Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

Εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ για τα «βραχιολάκια» κρατουμένων

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπου Αθανασίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων).

Αυτή η διάταξη με την ημιελεύθερη διαβίωση, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους επόμενους 18 μήνες, θα εφαρμοστεί αρχικά σε 250 κρατούμενους.
Το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο κρατούμενος είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή του συστήματος γεω-εντοπισμού, ενώ θα τοποθετείται στο πόδι του, εκτός αν για λόγους υγείας αυτό δεν είναι εφικτό, όποτε θα τοποθετείται στο χέρι. Ο επιτηρούμενος θα υπογράφει δήλωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, θα αναφέρεται ότι αποδέχεται να εισέρχονται στον τόπο κατοικίας που έχει δηλώσει μέλη του αρμόδιας ομάδας επιτήρησης και ότι υποχρεούται να μην καταστρέψει ή αφαιρέσει το «βραχιολάκι».

Το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του» έχει ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

ΠΗΓΗ

Loading...

9 thoughts on “Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

 1. Ανώνυμος says:

  Θα αναγκάσουν τον κόσμο με τον ένα η με τον άλλο τρόπο να είναι η να γίνει παράνομος και να είναι η αφορμή να τον τσιπαρουν ….
  Η αρχή του κάκου ….
  Όλα βάση σχεδίου …..

  • Βασίλης says:

   Απορία. Και αν ο "Ξηρός" βγάλει το βραχιολάκι τι θα γίνει; Απλά θα ξέρουμε ότι το έβγαλε σε κάποιο σημείο της Αθήνας και άντε να τον βρεις μετά.

  • Ανώνυμος says:

   Ninja δημιουργούν το προβλημα και μετα σου βρίσκουν τη λύση…
   Δεν υπάρχει τρομοκρατία αγόρι μου…ξυπνα!!ο τρομοκρατης ειναι στο χαζοκούτι που αποβλακώνεσαι στις 8 κ θα πας να ψηφίσεις…

  • Ανώνυμος says:

   Το ότι το κάνουν πιλοτικά κι θα το εφαρμόσουν κ σε μας μπα ε? Δεν μας πάει το μυαλό καν βλέπω. Κοιμησου εσύ κ μην ξυπνάς

 2. Ανώνυμος says:

  Προβλέπουν ότι από τα χρέη δεν θα χωράμε στις φύλακες να μας ταΐζουν κιόλας και έχουν βρει την λύση!
  Σαν ζόμπι θα γυρίζουμε, σαν ζωντανοί νεκροί εύκολα θηράματα του κάθε διεστραμμένου εγκέφαλου που νομίζει ότι είναι Θεός και θα μας εξουσιάζει από όπου και εάν βρίσκετε, όπου και εάν θα βρισκόμαστε!
  Τώρα γκρεμίζουν κάγκελα σιδεριές ολόκληρες και δεν θα μπορούν να κόψουν ένα …σιδεράκι;
  Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε που το πάνε;

  Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι πως μας περνάνε για ηλίθιους!

 3. Ανώνυμος says:

  Μα γιαυτό ακριβώς τον λόγο, για να μην μπορείς να το αφαιρέσεις όπως το βραχιολάκι -και μετά μην τον είδατε τον παναή- γιαυτό θα περάσουν τσίπ στο χέρι και στο μέτωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *