in

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας – Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πλατεία Βικτωρίας, Προπύλαια, Νομική Σχολή Αθηνών και Πλατεία Κάνιγγος ήταν οι πλέον κερδοφόρες «πιάτσες» των διακινητών – Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ οι φωτογραφίες και τα στοιχεία 145 κατηγορουμένωνΤο σκηνικό του θανάτου που είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έρχεται στο φως μέσα από τη δικογραφία-φωτιά που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεχωριστή, είναι ότι οι «αρχηγοί» του δικτύου κινούσαν τα νήματα μέσα από τη φυλακή, καταφέρνοντας να αποκομίσουν κέρδη που έφταναν τα 20 εκατ. ευρώ! Τα μέλη του κυκλώματος ήταν αδίστακτα: διέταξαν τη δολοφονία προσώπου με το οποίο είχαν οικονομικές εκκρεμότητες, μόνο που οι πληρωμένοι πιστολέρο δολοφόνησαν λάθος άνθρωπο! 

Η υπόθεση παραπέμπει σε σενάριο αστυνομικού θρίλερ, καθώς οι άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν να «ξηλώσουν» το κύκλωμα, έπειτα από βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση της δράσης του, στην «καρδιά» της Αθήνας. Πλατεία Βικτωρίας, Προπύλαια, Νομική Σχολή Αθηνών και Πλατεία Κάνιγγος ήταν οι πλέον κερδοφόρες «πιάτσες» των διακινητών, οι οποίοι περίμεναν τα θύματα τους με τα σακουλάκια της κοκαΐνης,ηρωίνης και ινδικής κάνναβης στο στόμα τους. Καρέ-καρέ το εμπόριο του θανάτου αποτυπώνεται σε αμέτρητες φωτογραφίες, βίντεο αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών του, που εμπεριέχονται στη δικογραφία.

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Εις βάρος των ανωτέρω, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Το κύκλωμα εισήγαγε τις μεγαλύτερες ποσότητες των ναρκωτικών από την Αλβανία ενώ είχε προχωρήσει και στη καλλιέργεια χασισοφυτείας στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.  Τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από τη φυλακή, Αλβανός κακοποιός αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης… έκανε το παιχνίδι σε συνεργασία με ένα ακόμη πρόσωπο, επίσης «τρόφιμο» σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα, οι δουλειές τους πήγαιναν τόσο καλά που σχεδίαζαν να επεκτείνουν το εμπόριο των παράνομων ουσιών κάνοντας εισαγωγή ναρκωτικών μέσα στη φυλακή. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 56 πρόσωπα, Αλβανοί, Αφρικανοί, Ρομά αλλά και Έλληνες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας ναρκωτικών και η πλειονότητα εξ αυτών προφυλακίστηκε – ανάμεσα τους και ένας ανήλικος. Και παρά, τα αδιάσειστα στοιχεία οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση.  Η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 90 ακόμη πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται για το αδίκημα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε όλους τους συλληφθέντες. 

«Στο παρόν στάδιο για το σύνολο των κατηγορουμένων, επικράτησε η άποψη της επιβολής προσωρινής κράτησης, είναι όμως βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης θα εξειδικευθεί ο βαθμός της ποινικής εμπλοκής του κάθε κατηγορούμενου» αναφέρει μιλώντας στο «Θέμα» ο κ. Κωνσταντίνος Γώγος, μέλος της ομάδας των συνηγόρων των συλληφθέντων.  

Οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος, όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο διαβιβαστικό έγγραφο της ασφάλειας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές και μελετημένες με τους διακινητές και τους τσιλιαδόρους να καταφέρνουν να συνεννοούνται ακόμη και με ένα νεύμα. Οι διακινητές πήγαιναν στο ραντεβού του θανάτου με τα θύματά τους, άλλοτε κρύβοντας τις ουσίες κάτω από τη γλώσσα τους και άλλοτε θάβοντας τες σε παρτέρια, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις λάβουν σε ένα δεύτερο χρόνο.

Μια από τις πιο «προσοδοφόρες» πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν τα Προπύλαια, όπου καθημερινά οι διακινητές διέθεταν την πραμάτεια τους στους χρήστες της οδού Μασσαλίας, ανερυθρίαστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.                                                         

Τα συμβόλαια θανάτου 
Από τη δικογραφία προκύπτει ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης δεν είχαν κανένα ενδοιασμό ακόμη και να δολοφονήσουν συνεργάτες τους, όταν τους όφειλαν χρήματα. Ενδεικτικός είναι ο εξής διάλογος μεταξύ των μελών του κυκλώματος, αρχηγού και κατώτερου… στελέχους:

– Μέλος: «…Έλα τι κάνεις όλα καλά;
– Αρχηγός: Όλα καλά, με εσένα τι γίνεται, μου χρωστάς 40 χιλιάδες …
– Μέλος: Δεν τα έχω, λόγο τιμής θα προσπαθήσω να τα μαζέψω και να στα δώσω. Ετοιμάζω κάτι καλό …
-Αρχηγός: Εγώ τα βιάζομαι τα λεφτά… μπορούμε όμως να πατσίσουμε διαφορετικά.
-Μέλος: Δηλαδή;
-Αρχηγός: Θα κάνεις μια δουλειά για μένα. Θα βγάλεις από την μέση τον… και πατσίσαμε, δεν μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω.
-Συνεργάτης: Οκ.

Ωστόσο, το πρόσωπο που εξουσιοδοτήθηκε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έκανε λάθος. Αντί να σκοτώσει τον 36χρονο συνοδηγό του αυτοκινήτου που παρακολουθούσαν στο Κερτασίνι, δολοφόνησαν με πέντε σφαίρες τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είχε καμιά σχέση με την διακίνηση ναρκωτικών. 

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, αναφέρεται ότι συγκεκριμένος μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε… επιφορτιστεί με το καθήκον της διακίνησης ουσιών, ήταν… αρμόδιο και για τη σύνταξη συμβολαίων θανάτου «απέναντι σε όσους δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες – νόμους της οργάνωσης». 

Το μαντρί, η φρέζα και τα γίδια 

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δυο από τους κατηγορουμένους, αναφέρονται σε έρευνα που έκανε η αστυνομία για τον εντοπισμό της χασισοφυτείας στο Μαραθώνα. Στη συνομιλία ακούγεται ο «Αλέκος» να δίνει εντολή στον συγκατηγορούμενο του, πλέον, Β.Κ να καταστρέψει την φυτεία. Πράγματι, ο Β.Κ και η σύζυγός του μεταβαίνουν την επόμενη ημέρα στο σημείο που βρίσκεται η χασισοφυτεία προκειμένου να την καταστρέψουν, αλλά συλλαμβάνονται.

Ακολουθεί, η συνομιλία, όπως εμπεριέχεται στη δικογραφία και η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα της σύλληψης των δραστών. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούν τις λέξεις «μαντρί», «θερμοκήπιο» και «γίδια» όταν θέλουν να αναφερθούν στην χασισοφυτεία …

Β.Κ: Ένα αυτοκίνητο θα είναι όλη νύχτα εκεί να ‘ούμε, δεν φεύγουν από εκεί, θα είναι μέχρι αύριο
Αλέκος: δεν μπορεί κάποιος με τρόπο;  
Β. Κ: οοο…τίποτα αφού είναι μπροστά στο αυτό, δε γίνεται όπου και να πας να ‘ούμε θα σε δει.
Α: Εντάξει αφού έχεις το μαντρί.
Β.Κ: Ε ναι θα πάω στο μαντρί, αλλά μες το θερμοκήπιο; 
Α: Έ πήγα να δω (ακατάληπτο). Αυτοί που πήγαν από κεί; 
Β.Κ: Ήταν τρία αυτοκίνητα τα δυο έφυγαν, έμεινε το ένα.
Α: Ναι
Β.Κ: Τώρα πόσοι είναι πάνω να πούμε, δυο τρεις, δεν ξέρω θα σε γελάσω δεν πήγα και εγώ καθόλου πάνω. 
Α: Ναι με κάποιον τρόπο να μπαίναμε…
… Ναι ο τσομπάνης έφυγε από εκεί; 
Β.Κ: Έ; 
Α: Ο τσοπάνης.
Β.Κ: Ο τσοπάνης δεν πήγε από το μαντρί να ούμε γιατί δεν είχε χαρτιά, πήγα και τον πήρα εγώ από τα βουνό και τον πήγα σπίτι να ούμε δεν πήγε καθόλου και πήγε η γυναίκα του στα γίδια. 
Α: Ναι, η γυναίκα σου είναι σπίτι; 
Β.Κ: Ναι εδώ είμαστε μαζί. 
Α: Να βρίσκαμε κάποιο τρόπο για αύριο το πρωί δεν ξέρω τι.
Β.Κ: Τέλος πάντων αύριο θα πηγαίνει θα πάει ο κουνιάδος μου να ούμε στα γίδια ξέρω και εγώ τι θα κάνει, κάτι να γίνει…
Ά: Μίλα του, πές του να πάει κάτω να μην μπλέξει και αυτός.

Αλέκος: Τι να κάνει; …
Β.Κ: Ε ναι μια φρέζα μαζί με τα αλάτια και πάει στο διάολο. 
Α: Αυτοί δεν έχουν πληροφορία για εκεί, οπότε δεν μπορούν να σου πουν κάτι.
Β.Κ:Αυτοί, αυτοί δεν έχουν πληροφορία για εκεί για αλλού πηγαίνανε. 
Α: Ναι.
Β.Κ: Κατάλαβες; Γιατί λέγανε να πούμε στη στέρνα, εκεί που είναι η στέρνα στο βουνό, δεν λέγανε να πούμε ότι είναι μέσα στο θερμοκήπιο, δεν ξέρανε ακριβώς τι γίνεται και τι παίζει. 

1. (επ) PROFKA (ον) PANAJOT του ΝΑSHO και της KASIANI γεν.23/02/1965 στην Αλβανία

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 0

2. (επ) ISMAILANJI (ον) EMILJANO του ALBER και της RITA γεν.1991 στην Αλβανία

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 1

3. (επ) GEORGIEV (ον) ZDRAVKO του TRIFONOV και της VALIA γεν.1992 στη Βουλγαρία

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 2

4. (επ) MUCA (ον) JOANI του KASTRIOT και της TATIANA γεν.29-06-1988 στην Αλβανία

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 3

5. ΚΟΤΣΙΡΑΣ Βασίλειος του Αθανασίου και της Φωτεινής, γεν. 12-12-1967 στην Ασπροκλησιά Τρικάλων 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 4

6. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 12-02-1967 στην Αθήνα 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 5

7. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Μαρία του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 29-05-1972 στην Αθήνα 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 6

8. (επ) XHALIA (ον) AJET του KANAN και της SOYLTANA , γεν.1969 στην Αλβανία 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 7

9. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROBERT του Β RAHIM και της LINE , γεν.04-08-1980 στην Αλβανία 

10. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROSILDA του BEGENG και της GEZIME , γεν.24-02-1987 στην Αλβανία

11. (επ) ΝΟΤΙ (ον) FATJON του ANASTAS και της FLORINA , γεν.07-10-1989 στην Αλβανία 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 8

12. ΧΑΤΖΗΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιου του Εμμανουήλ και της Μαρίας, γεν. 01/04/1972 στη Νίκαια 

Βίντεο-σοκ για το καρτέλ ναρκωτικών: Πώς δρούσαν τα «βαποράκια» στο κέντρο της Αθήνας - Οι διάλογοι και τα συμβόλαια θανάτου - Εικόνα 9

protothema.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΜΠΛΑΚ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡ ΛΑΙΒΣ ΜΑΤΤΕΡ ΑΛΜΠΑΝΙΑΝ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡ ΛΑΙΒΣ ΜΑΤΤΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ!

    • (ΣΕ ΠΈΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ) Βρε παλιομαλάκα, τί διαφυλετικό μίσος μας τσαμπουνάς. Πυροβολημένε. Μπες στο σάιτ της αστυνομίας και θα δεις να παρελαύνει η μισή αφρική και το 1/2 της αλβανίας.

    • ΑΧΑΧΑ ΡΕ ΝΙΚΟΟΟ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΛΚ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; ΑΧΑΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΖΩΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΣ ΡΕ ΕΛΕΟΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΡΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μίλησε ξανά για «σύνορα καρδιάς» και για «γκιαούρηδες»

Γυναίκα πήγε για εγχείρηση ρουτίνας, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε