Διαφημίσεις

Η παρασκευή μοτσαρέλας στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική διαδικασία, η οποία απαιτεί μόνο λίγα υλικά και μερικά απλά εργαλεία. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για σπιτική μοτσαρέλα:

Συγκεντρώστε τα υλικά. Θα χρειαστείτε: 1:

1 γαλόνι πλήρες γάλα (όχι υπερ-παστεριωμένο)
1/4 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ
1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζεστάνετε το γάλα. Αδειάστε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να φτάσει τους 55 βαθμούς Κελσίου (131 βαθμούς Φαρενάιτ), ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην καεί.

Προσθέστε το κιτρικό οξύ. Μόλις το γάλα φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ανακατέψτε το κιτρικό οξύ μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αυτό θα βοηθήσει το γάλα να πήξει σωστά.

Προσθέστε την πυτιά. Σε ένα μικρό φλιτζάνι, συνδυάστε την πυτιά και το νερό και ανακατέψτε για να διαλυθεί η πυτιά. Ρίξτε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατέψτε το απαλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Αφήστε το μείγμα να καθίσει. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να παραμείνει ανενόχλητο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το γάλα να σχηματίσει ένα στερεό πηγμένο γάλα.

Κόψτε το τυρόπηγμα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το τυρόπηγμα σε μικρούς κύβους, περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού.

Μαγειρέψτε το τυρόπηγμα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε το τυρόπηγμα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 85 βαθμούς Κελσίου (185 βαθμούς Φαρενάιτ).

Στραγγίξτε το τυρόπηγμα. Μεταφέρετε το τυρόπηγμα σε ένα σουρωτήρι με τυρομάντιλο και αφήστε το να στραγγίξει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στραγγίξει το μεγαλύτερο μέρος του ορού γάλακτος.

Ζυμώστε το τυρόπηγμα. Τοποθετήστε το τυρόπηγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι. Ζυμώστε το τυρόπηγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 5-10 λεπτά.

Σχηματίστε τη μοτσαρέλα. Μόλις η μοτσαρέλα αποκτήσει τη σωστή υφή, πλάστε τη σε μπάλες, κυλίνδρους ή όποιο άλλο σχήμα σας αρέσει. Αφήστε τη μοτσαρέλα να κρυώσει ελαφρώς και, στη συνέχεια, βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τη σερβίρετε.

Απολαύστε την! Η σπιτική σας μοτσαρέλα είναι τώρα έτοιμη να την απολαύσετε στα αγαπημένα σας πιάτα. Θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.

 
klasikiperiptosiblavis
 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek