ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

· Κατοχικά Νέα

Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

Εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ για τα «βραχιολάκια» κρατουμένων

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπου Αθανασίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων).

Αυτή η διάταξη με την ημιελεύθερη διαβίωση, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους επόμενους 18 μήνες, θα εφαρμοστεί αρχικά σε 250 κρατούμενους.
Το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο κρατούμενος είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή του συστήματος γεω-εντοπισμού, ενώ θα τοποθετείται στο πόδι του, εκτός αν για λόγους υγείας αυτό δεν είναι εφικτό, όποτε θα τοποθετείται στο χέρι. Ο επιτηρούμενος θα υπογράφει δήλωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, θα αναφέρεται ότι αποδέχεται να εισέρχονται στον τόπο κατοικίας που έχει δηλώσει μέλη του αρμόδιας ομάδας επιτήρησης και ότι υποχρεούται να μην καταστρέψει ή αφαιρέσει το «βραχιολάκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του» έχει ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος, Κρήτη και το Τρίγωνο της Λιβύης

Κάμερες παρακολούθησης και ιδιωτικότητα στους δρόμουςTech

Το απορριμματοφόρο που σε φωτογραφίζει: Πόλη στις ΗΠΑ εξέτασε AI κάμερες για να σκανάρουν αυλές και σπίτια

Εγκέφαλος και ψηφιακή ανάλυση για το πρόγραμμα MOVES της IARPATech

Η υπηρεσία πληροφοριών θέλει να διαβάζει το σώμα σου από ένα βίντεο: Το πρόγραμμα MOVES της IARPA

9 απαντήσεις στο “Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!”

  1. Θα αναγκάσουν τον κόσμο με τον ένα η με τον άλλο τρόπο να είναι η να γίνει παράνομος και να είναι η αφορμή να τον τσιπαρουν ….
    Η αρχή του κάκου ….
    Όλα βάση σχεδίου …..

  2. Παντού συνωμοσίες βλέπετε. Το να μην θέλουν να την "ξαναπάθουν" όπως τον Ξηρό δεν σας πέρασε καν από το μυαλό

    • Απορία. Και αν ο "Ξηρός" βγάλει το βραχιολάκι τι θα γίνει; Απλά θα ξέρουμε ότι το έβγαλε σε κάποιο σημείο της Αθήνας και άντε να τον βρεις μετά.

    • Ninja δημιουργούν το προβλημα και μετα σου βρίσκουν τη λύση…
      Δεν υπάρχει τρομοκρατία αγόρι μου…ξυπνα!!ο τρομοκρατης ειναι στο χαζοκούτι που αποβλακώνεσαι στις 8 κ θα πας να ψηφίσεις…

    • Το ότι το κάνουν πιλοτικά κι θα το εφαρμόσουν κ σε μας μπα ε? Δεν μας πάει το μυαλό καν βλέπω. Κοιμησου εσύ κ μην ξυπνάς

  3. Προβλέπουν ότι από τα χρέη δεν θα χωράμε στις φύλακες να μας ταΐζουν κιόλας και έχουν βρει την λύση!
    Σαν ζόμπι θα γυρίζουμε, σαν ζωντανοί νεκροί εύκολα θηράματα του κάθε διεστραμμένου εγκέφαλου που νομίζει ότι είναι Θεός και θα μας εξουσιάζει από όπου και εάν βρίσκετε, όπου και εάν θα βρισκόμαστε!
    Τώρα γκρεμίζουν κάγκελα σιδεριές ολόκληρες και δεν θα μπορούν να κόψουν ένα …σιδεράκι;
    Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε που το πάνε;

    Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι πως μας περνάνε για ηλίθιους!

  4. Μα γιαυτό ακριβώς τον λόγο, για να μην μπορείς να το αφαιρέσεις όπως το βραχιολάκι -και μετά μην τον είδατε τον παναή- γιαυτό θα περάσουν τσίπ στο χέρι και στο μέτωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά