09:49 - 26/03/2020

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας

Η αποτυχημένη επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας, ξάφνιασε την Τουρκία.
Η οποία και δεν υπολόγισε επίσης την διαχρονική συμμαχία Ρωσίας, Συρίας.
Η Ελλάδα αναδείχθηκε και σταθερό σημείο, και σταθεροποιητής.
Αυτό είναι προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα, που θα πρέπει να το κάνει και με τα ενεργειακά.

Γράφει:Ν. Λυγερός

Μπορεί η Τουρκία να ανακοινώνει με θεαματικό τρόπο στην Ευρώπη ότι θα την πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες αλλά η πραγματικότητα είναι θεμελιακά διαφορετική γιατί θεωρούσε ότι η Ελλάδα δεν θα προβάλει καμία άμυνα στα σύνορά της και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν αποτελεσματική.

Είχε υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Όμως η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αποτελεσματικότητά του Ελληνικού στρατού την ξάφνιασε.

Και πρέπει τώρα να παραδεχθεί την αποτυχία της και σε αυτήν την βάρβαρη προσπάθεια εκβιασμού που ήθελε να καλύψει τεχνητά την ήττα της σε στρατιωτικό επίπεδο που δεν περίμενε ενώ ήταν σίγουρο ότι η Ρωσία θα συνέχιζε την διαχρονική της συμμαχία με τη Συρία ακριβώς όπως το έκανε και επί σοβιετικής εποχής.

Η Τουρκία δεν περίμενε από την Ελλάδα αξιόλογες κινήσεις αντίστασης στην θέλησή της.

Μάλιστα αυτή η αντίσταση προκάλεσε και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων αφού απέδειξε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο σταθερό σημείο στην περιοχή αλλά και σταθεροποιητής σε περίπτωση κρίσης.

Και αυτό το γεγονός αποτελεί για την πατρίδα μας μία προστιθέμενη αξία για την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο. Διότι παρόλο που δέχτηκε αυτή τη βάρβαρη ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας κράτησε άμυνα αποτελεσματικά όπως θα πρέπει να το κάνει και με τα ενεργειακά.

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας στον Έβρο είναι καλός οδηγός για την Ελλάδα.

lygeros.org

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Οι μογγολοι δεν πρέπει να ξεχάσουν τους Αυστριακους και τι έκαναν στην Α πολιορκία της Βιέννης.Απο τους Αυστριακους θα την παθουν

 2. αναδελφος 03/26/2020 @ 1:24 ΜΜ

  ποσοι περασαν απο τα νησια αυτες τις μερες ξερουμε;

 3. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 03/26/2020 @ 4:22 ΜΜ

  ‘’ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ’’ …. ΑΣΕ ΡΕ ΜΑΣΟΝΑΡΑ ΛΥΓΕΡΕ…. ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ… ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΒΡΙΟ ΚΟΥΛΗ ‘’ΠΑΤΡΙΩΤΗ’’…..

  ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ….

 4. Ιωάννης 03/26/2020 @ 6:00 ΜΜ

  Ποιά παραδειγματική αντίσταση κύριε Λυγερέ; Σε ποιά χώρα του πλανήτη θα δεχόντουσαν απροκάλυπτα επίθεση τα χερσαία, εναέρια, θαλάσσια σύνοράν της και δεν θα είχε εφαρμόσει άμεσα κανόνες εμπλοκής; Eδώ βέβαια ανοίγουμε 28 νέες δομές φιλοξενίας για αυτούς που μας επιτίθεντε και όλα καλά…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*