Αρχαίο φυτό, βλάστησε ξανά ύστερα από 32.000 χρόνια!

Αρχαίο φυτό, βλάστησε ξανά ύστερα από 32.000 χρόνια!
Το παλαιότερο φυτό στον κόσμο, φύτρωσε ξανά μετά από 32 χιλιάδες χρόνια! Ένας σκίουρος είχε θάψει τον καρπό του από την «εποχή των παγετώνων», όπως και στην ταινία.

Η «Εποχή των παγετώνων» έγινε επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων και ο μικρός σκίουρος, ο Σκρατ, έγινε διάσημος όταν στην προσπάθειά του να μεταφέρει ένα βελανίδι προκάλεσε μια καταστροφική χιονοστιβάδα. Το κινηματογραφικό σενάριο μοιάζει να αντιγράφει τη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα από το mixanitouxronou.gr.

Και μάλιστα την επιστημονική ανακάλυψη στην παγωμένη Σιβηρία με πρωταγωνιστή έναν λιγότερο γνωστό σκίουρο, που πριν από χιλιάδες χρόνια μετέφερε έναν καρπό φυτού και τον έθαψε στη γη για να εξασφαλίσει τροφή στις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Πρόσφατα Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν τους καρπούς του είδους Silene stenophylla, μέσα σε μια φυσική κρύπτη μετά από 32 χιλιάδες χρόνια!

Το τρομερό εύρημα από την εποχή των παγετώνων βρέθηκε κοντά στις όχθες του ποταμού Kolyma και η ραδιοχρονολόγηση επιβεβαίωσε, ότι οι σπόροι είχαν αυτήν την ηλικία . Οι καρποί συντηρήθηκαν μέσα στον πάγο και ξεθάφτηκαν από βάθος 38 μέτρων. Οι ώριμοι σπόροι είχαν καταστραφεί, ίσως και από τον ίδιο τον σκίουρο , για να μην βλαστήσουν μέσα στο λαγούμι, αλλά μερικοί από τους ανώριμους σπόρους διατηρήθηκαν. “Ετσι οι επιστήμονες τα τοποθέτησαν σε ειδικά φιαλίδια και κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθήκες ώστε να βλαστήσουν.

Το φυτό Silene έρχεται κατευθείαν απο την εποχή των Μουσώνων και των Μαμούθ. Άνθισε πάλι μετά από 32 χιλιάδες χρόνια και είναι υπέροχο. Η λέξη “Silene” προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό «δαίμονα» Σειληνό που ήταν ο παιδαγωγός του θεού Διόνυσου. Από το γένος Silene υπάρχουν 108 είδη στην Ελλάδα (από τα 700 σε όλο τον κόσμο) και πολυάριθμα υπο-είδη….

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Αρχαίο φυτό, βλάστησε ξανά ύστερα από 32.000 χρόνια!

  1. Ανώνυμος says:

    Το δέντρο-«Λάζαρος»: η βιβλική χουρμαδιά που αναστήθηκε από αρχαίους σπόρους

    Μια εξωτική χουρμαδιά, γνωστή για τις θαυματουργές ιατρικές ιδιότητές της, έχει απαθανατιστεί σε πλήθος αρχαίων κειμένων, ανάμεσα στα οποία η Βίβλος και το Κοράνι. Η ζήτησή του βέβαια από τις φυλές της Μέσης Ανατολής το έκαναν κάποια στιγμή να εξαφανιστεί από προσώπου γης και εμείς το ξέρουμε μόνο από τις αρχαίες διηγήσεις. Κι όμως, στη δεκαετία του 1960 ο αρχαιολόγος Yigael Yadin, στην ανασκαφή του περίφημου οχυρού Μασάδα της Νεκράς Θάλασσας, βρήκε μέσα σε έναν αμφορέα μια χούφτα σπόρων από τη χουρμαδιά. Η χρονολόγηση με άνθρακα απέδειξε ότι οι σπόροι ήταν πράγματι σύγχρονοι του φρουρίου, κάπου 2.000 χρόνια πριν δηλαδή! Πιο πολύ από όλους όμως χάρηκαν για την ανακάλυψη οι επιστήμονες του Louis L. Borick Natural Medicine Research Center της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αποπειράθηκαν αμέσως να κάνουν τους σπόρους να βλαστήσουν. Μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας, οι σπόροι φυτεύτηκαν κάποια στιγμή και ένας -μόνο ένας- από δαύτους φύτρωσε! Το θαυματουργό φυτό που ξεπήδησε από τους απολιθωμένους σπόρους ονομάστηκε εύγλωττα «Μαθουσάλας» και έδωσε τα πρώτα του άνθη το 2011, ενώ οι ειδικοί περιμένουν πως θα ανθοφορεί μέχρι το 2022…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *