ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κοροναϊός : Ο «χάρτης» των κρουσμάτων στην Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

Ο κοροναϊός συνεχίζει να «χτυπά» την Ελλάδα. Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματα, η χώρα μετρά 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ έχουν πληγεί 34 περιφερειακές ενότητες.

Σε δυο περιοχές, στην Κοζάνη και στην Ξάνθη, έχουν τεθεί χωριά σε απόλυτη καραντίνα καθώς έχουν εμφανιστεί σε αυτά, παρότι είναι απομονωμένα, πολλά κρούσματα.

Στην Αθήνα βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας παρά το γεγονός ότι το πρώτο μεγάλο κύμα των ασθενών και των κρουσμάτων είχε εμφανιστεί στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Ζάκυνθο όταν επέστρεψαν 53 κάτοικοι αυτών των περιοχών από τους Αγίους Τόπους και διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας έχουν στο λεκανοπέδιο – στην Αθήνα αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα υπάρχουν στην Ανατολική Αττική και τον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη όπου ανιχνεύτηκε η πρώτη ασθενής και περίπου άλλα 10 κρούσματα επαφές της, κατά την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας στη χώρα, υπάρχει πλέον μια μικρή εστία, που όμως δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Συνολικά αναφέρονται 31 κρούσματα.

Στην Ηλεία και την Αχαΐα, όπου κάποια μέτρα περιορισμού είχαν ληφθεί από τις αρχές Μαρτίου πριν αυτά γενικευθούν για όλη την επικράτεια, φαίνεται όμως πως η εστία παραμένει ζωηρή. Τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία, προχθεσινή, έκθεσή του στην Ηλεία είναι 43, στην Αχαία 11 και στη Ζάκυνθο.

Άλλες περιοχές όπου η εμφάνιση του κοροναϊού αιφνιδίασε τους ειδικούς είναι η Καστοριά και η Κοζάνη. Στην περιοχή της Καστοριάς έχουν καταγράφει συνολικά 19 κρούσματα, ενώ χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς μεγάλος αριθμός των περιστατικών βρίσκεται σε αυτά.

Σε καραντίνα μπήκε χθες και η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, για τα οποία δεν έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης.

Μικρός αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται επίσης στις περιοχές Λάρισας, Έβρου, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Λέσβου, Εύβοιας, Κιλκίς και Σερρών.Σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες έχει καταγραφεί από ένα κρούσμα.

in.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο Περσικός Κόλπος κρατά τις αγορές σε επιφυλακή – Στο επίκεντρο η Motor Oil

Πυρκαγιά στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Στεφάνη – Παραμένουν δυνάμεις στον Άγιο Βλάσιο

Βερολίνο: Έριξαν μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγήΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα στον Άγιο Παντελεήμονα – Πέταξαν μολότοφ

Μία απάντηση στο “Κοροναϊός : Ο «χάρτης» των κρουσμάτων στην Ελλάδα”

  1. ΠΡΟΤΡΈΠΩ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΝΑ ΨΆΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΆΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΤΑΔΊΔΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΆ ΦΥΛΗ

    ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΕΆΝ Ο ΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΦΆΣΗ ΜΕΤΆΛΛΑΞΗΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΔΊΔΕΤΑΙ ΕΠΊ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά