14:33 - 04/12/2016

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μίλησε ξανά για «σύνορα καρδιάς» και για «γκιαούρηδες»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας» είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Καστάμονου, θυμίζοντας τα λόγια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς».

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν εννοούν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές.

«Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία» διευκρίνισε ο ίδιος.

Επίσης, θέτοντας μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της, είπε:

«Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια). Γι’ αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ», είπε με σαφέστατες αναφορές στην Ελλάδα, αφού ως «απελευθερωτικό πόλεμο» οι Τούρκοι ονομάζουν την αντίστασή τους στον ελληνικό στρατό στη Μικρά Ασία που έληξε με την καταστροφή της Σμύρνης.

Επίσης να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ξέρουμε ποια σημασία δίνει στη λέξη «γκιαούρης» ο Κουρτουλμούς, να πούμε εμείς τι σημαίνει.

Η λέξη γκιαούρης είναι η περσική gäur, gäbr, που σημαίνει πυρολάτρης, δηλαδή ζωροαστριστής. Οι Τούρκοι τη χρησιμοποιούν ως υβριστική ονομασία των χριστιανών με τη σημασία του «άπιστου».

Ζήσαμε 400 χρόνια υπό την οθωμανική τυραννία, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη «γκιαούρης».

tribune.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ... 12/04/2016 @ Δεκέμβριος 4, 2016 3:11 μμ

    ….. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ !!!

  2. Το 1/3 τους θα εκχριστιανιστεί, το 1/3 θα σκοτωθεί και το 1/3 θα εκδιωχθεί στα βάθη της Ασίας. Η Τουρκία θα σβήσει ακόμα και απ’ τα βιβλία ιστορίας.

  3. ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΣΤΑ…ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ,.. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΑ ΣΟΥ !!!!!!!! ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ..ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ!!! ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ…ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ !!!! ΝΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Ο γκιαούρης που πατάει τα χώματα τούτα, σας έδειξε τι είναι, “άμα με σκοτώσετε στην μάχη, δεν θα με νοιάξει, μα αν γλιτώσω, θα σας…”, αφού ρώτησα τον * μου κι έτσι μου είπε να σας πω. Οι γκιαούρισες εδώ, σας έδειξαν και τον Ζάλογογ και το Κούγκι κι αλλού. Αν η πολιτική ηγεσία μς κιοτέψει, ο Έλληνας θα τους περάσει κι αυτούς. Γιατί; Γιατί αξιότιμε αντιπρόεδρε της τουρκίας, η εξοχώτης σας ας μάθει πως εμείς τους Μογγόλους, Μογγόλους θα τους λέμε. Αϊ σιχτιρ, όπς λέτε κι εσείς. Άργος oofia@yahoo.com.

  5. Ρε άνθρωπε, ξέχασες τα χάπια σου! Άντε πάρ’ τα, να ηρεμήσεις!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*