13:30 - 01/05/2015

Από τη Γη στο φεγγάρι σε 4 ώρες: Η νέα τεχνολογία της NASA ξεπερνάει κάθε φαντασία

Οταν οι Savage Garden τραγουδούσαν «to the moon and back» σίγουρα δε φαντάζονταν ότι σε 20 χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και μάλιστα μέσα σε 4 μόνο ώρες. Κι όμως αυτό ακριβώς υπόσχεται η νέα τεχνολογία της NASA.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, η NASA Nasa πιστεύεται ότι δοκιμάζει κρυφά ένα επαναστατικό νέο τρόπο διαστημικού ταξιδιού που θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με ταχύτητες μεγαλύτερες από του φωτός.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η νέα αυτή τεχνολογία θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες και τον εξοπλισμό τους στο φεγγάρι σε μόλις τέσσερις ώρες, ενώ ένα ταξίδι στο Αλφα του Κενταύρου, που τώρα χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες χρόνια, θα μπορούσε να γίνει σε μόλις 100 χρόνια.

Το σύστημα βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητική μονάδα, την EMDrive, η οποία μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ώθηση χωρίς να χρειάζονται καύσιμα πυραύλων.

Σύμφωνα με την κλασική φυσική, αυτό θα ήταν ανέφικτο, διότι παραβιάζει το νόμο της διατήρησης της ορμής. Ο νόμος ορίζει ότι η ορμή του συστήματος είναι σταθερή, αν δεν υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που δρουν στο σύστημα (γι’ αυτό χρησιμοποιείται προωθητικό στους πυραύλους)

Ομως τώρα, η NASA έχει κατασκευάσει ένα EMDrive που λειτουργεί σε συνθήκες όπως αυτές του διαστήματος, σύμφωνα με τους χρήστες στο φόρουμ NasaSpaceFlight.com.

Η έννοια του EmDrive κινητήρα είναι σχετικά απλή. Παρέχει ώθηση σε ένα διαστημόπλοιο χρησιμοποιώντας μικροκύματα. Η ηλιακή ενέργεια παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα μικροκύματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προωθητικό. Οι εφαρμογές αυτού θα μπορούσαν να είναι τεράστιες Για παράδειγμα, οι υπάρχοντες δορυφόροι θα μπορούσαν να είναι στο μισό μέγεθος που είναι σήμερα χωρίς την ανάγκη να μεταφέρουν καύσιμα. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να ταξιδέψουν πιο μακριά στο διάστημα, δημιουργώντας «καύσιμα» στη πορεία.

Βέβαια η φυσική λέει ότι τα σωματίδια στο κβαντικό κενό δεν μπορεί να είναι ιονισμένα, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει ώθηση, αλλά οι δοκιμές της NASA φέρεται να έχουν δείξει το αντίθετο.

«Η NASA έχει δοκιμάσει με επιτυχία το EmDrive τους σε απόλυτο κενό και η εφαρμογή ήταν απόλυτα επιτυχημένη» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα της NASA αναφέρει ότι: «Υπάρχουν πολλές φαινομενικά παράλογες θεωρίες που έχουν γίνει πραγματικότητα σε όλα αυτά τα χρόνια της επιστημονικής έρευνας. Αλλά για το άμεσο μέλλον, κάτι τέτοιο παραμένει ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.»

iefimerida.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 13:44
  0
  0
  Poso ua stixisi na metaferi ta arxi..mou sto fegari.j
 2. Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 14:00
  0
  0
  Τρεμε στρειντζερ σε εφαγαν.
 3. Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 14:12
  0
  0
  ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΤΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΙΧΟΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΗΝΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Η ΝΑΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΜΟΝΟ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.
 4. Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 14:37
  0
  0
  Κατα τα αλλα "Εξωγηινοι" στην γη και διαστημοπλοια…Μπεεεεεεε…Μουυυυυυ…οτι θελετε.
 5. Ανώνυμος 1 Μαΐου 2015 @ 20:09
  0
  0
  Δεν ειναι νεα τεχνολογια. Ειναι αυτα που μπορει εδω και χρονια να κανει το Aurora.
 6. Ανώνυμος 3 Μαΐου 2015 @ 00:56
  0
  0
  Ταχυτητα μεγαλυτερη του φωτος? Ντοματοπολτοι θα γινουν οι ανθρωποι,.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί