά σταθερά ξυπνάει και αντιλαμβάνετε το βρώμικο παιχνίδι των εβραίων και άν όπως λέτε είστε κατά τις μασσωνίας να ξέρετε οτι ο χριστιανισμός απο μόνο του είναι μία εβραική αίρεση!!

  EIMAI EΛΛΗΝ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΔYNAMAI ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

 14. Ανώνυμος says:

  ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για όσους δεν το γνωρίζουν, το σύστημα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, έχει μεριμνήσει να μισθώσει ανθρώπους που έχουν σαν αποστολή να περιδιαβαίνουν το διαδίκτυο και όπου – όπως μπορούν, να δημιουργούν πρόβλημα, επηρεάζοντας τον αμέριμνο αναγνώστη της σελίδας. Ένα από τα κατ΄εξοχήν θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται, είναι ο διχασμός των Ελλήνων ΤΩΡΑ σε μία εποχή ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Κατά συνέπεια όταν διαβάζετε σχόλια κατά των "Εβραιοχριστιανών" ή των "Ειδωλολατρών", να θυμάστε ότι είναι γραμμένα ή από έμμισθους, ή από ανθρώπους με εκφυλισμένο εγκέφαλο και νοημοσύνη αμοιβάδας. Μην συμμετέχετε, μην επηρεάζεστε. Μετά την απελευθέρωση μπορείτε να μαλώσετε με την ησυχία σας. Και ένα μήνυμα για τον οποιονδήποτε προσπαθήσει να με διαψεύσει: Βρίσε τώρα που ακόμα μπορείς και από την ασφάλεια του πληκτρολογίου σου, γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά για σένα (Ι.Π).-

 15. Ανώνυμος says:

  Συγνώμη ρε παιδια αφού όπως λέτε ο χριστιανισμός είναι παιχνιδι των εβραίων γιατι οι εβαραίοι δεν έγιναν χριστιανοί, και πως μια εβραική αίρεση έγινε δογμα για τους υπόλοιπους;

 16. Ανώνυμος says:

  den katalaveno giati shetizete sinehia ton Hristo me tous evraious
  Eprepe kapou na genithi
  stous evraious milise simfona me tin pistitous , gia na tous dosi na katalavoun
  an eitan stin Ellada tha milouse simfona me to ti pistevan ekei
  den simfono oti o Hristos eitan evraios
  i thriskia ehi evraiopiithi
  auto den eine sosto

 17. Ανώνυμος says:

  Αυτή την στιγμή, η φάλαγγα των Ελλήνων είναι η ορθοδοξία, μας αρέσει ή όχι.Όταν ο εχθρός επιτίθεται δεν σκέφτεσαι την αναδιοργάνωση, αλλά κρατάς τις γραμμές.

 18. Ανώνυμος says:

  « Υποκλινομαι ταπεινα στον η στην συγγραφεα . Οποιος ανοιξει τα ματια του θα καταλαβει οτι εχει δικιο ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου και αποσκοπουν στον αφανισμο του « Υποκλινομαι ταπεινα στον η στην συγγραφεα . Οποιος ανοιξει τα ματια του θα καταλαβει οτι εχει δικιο ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου και αποσκοπουν στον αφανισμο του γενους μας . Οποιος επιασε , επιασε …..»ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ…ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ…. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ «ΑΓΑΠΗ» ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΨΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΙΜΟΥΣ..ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ως Χριστιανοί είσθε Χαμένοι μεταξύ της αγέλης των θηριωδών Χριστιανικών Λαών. Ως Έλληνες ξεχωριζόμενοι δυνατόν να σωθείτε. ΕΞΗΚΙΑΣ ΤΡΙΒΟΥΛΙΔΗΣ

 19. Ανώνυμος says:

  «ο πραγματικός χριστιανισμός δεν έχει καμιά σχέση με εβραίους….»
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ….Η ΜΕΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑΤΙ:
  Τα ιερά κείμενα του χριστιανισμού ονομάζονται «Αγία Γραφή». Αυτή, αποτελείται από δύο μέρη: Την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Η Παλαιά Διαθήκη, αποτελείται από 49 βιβλία διαφόρων συγγραφέων που γράφτηκαν περίπου από τον 15ο αι. π.Χ. μέχρι και τον 1ο αι. π.Χ. Η Καινή Διαθήκη, αναφέρεται ότι ξεκινά από το 65 μ.Χ. περίπου και αποτελείται από 27 βιβλία, τα τέσσερα από τα οποία ονομάζονται «Ευαγγέλια». ΕΞΗΚΙΑΣ ΤΡΙΒΟΥΛΙΔΗΣ

 20. Ανώνυμος says:

  ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΒΛΕΠΩ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΌ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΊ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ( ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ "ΓΝΩΡΙΖΕΙ" ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…όταν διαβάζετε σχόλια κατά των "Εβραιοχριστιανών" ή των "Ειδωλολατρών", να θυμάστε ότι είναι γραμμένα ή από έμμισθους, ή από ανθρώπους με εκφυλισμένο εγκέφαλο και νοημοσύνη αμοιβάδας.)

  ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΜΝΙΑ, ΤΑΓΟΙ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ…ΕΔΩΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ…ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΧΛΙΑΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ….. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ…ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ Η Ο ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΟΞΥΜΩΡΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ 17 ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ…..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΑΡΗ ΕΒΡΑΪΚΉ ΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ, ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ…ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ, ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΝΏΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΚΤΩΡ ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ…ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ…ΕΞΗΚΙΑΣ ΤΡΙΒΟΥΛΙΔΗΣ ΓΛΥΠΤΗΣ,ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΑΛΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ…ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝ!!!

 21. Ανώνυμος says:

  "Αυτή την στιγμή, η φάλαγγα των Ελλήνων είναι η ορθοδοξία, μας αρέσει ή όχι.Όταν ο εχθρός επιτίθεται δεν σκέφτεσαι την αναδιοργάνωση, αλλά κρατάς τις γραμμές"….ΜΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ…. ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΔΡΑΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ……….(ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΜΕ ΓΟΤΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΙΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΟΦΈΛΗ ΤΙΣ ΔΕΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΑΙΩΝ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ "ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ"….Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ….ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΌ!!!! ΕΞΗΚΙΑΣ ΤΡΙΒΟΥΛΙΔΗΣ

 22. Ανώνυμος says:

  ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ.ΕΓΩ ΒΡΕ Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ;ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΕΧΩ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ[ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑΝΟΥ]ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;ΝΑΙ ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΩ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ[ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ]ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΡΕ ΖΟΩΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΕΣ;ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ:ΤΟ ΝΑ ΣΚΩΤΟΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕ.ΕΙΣΕ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΒΡΙΖΕΙΣ.ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ;Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΦΤΗΣΑΝ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!MOTHER HELLAS.

 23. Ανώνυμος says:

  Πολλοι Δωδεκαθειστες και Αθεοι πεσανε σημερα στο συγκεκριμενο αρθρο.Για αλλα θεματα της πατριδας δεν νοιαζονται;φυσικα και οχι.Λοιπον,για να τελειωνουμε…Απολλωνιοι Σταθατοι,και Αθεα παλικαρια…Ο Μεσαιωνας αλλα και η Ιερα εξεταση γινανε απο Παπικους,και ουδεμια σχεση εχουν με τους Ορθοδοξους και τον Χριστο.Το οτι,εγινε στο παρελθον απο ανθρωπους,που απλα θελανε χρημα,δυναμη και εξουσια,παλι δεν εχει καμια σχεση με τον Χριστο και οτι διδαξε.Για να πιασετε τον Χριστο,σε αυτα που ειπε,αλλα και επραξε,δεν προκειται να γινει στους αιωνες των αιωνων,διοτι ειστε λαμογια!Ο Σταθατος πρεπει να αγαπαει πολυ τις εξατμισεις των αυτοκινητων εκει στους Δελφους ετσι;Να χαιρεστε τον διδασκαλο σας!Ο Γιαχβε αγραμματοι,δοξαζετε απο τους Ιεχωβαδες.Διαβαστε πρωτα,και μετα μιληστε.Τελος,εαν οι χριστιανοι ειναι πρακτορες των Εβραιων,και ο Χριστος επισης,τοτε ρε λαμογια,γιατι Σταυρωσανε τον Χριστο,και τους χριστιανους δεν θελουν να τους δουνε,και τους κυνηγανε;ασχετοι…και αγραμματοι.Οι Αρχαιοι φιλοσοφοι παπαγαλακια μιλουσανε για εναν Θεο-Αρχιτεκτονα!Ενω πολλοι απο αυτους,διωχθηκανε και περνουσανε απο Ιερα εξεταση στην τοτε "μορφωμενη" Ελλαδα!Ψεματα ειναι;Tην ιστορια λαμογια να την λετε οπως εγινε,και οχι οπως σας βολευει!Ο Δωδεκαθεισμος εσβησε αιωνες πριν απο τον Χριστιανισμο αγραμματοι!Αντε ριξτε μια δεηση στον ανυπαρκτο Δια τωρα…

 24. Ανώνυμος says:

  ΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ;ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ.ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΔΙΑΒΑΣΤΕ,ΨΑΞΤΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΑΘΕΟ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ,ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ…ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΧΩΡΑ.

 25. Ανώνυμος says:

  3.08…το ιντερνετ γεμισε απο δαυτους…και ολοι την κουνανε την συκια,αχλαδια,βερικοκια,και δεν συμμαζευεται.Μην τους δινεις σημασια…αγραμματα,φιλοτομαριστικα λαμογια ειναι…τους συγχωρουμε.

 26. Ανώνυμος says:

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΞΗΚΙΑ
  ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟ.
  Αγαπητέ μου, σε ευχαριστώ πολύ για την εγραφή των σχολίων σου όπως και όλων των φίλων μου που σχολίασαν καλά ή άσχημα το κείμενό μου.
  Πολλά ιστορικά που μου καταλογίζεις τα γνωρίζω, απλώς δεν κατάλαβες τι εννοούσα, άλλα πάλι ομολογώ ότι δεν τα ήξερα και θα τα ψάξω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το μίσος που βγάζεις για τον Χριστό.
  Προσπάθησα να γράψω ένα κειμενο για την ΕΝΩΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, και εσύ σαν Έλλην αδερφός μας βγάζεις ατελειώτο μίσος .
  Στο είδος σου μπορεί να είσαι καλός , να είσαι διάνια, και σου εύχομαι όπου βρίσκεσαι , Ελλάδα ή εξωτερικό να διαπρέπεις.
  Εγώ από την άλλη είμαι ένας από τα δύο εκατομμύρια ανέργων σε αυτή την χώρα, δισκολεύομαι να θρέψω τα παιδιά μου . Παραμένω εδώ γιατί αγαπάω την πατρίδα μου και θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν εδώ. Τους μαθαίνω γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και τι μας κάνει Έλληνες, και με τον τρίχρονο γιό μου βγάζω την σημαία στο μπαλκόνι όταν έχουμε Εθνική Επέτειο, και προσπαθώ να εξηγήσω στην δεκάχρονη κόρη μου ότι δεν φταίει η Ελλάδα που είμαι άνεργος. Και στην δύσκολη στιγμή δεν θα δώσω την ψυχή μου για την ΕΛΛΑΔΑ και τα πιστεύω μου γιατι τα έχω δώσει ΗΔΗ!!
  Με την βοήθεια του Χριστού και με την προσευχή κατάφερα απίστευτα πράγματα.
  Ρωτώ λοιπόν, αν έχεις δει ποτέ άνθρωπο να αναβλίζει από την ψυχή του ΦΩΣ. ’Εχεις δει ποτέ ανθρώπους να θεραπεύουν αρρώστιες μόνο με μια ευλογία; Έχεις δει ποτέ να αλλάζει το χρώμα της μέρας σου μόνο με ένα άγγιγμα στον ώμο και να παίρνεις δύναμη;
  Φιλικά λοιπόν σου λέω:
  1)ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟΣ.
  2) ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 27. Ανώνυμος says:

  7.47 εισαι ωραιος.Ετσι ειναι.Οσο δεν για τους Απολλονιους εδω μεσα,και τους ηδη ξεπουλημενους υλικα και ηθικα Αθεους,οι οποιοι μας τιμουνε κατα εκατονταδες απο το εξωτερικο,τους ευχομαι περαστικα,και εαν δεν τους αρεσει η Ελλαδα,να μεινουν εκει που ειναι.Δεν τους εχει αναγκη η ελλαδα,διοτι αυτους που χρειαζεται,ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ,ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΟΗΘΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.Θα ξεβρωμισουμε συντομα,αργα η' γρηγορα…Αντε γεια…αγραμματοι.

 28. Ανώνυμος says:

  Φιλε μου δεν θα διαφωνησω μαζι σου σε γενικες γραμμες αλλα εχεις λαθος επικεφαλιδα. Τι δουλεια εχει ο αρχαιοελληνισμος με την ορθοδοξια? Ας εγραφες ενα κειμενο π.χ. αρχαιοελληνισμος vs νεοελληνισμος η δωδεκαθεισμος vs ορθοδοξου χριστιανισμου. Θα γραψω δυο τρια πραγματα για το δευτερο. Α)Η ορθοδοξια μιλαει για την σωτηρια της ψυχης και μονο γι αυτο, τροποι υπαρχουν πολλοι και μονο δυσκολοι, το πρωτο βημα παντως ειναι η ταπεινωση Β) Ο Χριστος μιλουσε οχι μονο για τους Εβραιους αλλα για καθε ανθρωπο, Ελληνα, Ρωμαιο,Αρμενη, Αιγυπτιο, λευκο, μαυρο καθε φυλης καθε χρωματος πας ανδρος και πας γυναικος Γ)Ο Χριστος το οτι γεννηθηκε στο Ισραηλ δεν συμαινει και οτι ηταν και Εβραιος, Ο Χριστος ηταν και ειναι ο Θεος μας και Ο Θεος δεν εχει πατριδα δεν εχει γενος δεν εχει χρωμα. Αν γεννιοταν στην αρχαια ελλαδα τι θα λεγανε οι δωδεκαθειστες? δυστυχως θα ειχε την ιδια μοιρα με πολλους αλλους φιλοσοφους π.χ Σωκρατης Δ) Ο δρομος της αρετης ειναι ο δρομος του Χριστου ο δρομος της κακιας ο καθε αλλος δρομος. Οι χριστιανοι απο την πρωτη μερα ημασταν τα προβατα και Ο Χριστος μιλουσε στα προβατα και οχι στους λυκους. Ε)Αν ηταν αληθινη θρησκεια ο δωδεκαθεισμος γιατι χαθηκε τοσο γρηγορα και τοσο ευκολα? Θα μου πει καποιος οτι επεσε πολυ μαχαιρι και χυθηκε παρα πολυ αιμα.. δεν θα διαφωνησω αλλα ΓΙΑΤΙ χαθηκε? μηπως ηταν ενα ψεμα, ενα ωραιο παραμυθι που δεν αξιζε τελικα καμια θυσια? Γιατι και σε μας τους χριστιανους επεσε πολυ μαχαιρι και χυθηκε παρα πολυ αιμα αλλα η πιστη μας μας εκανε να αντεχουμε γιατι η πιστη μας στον ενα και αληθινο Θεο μας κανει να αντεχουμε. ΣΤ) ΓΙΑΤΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ 15αρια ΧΡΟΝΙΑ? Απο ποια ξενα κεντρα και γιατι επιχορηγηθηκαν καποιοι για να βαλουν στην χωρα μας αυτον τον ξενοφερτο δουρειο ιππο? η μηπως ειχαμε καποιον ελληνικο διαφωτισμο και ειπαμε να παμε παλι στη παλια θρησκεια? Ο Κισιγκερ οταν ελεγε οτι πρεπει οι ελληνες να χασουν την θρησκεια τους για ποια θρησκεια μιλουσε? και μηπως ο ξενοφερτος Δωδεκαθεος ειναι ενα εργαλειο στα χερια του? Εν κατακλειδι αν λεγαμε ολοι το ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ο κοσμος θα ηταν καλυτερος..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *